Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. light <3

light <3 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    77
    Smetam deka odenjeto po vakvi mesta e nepotrebno zasto odgovorot lezi vo nas samite

2. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Здраво
    Сакам да побарам мислење од некој ако имал слично искуство.
    Случајно со колегите од работа разговараме за мали деца, ќерка ми како е плачлива , лошо спие и ништо не јаде и се плаши од све живо, такво страшливо дете од бебе. Почна да се плаши да јаде вика ќе повраќам ќе повраќам несакам, ептен пребирлива. Еден колега ми даде број од жена што работи во една црквичка и вика јави се и иди до неа. Се јавив вчера и ми вика тебе празникот те вика да дојдеш кај мене и тоа во понеделник на Царица Елена и Константин. Ја прашав викам си работела во црквата, имало света водичка за дете се работи да дојдам, ме праша за името и годините на детето и вика детето ти има голем страв, ќе донесеш колач во црквата наречен за неа и три крпи бањарки, ќе се измие и напие од водата и ќе и помине стравот и ќе почне да ти јаде. Јас ништо не и кажав само години и име на детето. Вика толку од мене дојди таму па ќе ти кажам што ќе правиш.
    Незнам што да правам , сопругот не верува во такви нешто и несака да оди со мене....

3. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    5.186
    Однесете го детето на психолог.

На Alex.T, MeowMeow и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  4. malinnnnnna

malinnnnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18

Послушај си го сопругот. :) Навистина ми е жал за оваа ситуација. Видете, тоа нема да ви помогне. Може само да и е полошо. Она што би требало да ви го кажат во црквата е дека преку Исус, кој е Господ може да се оттарасиме од такви работи и маки кои се последица на неисповедан грев , кај што најчесто децата го "кркаат". Би ви советувала да најдете Црква која се води по Ссвето Писмо и го живее тоа, некој свештеник, пастор, за да ви објасни и ве воведе кон решавање на овој проблем. Сум слушнала дека во Христијанска Црква Блага Вест , каде пастор е Константин Кајшаров работат така и има луѓе кои навистина се ослободиле од ваки работи. Секако, изборот е ваш. Немојте да одите по бајачи, гатачи, гледачи, само ќе е полошо. Никаков предмет нема да ви помогне, само преку Исус, кој умре за нас и го зема сето проклетство на себе за да не сме ние под проклетство.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. uno87

uno87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    46
    Kakov pastor kakvi bakrači blaga vest i Kaišarov samata neka otide kaj nego so mažot i togas ke procenat za ponataka a nemoj da go vodis deteto po vračari navistina si ima deteto maka no namesto da mu se pomogne može i da mu odmognat

6. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    @malinnnnnna @uno87
    И јас несакам да го носам детето по гатачи, бајачи или да се опседнуваме со тоа. Ова случајно излезе.
    А жената не ми рече да ја носам за да нешто му прави на детето. Кажа што да однесам на празникот во црквата и детето да биде присутно на литургијата за претстојниот празник Царица Елена и Цар Константин и да се измие од таа вода.

На uno87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dzvezda@

dzvezda@ Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    7
    taa te naterala da odis vcrkva da si ostavis nesto za zdravje za deteto ne da baes sto vi e?? si trebala da odis do crkva Dokolku ne si posla
    ne e nisto strasno toa ke se izmie od vodata plus krpi maslo pari se nosat koga ke se dava nesto za svetcite sramota e vakvi raboti da ne znaete vcrkva koga se odi se odi za zdravje i se ostava nesto sto deka ke prisustvuva na liturgija? zar ne odis vcrkva od koj begas od popot ili od gospod.. eretici sto nema da procitam uzas

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Незнам дали погрешно се разбравме . Јас одговорив на мислењата на претходните членки дека не ме викаат да бајат или врачарат.
    Знам дека е убаво празник да се оди во црква, секогаш одиме и детето исто. Нема потреба некој да ме натера , ова испадна така дека рече да понесам нешто и да оставам за здравје. Никогаш немам носено освен пари што оставаме на икони.

9. Fionicka

Fionicka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    95
    A kako se vika crkvata kade se naogja i kako se vika taa zena ako sakas pisi mi

10. Fionicka

Fionicka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    95
    Kako se vika taa zena kade se naogja I broj ako sakate pisete mi. Pozdrav

11. Ravenn

Ravenn Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    332
    За кого ги оставаш парите, маслото и крпите? Вака чисто да прашам, каква врска има тоа со поврзаноста со Бог? На Бог не му требаат зејтини ни триста други тракатанци, што ќе им прави, кој го смислил тоа? Си се запрашала? И зошто е срамота да не се знае, треба од Бог да се срамиме, истиот Бог кој не сака бесконечно многу? Или од црквата и наметнатите правила?

12. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.359
    Допаѓања:
    22.130
    Тие исти зејтини шо ги остават, после црквата ги продава за дупла цена.

На Gosh, FriendOfDorothy и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    4.316
    Ако постои тој ваш Бог, онда го корумпирате, му носите зејтин, оставате пари. Му се лижете за да живеете добро, за да ве награди. Така функционирате и со лекарска фела, професори, цел систем е корпумпиран. Кафе за преку ред, виски за професорот, зејтин и 100ка врз иконата, 500-ка за Славица - бајачката од Кравари, бајадера за Ленче на шалтер. Тоа е еден цел корумпиран синџир кој трае со децении (и ќе трае). Вината е во глупоста и неукоста на самиот народ. Распад систем.

Последна измена: 3 јуни 2024
    На CameliaMiller, baby-blue-eyes, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    3.597
    Неможам денеска тука, мирен треба да ми е денот. Те оставам сама… thug life choce us we dont choose thug life \m/ :D

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fionicka

Fionicka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    95
    Ti projdi bidejki ima sila koja sto ti kazuva preku nea mozebi ke I pomogne stvarno I o9
    Pa ajde kazete mi koja e taa zena kafe zivee kako se vika I broj ako sakate pisete mi

16. ButterflyBaby

ButterflyBaby Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2024
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    73
    Мислење за Каролина од Пробиштип помагала за пород за кој нема деца

17. Kiki_K

Kiki_K Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Искуства со некој што прави љубовни магии у Скопје? Читав низ форумов некој Енес се спомнуваше од Љубин, работи ли тој уште? Имаше една Борка мислам накај Топанско поле дека живееше ама незз дали е уште жива таа и еден друг ром што прави такви работи кај турските гробишта кај шо беа живееше немам контакт од него(на познаници им успеало, ама одамна беше ова).

18. Rashel

Rashel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    25
    Здраво
    Ве молам некој да ми пише број во порака од некој што бае за наочи?
    Дали некој има слично искуство се работи за малечко девојче.
    Се пробавме па уште ова...

19. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.343
    иди во црква и збори со свештеник, немојте ова ве молам

На Mic18, Bebce1 и n.lauda им се допаѓа ова.
  20. Rashel

Rashel Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    25
    Побарав број ако некој има да ми даде и некој со слично искуство ,а не совет.
    Како што пишав СЕ пробавме па и ова.

На Alex.T му/ѝ се допаѓа ова.