Здраво, дали може некој поточно да ми каже каде се наоѓа куќата на Оливера од Дедебалци? Дали лесно се наоѓа нејзината куќа? На почеток на селото, на крај...? Фала ви.
меѓу средината неје ни на крај ни на почетоко од десна страна е ќе видите луѓе на собрано доколку се уште има гужва
Zdravo imam odeno kaj edno devojce vo kisela voda zivee gleda na karti se mi pogodi i mnogu pomaga Koj saka neka mi pise ke mu go kazam brojot
Zdravo, Kje ve zamolam dokolku nekoj znae nekoja bajacka sto lekuva uroci i pravi zastita neka mi pise vo poraka
Masko sum da ne imas broj, pomognal na tatko mi pred 50god se nadevam i mene ke mi pomogne. On vo istata crkva li e uste ?
Zdravo na site, kje ve zamolam dokolku znaete nekoj sto pravi zastiti/amajlii od uroci pisete mi vo poraka..Itno e !! P.s ne baram.nekoj sto gleda, predviduva i sl. samo nekoj sto bi pomognal za zastita od uroci!
Еден Борче од Старо Нагоричане правел нешо слично ама ликот е мрднат може и да те опцуе и избрка, сум слушнал оџиве правеле ми се чини ама кој не знам
Borče e eden megju najdobrite kaj nas a toa što moze go kaza za nego toj veke znae akk si zboruval lošo za nego i te brka a odjive pravat se za pari ama zastita ne veruvam deka ima samo toa e u našite glavi i pari dadeni badijala za žal