Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    17.591
    Може додека месечариш стануваш клептоман.

На nextredstyle, GirlRose и f.girl им се допаѓа ова.
  2. Amoricka

Amoricka Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    67
    Ne veruvam deka bi bila klepotman ni na son duri nikogas ne bi zemale nesto sto ne e moje

На uno87 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.640
    Допаѓања:
    39.315
    Кога се сушат алишта на тераса многу е веројатно да летне нешто, пердув на пример. Воопшто не е невообичаено. Не дека нашла нешто супер супер ретко или па неколку предмети па да се запраша како дошле.
    Би рекла дека ако при наоѓање пердув во облека прво паметот ви иде кон магија попрво значи дека сте параноични и живеете во страв дека некој сака да ви наштети.

На jacqueline.s, Cosmic Girl и WildMk им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Кој што сака нека каже дефинитивно е црна магија. И тоа е лошото што ви тлее. Не се заебавам озбилна сум, знам сличен случај како овој. Ќе мора многу силна верба во Бога, за празници да се испочитува редот, често одење во црква, понекогаш и посета на манастири. Дома икони од светци кои ги чествувате. Секогаш пост на празници кои ги славите.

Мора многу јака силна благословена енергија да стекнете сите заедно.

И тие што не верувате некој стварно знае да биде многу злобен, затоа и постојат бабине од Кравари, Силвана од Петровец. За вакви подмукли работи.

На franca, Mnik, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.258
    Абе пулиш наоколу, триста чуда ќе најдиш.
    Посебно кај шо се моткат многу луѓе, ич не е чудно.

6. Husky lover

Husky lover Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2021
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    8
    Здраво има ли некој број од Габи од Ново Лисиче???

7. em 1234

em 1234 Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво дали некој може да ми даде локација адреса на дуле од велес?

8. Fionicka

Fionicka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    95
    Prv pat slusam za taa Gabi,gleda li na ikoni ako nekoj znae neka pise

9. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Во ред е да не веруваш во нешто. Не е во ред да се исмеваш со оние кои веруваат во тоа.
    Патем, според твојава теорија, некој може не е религиозен. Пробал секаков друг начин, ама ништо не тргнува. И?
    Некои луѓе навистина искусиле нешто што не можат да си го објаснат, искусиле луѓе кои не ги сретнале, а им го знаат животописот, искусиле зло кое не можат да си го објаснат. Нешто што не е депресија, немаштија, немрднување со „задник“. Темава не е за депресија и аксиозност па да мислиш дека здрава храна, вежбање и дружење ќе ја реши. Да, во многу случаи луѓето знаат да ги изедначат и е така, ама не секогаш.
    Темава исто така не е за имање обични и секојдневни проблеми со кои сите се соочуваат, туку со нешто многу поразлично.
    Има многу сведоштва за тоа како луѓе одат кај бајачи затоа што не можат да излезат од дома без да им се случи нешто (или познато како уроци) и од кај нив излегуваат други луѓе, а за возврат бајачите не бараат ништо. Кај дел можеби е автосугестија, ама и луѓе кои не веруваат имале ист резултат па се чуделе како е можно. За тие луѓе кои имаат мака воопшто не е занимливо да им е постојано лошо или постојано да им се случува нешто. За нив воопшто не е во ред да се затворат дома. Дали психијатар би можел да помогне? Секако. Ама дека има и нешто друго - и тоа е така.
    Дека треба секојдневно работење на себе - за тоа се согласувам. Ама да се исмеваат луѓе кои се нашле во небрано и маката толку ги скршила да мора да бараат помош на друго место - е ниско.

10. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Дали некој знае дали Дедо Борче од Куманово е жив и дали работи уште?
    Ние бевме пред неколку години но бројот не ми е запишан..

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  11. em 1234

em 1234 Нов член

Се зачлени на:
    1 април 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Најубаво да си отидете таму има список си се запишувате, некои преспиваат и таму чекајќи, знаат и да го скинат списокот има и такви за жал, мајка ми беше сега скоро, ама ако му е денот за гледање ке ви гледа, ако не може и да чекате само, пробајте секако

12. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Човек колку и да не верува, едноставно кога за ред лоши работи кои континуирано се случуваат 10тина години наназад нема друго објаснување.... Буквално имам чувство како некој "сопки" да ни става. Од развод во блиска фамилија, па се до болести, смртни случаи и финансиско уназадување..... Што би рекле стари, "за што и да се фатиме, се суши"
    Ви ве замолила во Битола и околината, може и Прилеп, препорака за некој гледач... Да сака да објасни зошто и кој ни мисли толкаво зло..
    Ви благодарам

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.889
    Допаѓања:
    7.525
    Може малку грубо ќе звучам, но потешкотиите се составен дел од животот. Еве конкретно 2020 година беше за мене ужасна, смрт на блиски, болести (не само корона) а немаш кај да се лечиш пошо се затворено. Финансиски потешкотии. Не знам како издржав. . Остануваш со осамени чувства и дали нешто јас сум погрешила. За љубовно поле нема ни да коментирам колку е очајно :worried: Сега кога сум на подобро ниво, сите луѓе кои се навикнале да ме гледаат на дно, не им е мило, на тој начин изгубив многуу познаници и лица кои сум ги сметала за пријатели. И секако у најтешкото си оставен на сам себе. Но никогаш не викам "Зошто јас?". Туку "ако веќе сум јас засегната што можам да научам од оваа ситуација за да ја пребродам и да не ми се повтори". Ако дотолку сметаш дека имаш лоши луѓе полни со завист, макар роднини/пријатели. Едноставно прекини контакт, и нема да имаат допир со твојот живот.

На Alex.T и Askopje им се допаѓа ова.
  14. Fly555

Fly555 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Nova sum na forumov, te molam za poveke info za coekot itno e

15. Fly555

Fly555 Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Te molam za detali, pisi mi poraka kako pomaga covekot i za sto itno e

На Евгениј на му/ѝ се допаѓа ова.
  16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    2.482
    Нели ви е грев на некој начин да идете по гатачи кога почнуваат празници?

17. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    342
    Многу работи се „гревови“, па пак ги правиме сите. А и не е празник на сите, има атеисти, муслимани, и ред други напатени луѓе во групава на кои не им е дојдено до празници (и не дека Велигденов не е украден, поздрав до Остара).
    Некој може ќе се заебе уште толку од луѓево (не може да се лечат туку-така психички и физички проблеми), ама ако помогнат на некој да се справи со некои работи, зошто да не? Може и јас ќе отидев, а имам маки, кој нема нели, ама научив да се справувам со се‘ на мој начин. Мислам дека тоа е и поентата на некои бајачи/гледачи/медиуми или како и да се викаат - да ти помогнат да најдеш механизми за истрпување и туркање во животов. А тие другите надежно ќе ги втаса тоа што им следува.
    Па ако на рајата им помогне палење свеќа и престојување во манастир или одење на гледачи и горење на стари партали, so be it. Грев, не грев, тоа е.

18. Makedonka@

Makedonka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2020
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    62
    ke odgovorite koj e covekot sto vi pomognal ili cekas molba ili pa lazen profil si
    ako spodeluvate iskustvo napisete do kraj ako ne ajj mrss

На EMA NENA и Fly555 им се допаѓа ова.
  19. Fionicka

Fionicka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    95
    Nisto ne kazavte za toa devojce od Stip dali e taa Teodora sto vi gledala I dali nesto vi pogodi, ako sakate pisete mi

20. Devalvy

Devalvy Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Ве молам некој да ме упати кај некого што може да помогне во љубовни проблеми, враќање на две разделени личности. Ве молам.