Ако не е проблем да споделиш... За што ти го даде оцетот? И од каде е? Извини ако е премногу интимно.
Zavisi...okolu 1kg dovolno e mislam. @SummerGirl so vikas ti ? Samo sum slusala deka poveke od 4 5 saata ne se spie poso posle preminuvalo vo pogolem problem..
Толку. Ама солта треба да биде во мало кесе. Така треба цел месец. Па после пауза. Секој ден да се менува навлака на перницата.
[КУОТЕ="СуммерГирл, пост: 7083006, мембер: 12938"]Нема везе. Да напоменем... Потребна вам је со. Уопште није маринац.[/КУОТЕ] Мoze li objasnjenje u privatnoj poruci, nov sam i ne mogu trenutno da ih saljem?
Солта се става во проѕирно кесе. Од оние за во замрзнувач. Убаво се врзува и под перница се става. Пази да не се дупне кесето. Ова е за вознемиреност.
Jas ja znam ama kazuvala poveke gresni raboti. Da otides ti kaj Mitra od Gjorce, se falat mnogu od nea
Купив ја вреќа сол од 10 кг ја ставив на кревет ама перницата беше мала па порачав од оние перници за гушкање, се надевам таман ќе биде.
Ama poveke od 4 5 saata ako spie moze vo problem da premine...neka ne rizikuva. Na pr ako legne u 12 noke nekade kaj 4 nautro neka ja izvadi solta od pod pernica