1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Millicka1

Millicka1 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Девојки едно прашање до вас. Дали постои можност со овие глупости гатања некој да ти направи да немате деца. Или веќе тоа не е можно до тој степен да си ги вадат очите

2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Е сега тој што не верува во вакви работи ќе ме нападне, ама мене многу одамна една жена ми кажа дека ми било направено да не бидам никогаш мајка, можеби за некого се глупости, порано не верував во вакви работи, ама сега некако почнав.

На Осе, ZMIA и Cvekarka им се допаѓа ова.
  3. uno87

uno87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    46
    Postoi golema možnost da napravat vakvi magii i za žal se pravat vo golema mera a spasot e malku potežok ima mnogu zlobni lugje

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    И тоа најмногу прават блиски, мене ми кажаа на долен веш. Од позади портата кај мајка ми уште кога не бев мажена беше испоплетена со конци, и пак не веруваат дека има злобни луѓе, јас неможам за мене да си одам, не за други да им правам лоши работи.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  5. uno87

uno87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    46
    Toa mesto pozadi a moze i pred vrata prema ulicava zemi poorskaj so solena voda nekolku utra a na starive stavaj im krstena voda vo jadenjeto bez da znaat mozebi ke ima malku efekt i koga kadis vidi dalj se lutat na toa

На Осе и Anyshka им се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Знам за ова со солта, една жена ми кажа да попрскам на портата крупна сол, а за крстена вода неможам да им ставам во јадење, сега седиме Скопје, и кога одиме таму одвоени сме, посебно јадеме.
    Ај ќе ги викнам на ручек па ќе им ставам крстена вода, јас и пред спиење се мијам со крстена вода, и си попрскувам. Таму кога сум имам некој внатрешен немир, бев Бигорски, Рајчица ми читаа молитва, кај не сум била по цркви и манастири, Св. Петка во Брајчино, Демир Хисар во едно село вода земав, ми кажаа кој има проблем со тироидна и со зачнување деца.
    Незнам веќе кај да одам, јас за мене неможам да одам, не за други.
    Инаку кај мајка ми го направивме тоа до солта уште тогаш неколку дена по ред.
    Баш ми спомна мајка ми пред некој ден пак да направам така со сол.

На Осе и uno87 им се допаѓа ова.
  7. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    Кој сака да те види на убаво ти да биде среќна а тој не среќен пуста лјубомора абе се Че направат само гробот да ти го ископат а пред тебе ќе глумат Циле Миле срце душо мила драга демек колку те поштовам те сакам а тоа што најмалце очекува од твојод најблизок страшно и жалосно

На uno87 и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    А, дали испита се?
    Медицински, психолошки?
    Психолог?
    Психијатар?
    Одење во црква?
    Молење?
    Постење среда и петок?

9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    За Велигден цели пости ги постам без масло неколку години, исто и за празници кога се пости, имам одено и по манастири и по цркви.
    Некои незнаат што е црква, ниту свеќа запалиле, ниту ден не постеле, во се имаат среќа, така да незнам веќе во што да верувам.
    Комшика за куќна слава Св. Никола и за Бадник не пости, па има среќа, што сакаат другите нека прават, само пример дадов, не е ниту до постење ниту до молење.
    За најголемите празници како Св. Илија, Голема Богородица чисти, пере...

Последна измена: 26 август 2023
    На Осе, iva1234 и ZMIA им се допаѓа ова.
  10. uno87

uno87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    46
    Eve eden primer baš ke zabeležiš koj ti doagja na praznici ili den prethodno toa ne e slučajnost samo da znaes

На GirlLove и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. AnnaBalint

AnnaBalint Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Како можам да го избришам коментаров?

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Читање Акатисти?
    Молење пред спиење?
    Нов завет, духовни книги нешто?

13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    7.451
    Не сакам да звучам лошо ама стерилитет не е позрзан со религија. Има многу фактори кои делуваат и можат да предизвикаат стерилитет. Од една страна инфекции од предходно па да се види дали има промени на јајцеводите. Потоа вродени аномалии на матката, хормонски дисбаланс, од страната на мажот, спермограм. Дури и имаат поврзаност интернистички заболувања како ревматоиден артрит, липус кои можеби не се во појавени во периодот кога се обидува парот за бебе. Не сме најдобрата земја за медицина, ама за стерилитет само доктор може да ти помогне. А тие што оделе на извор да се напијат вода, и добиле дете, треба да се изјаснат поубаво дали земале и лекови во тој период и можеби сугестивно "водата" психички ги олабавила па психолошкиот момент се тргнал. И да сум спремна да ме нападнат после ова скандалозно мислење дека религија не лечи стерилитет, имам факти up my sleeve

На butterfly6223, theowndemon, ElenaOfRivendell и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Па не реков баш дека религијата лечи стерилитет, ама знам многу случаи откако им е читана молитва во некој манастир добиле дете, дали е до тоа, дали до самата психа, незнам. Еве јас се направив, пап уреден, брисеви чисти, канали проодни, е сега на мм спермограмот слаб, но знам и со многу полоша дијагноза останале бремени, со 1 јајник, со 1 канал.
    И да, водата што ја пиеле можеби малку ги смирила, и јас кога идам во манастир имам некој мир. Еве и во Острог што биле, после некое време добиле детенце, ама јас изгубив верба во се.

Последна измена: 28 август 2023
    На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.770
    Допаѓања:
    34.437
    Веќе изгубив верба во се, сите што ги знам, а имаат среќа во се, сигурно читаат духовни книги.
    Откако ги изгубив и брат ми и татко ми во рок од 10 дена, изгубив верба во се.

На Осе и mira.mira им се допаѓа ова.
  16. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    2.021
    Nekoj što pomaga za sterilitet? Majka mi sega vekje počinata, niz šala mi vikaše da ne te obajala nešto bivšata na maž ti pa ne možeš sega ušte edno da si rodiš (svekrva mi kažuvaše deka majkata na taa bivšata spomnuvala magii, baenje...) :sweat::sweat::sweat:

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Daniel$&@?

Daniel$&@? Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2022
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    7
    Nekoj da ima kontakt Broj Od sabri kratovo

18. iva1234

iva1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Slave ili Slavce od Bitolsko s.Kravari koi denovi raboti ,kako raboti ,t.e. sto treeba da se odnese sliki .od prag od tepih parce ,ili samo licno,i kako naplatuva ? vo kolku saat od denot nema guzva ! Ve molam za seriozni odgovori od iskustvo Fala odnapred!

На uno87 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. iva1234

iva1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    koja e clenkata sto bila kaj slave kravari

20. iva1234

iva1234 Истакнат член