Pa neli e taa Vladanka sto gagjala so nozevi neli ja falevte mnogu tuka pa posle nisto ne znae,kogo da veruvas
Jas ne sum bila kaj Vladanka seuste,koleshka od rabota mi ja pofali i mi dade kontakt od nejze. Mi kazha deka e zadovolna od nejze,samo idela povekje pati
Aj prasaj ja koleska ti ako sakas dali toa sto ti go kazuva od gledanje se ostvaryva dali pomaga zasto pisuvase tuka deka gledala I frlala nozevi I mi bese cudno
Па ти уште за кој немаш прашано. И каде и да си била, не погодиле. А што да погодат? Точно секој од нас имал мака, немало објаснување за некои работи, ама не може за се да бараш спас во гатачи. Еве, јас кажувам сум била кај Ленче манастир што има и жената помага со молитва, не е некоја гатачка. Од секаде одат луѓе кај неа. Какви ножеви, какви копања по дворови и слични глупости. Отиди во Штип, сигурно ќе најдеш помош.
Epa izvini jas ke prasuvam za kogo sakam I kako sakam a tvoe ne e da mi kazuvas teraj si ja ti rabotata i ne mora da odgovaras, kade sum bila jas sum bila a tvoe ne e da mi kazuvas
Членки, да ве прашам од искуство. Дали бил некој кај Дуле од Велес, како работи? Дали погодува и дали за во иднина погодува?
Nemoj so takvi plitki prasanja rastvori sol u voda i slobodno poprskaj po dvorot i na vlezot i mkze samo dobro da vidis ako prethodno nekoj ti pravel zlo
Pogoduvala i pomagala. Vtoriot pat koga bila duri i kazala deka nejzina strinka i napravila magija na patikite. A za toa so nozhevite sto gi frlala mi kaza deka gi frlala prema vratata takov i bil nacinot preku koj pomagala.
Epa toa e dobro da ima nekoj da pomaga I pogagja neznam sto da kazam imam slusnato od edna prijatelka prvo ja falese deka se I pogodila pa posle nisto ne I se ostvarilo od toa gledanje.