1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Lo_Ra_

Lo_Ra_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    70
    Od krusevo toj suli nemojte da odite devojkii zenii ke ve rasparci od pari demek ostavi na ikona a se pravi deka ne zema soneto mu e od bogorodica.posle nema da vi kreni na telefon i ako imas maka za mazenje ne si mazena se pusta.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angelwoman

Angelwoman Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Moze broj isto od Karolina od gjorce ve zamoluvam

3. Angelwoman

Angelwoman Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Ve zamoluvam dadete mi broj od nekoj od skopje gradot sto pomaga iskreno ve zamoluvam mi treba itno e samo viki od cair nesakam

На Taylorr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Loveiseverything

Loveiseverything Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    I mene mi treba

На Taylorr и КамеоСк им се допаѓа ова.
  5. light <3

light <3 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    77
    Што све не се изначитав на темава , значи луѓево кој се на мака ги разбирам никој не сакак по своја воља да оди по гатачи бајачи ,останало така во народот од времето, нема човек што не бил барем еднаш ако не тој негов близок бил , многу гледам исмевање на темава од типот оди на психијатар .... мислам нема смисла ако можеме да споделиме инфо во врска со темата ок ако не да не им даваме дијагнози на луѓето без да ги познаваме од предходно!

На КамеоСк, Lo_Ra_, Makedonka@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Angelwoman

Angelwoman Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Немој погрешно да ме сфатиш сум била и на псијатар да позборувам но сите резултати биле добри

7. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Исти се сите лажат само за пари

8. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Ти си провиден дека сакаш да се наместиш себе за да лапаш пари пред неколку месеци кажуваше ти како ти помогнал некој во Аеродром а уствари ти стоиш зад тој лик ај не бламирај оди работи нешто а не со превари да се бавиш овде нема да ти успее бар не преку форумот

На GirlLove и uno87 им се допаѓа ова.
  9. Lo_Ra_

Lo_Ra_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2020
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    70
    Многу си во право. само ве молам да не одите кај тој крушево шули. јас имав многу маки и од прилеп појдов ама е манијак и само за пари работи. му остајв 100 ден и поќе не ми крена телефон и ме блокира.демек со биоенергија работи има и визии ама ништо збори еротски работи и зема многу пари преку 3000 денари бара лажи дека му дошла богородица на сон ако било така немало да зема илјадници денари и да се пушта на жени

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.055
    А зошто е исмевање одењето на психијатар? И како тоа бајач може да помогне? :?:

На nextredstyle, GirlLove и Mrs. right им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    12.876
    И ја истово ќе го прашував дотичниов кој очигледно е еден од "јасновидциве" и ги лаже луѓето за пари.

Бајачката ќе забае и све ќе реши магично, ни уроци ни свети уроци ќе останат, и ете ти сите овци на број, ќе се смири психата, а гатачката ќе гата и ќе им предвиди кај се крие богатството и ќе станат мултимилионери. :nod:
    Исмевање бе. Да за исмевање се тие што уште веруваат у глупостиве ко да се заглавени у 15 век.

И да, ако имаат проблем со здравјето идат на доктор, ако имаат проблем со психа на психолог и/или на психијатар. Толку е едноставно.

Имале проблеми па се обидувале на секој можен начин да си го најдат чарето и да не сме ги осудувале..

Стварно ме интересира има некој кој после идење кај овие осетил подобрување ама навистина подобрување, небитно какво и за што се работи? Не верувам дека има таков.

На SummerGirl, nextredstyle и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.130
    Допаѓања:
    124.911
    1. Препораката за бајач/ки и гатач/ки е поддржување на измама бидејќи тие личности се измамници, значи личности кои кршат закони!
    2. Препораката за психолог/психијатар/друг доктор е правилен и законски начин за некој/а да добие помош!
    3. Никој овде не дава дијагнози, туку се препорачуваат посети кај стручно лице кое е соодветно едуцирано за да му помогне на тој/таа некој/а!

На Kate karate, Selena01, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    пред добри 20тина години кога човеков водеше емисии на тв Амазон тогаш имаше, никој не ја разбираше неговата улога на помагање и хуманост и најчесто лицата кои се јавуваа беа помлади и му се потсмеваа или му поставуваа провокативни прашања, сакајќи да го понижат за нешто што не го разбираат, а тој стрпливо им даваше одговори за се дури и кога намерно не се однесуваа на конкретната тема..дечја работа...а ете го сега добива само награди и признанија за хуманост во цел свет...и овде последниов период видов дека помагал со разни донации преку храна..само толку читнав...а какви способности има, тоа не знам..проверете...

14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    12.876
    Убаво што е хуман и помага, секоја чест за тоа ама чуден е типот многу, или може дека ние обичните не го разбираме? :?:

Паранормални работи праел...

И ова демек не е монтирано а?
    Дур не видам не можам да верувам у вакви работи.

15. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    па не мораш да веруваш во ништо што не сакаш...ама можеш да провериш дали ќе ти биде подобро од тоа што го прави макар направил и банална работа...битно е тебе да ти е подобро..нешто ко волшебникот од Оз што направи со Дороти,Лавот,Страшилото и Лимениот дрвосечач

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    12.876
    Шо подобро да ми е?

Ај еве нека ја среди ситуацијава у државава, да ги опамети политичариве, или да ги збрише од лицето на земјава, и поубав да ни е животот на сите. Може?

Хахаха не ме зезај, како го претстави ко супермоќи да поседува чоеков.

А дека е хуман, точно и алал да му е.

17. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    супер моќи се да си хуман и човечен особено во денешно време на искушенија и предизвици...јас тоа го сметам за супер моќ кај човеков, а за други моќи дека со волшебно стапче тиквата ќе ја претвори во џиновска кочија со сите решенија за проблемите, тоа не реков

18. Kate karate

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    262
    Па и овој е ист се преправа дека нашол некој кој му помогнал а уствари самиот себе е тој и да ве препорача сам на себе бетер од велковски овој лајт :D

На dagmar му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    12.876
    А за тоа ли викаш.
    Тоа треба сите такви да сме и да не биде супермоќ тоа туку сосема нормално и најприродно да ти доаѓа ама светов денес у курац е отиден па и тоа стана нешто за чудење и за величење ако го праиш.

Туку друга работa не ми се допаѓа кај него, шо е фалбаџија голем, у цел свет го респектирале, се занесува, посебен бил, божји човек, ваков онаков, многу лета у облаци некако, а као демек скромен е нели.
    Несвојствено ми е контрадикторно.

Ако си скромен, нема никој да знае ни дека си помагал и донирал, у тајност ќе го праиш тоа, а не се јавно да објавуваш и да се фалиш дека си еден и единствен и никој не е ко тебе.

20. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    е со ова кажа огромна вистина...оваа забелешка што ја кажа е нешто најубаво и најпроникливо што сум го слушнал од тебе..а за човеков искрено не знам..јас го пишав тоа само површно и без ич информации и тоа кога го запознав пред 20 години преку тв екраните, а сега периодов дознав само дека и кај нас донирал и дека никогаш не зема пари од никого а ако некој сепак му даде, веднаш го донира и тоа, целосната сума..така вели тој...затоа треба се да се проверува пред да се рашират некакви гласини или да се донесе избрзан заклучок.