Арно им праат бе . Виделе прост народ и ај да напраеме пари. Баш се итри "бајачките". И не само еднаш, туку по 10 пати ќе одат и ќе остаат пари . 10 души денеска да ти остаат 100 денара се 1000 денара. Па кој е глуп да работи друго кога може од кажување некое рандом име или плава коса, да си изваде 500е во месецот . Да имав баба, ќе ја терав да го почне бизнисот.
I mean, we can start the business together. Упс, може заедно да го почнеме бизнисот, се извинувам за англицизмот.
До сега тие одеа кај жените на баење сега една идеа од мене може да се смени, шофер ако ви треба да ве носи вас кај нив по дома еве сум, планирајте ме за шофер на овој начин услугата ќе биде на нивоу! Адидас има главна бајачка да те сториме у Македонија чунки од македонка во Германија најмногу факала бајачката!!!!
Ова важи за некое добро минато време....сега и најдобар да си,со сите 10 ки,ако немаш партиска книшка на онаа партија која е на власт,све ти џабе..... На жалост.......добрите одамна отидоа златна Германија .....вака барем гатач,бајач,гледач ваљда не се од некоја партија....него помагаат на некој нивен начин,кој сака да оди,негово е....кој не сака ,нека не оди......
Прво нема споредба. Услуги што може да пружи психолог, гатач, бајач ни од далеку . Едно е дарба друго е соодветни квалификации. Зошто во здравство, во образование вработуваат дипл Психолог а не гатач, бајач па која и власт да дојде . Психо тест гатач ли прави при систематски прегледи или при вадење лекарско ? Чив печат стои , на некој гатач , сигурно дека не.
Ваа мира боксот чисто сумљам дека че а упрае ама ај како че кажиш ти така че се прае коа че одам по пат да се дерам ли еееекккккиииммм
Ne me poznavate lichno i ne mozete da zborite taka za mene. Sum pomognala i se boram da pomagam cel zivot sekomu. Jas ne rekov nishto losho protiv medicinata kako nauka i profesija. Rekov neshto shto od vechnost postoi , zlo, shto bez razlika na religija nacija nauka ne moze da se iskoreni ....Sekoj na svoja koza znae najdobro. Jas nikogo ne navreduvam ovde,niti pak sakam mene nekoj da me navreduva. Dokolku ne vi se dopagja mojot komentar, slobodno ignorirajte go....
Злото постои (злобни, пакосни луѓе), но никој не може да ти нанесе зло преку предмет, слика, ритуал, магија и слично, да имаш животен неуспех или некаква трагедија ради тоа што рандом комшика ти врзала три црни конци пред врата. Не постои особа на која се ѝ е сјајно во животот и ѝ оди од рака. Можеби ви е полесно за сопствените неуспеси или трагедии да обвините нешто натприродно, имагинарно. А верувам и дека одењето кај лице кое има ,,дарба" ви е како некаква утеха, верувате дека се ќе биде во ред, злото е уништено, конечно ќе ви тргне во животот, па на лицево му се сонила Св. Петка и му дала моќ да лечи. Мислите се чудо. Во напатеново државиче нема град и село каде нема некој кој не исцелува, гата, бае, предвидува. Бивш премиер ни имаше сопствена гатачка, не се чудам ни за лекарскава фела или професорска (затоа ни е таква состојбата во здравство и образование). Луѓе со натприродни ,,дарби" никнуваат најмногу во држави/средини каде има нискоинтелигентно население. А ние сме народ со просечно iq80 така да...
Ја фрлиш салфетата во реката и пееш " Вода те однјелаааа, вода те однјеееелаааа" . Затоа Вардар е полн со ѓубре, оти сите сме излечени.