Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. kalinkaa

kalinkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    18
    Дали има некој од Струмица на овој форум.Ме интересира дали познавате некоја Стојка од Струмица (а живее во Словенија или Австрија), ја има на Хајат ТВ има емисија Балканско Oко, наводно оваа недела ќе дошла кај нас.Дали знаете нешто за неа? Однапред благодарам.

2. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609

јас ја следам постојано на хајат тв .и се мислам кој ден да се јавам но некако многу ми е скапо 53 ден мин,ја има секоја вечер во 23 часот ,и како што гледам многу кажува па незнам :$

3. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Не знам каде да го барам спасот, сметам и 99,99 % сигурна дека сестрата на дечкото ни прави магии со помош на бајачки и гатачки и се прави да не раздели... Редовно кога сме во нејзино друштво, тој менува понашање, ко да е просто магепсан... просто не знам како може да има толку големо влијание... А и сама кажуваше како одела да и гледа некоја гледачка и како и погаѓала итн... и за минута - две ми побара моја слика ако сум имала да и дадам за во паричникот да си чувала, јас ја излажав дека немам... Не верував во гатања или баења, но верувам во позитивна и негативна енергија, која се одликува на луѓето и околината. Не знам што да правам, дали пред секоја средба со нејзе просто треба да пијам лексилиум за да не изгубам контрола или да се прскам со крстена вода, зашто стварно ме иритира

4. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    8.242
    Јас верувам во магии оти имам и самата истрпено. Можно е сестра му да ви прави нешто штом тој во нејзино присуство се менува. На другарка мајката на дечко и им правеше магии и нон стоп се караа. Немој да и даваш ни слика ни ништо твое лично, ниту пак земај нешто од неа. И не пиј или јади нешто оти и таму се прават разни глупости, на било што ако те понуди одбиј ја. Може не ти се верува, ама живи баш се ставаат во кафе, сок или јадење.

5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.090
    Допаѓања:
    135.029
    Зависи. Мене ми се изгуби баеното преку море. Јас мислев дека ке ми стои, оти во авион, ама се изгуби. Преку океан нема шанси, освен ако не е преку Атлантски. Викаат дека посебно Тихи океан ги лапа баените работи, па може и да ја снема маицата во авионот, напросто да исчезне.
    Мене само баеното од Иван Исцелител ми има останато преку море, од жени кога ми бајат, се губи, така што мислам да однесеш гаќи кај него и да забае. Он не бае на маица.
    Ке ти држи преку океан. АЈ па пиши како си поминала, за другарка прашувам. Поздрав.

На danielka0507, Abeja, MiloMalo и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Tara12

Tara12 Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
  7. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.586
    Гаќите полни или празни треба да бидат? :?:

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.090
    Допаѓања:
    135.029
    Драги Ортофил,
    нема смисла твоето прашање. Гаќите треба да се нови, неносени, и чисти. Кога Иван бае, ги држи гаќите на глава, така што нема смисла да се носени, или пак полни.
    Пу бе, осет да имавте, за едно баено не знаете. Јас на пример, бајам, ама само на капути. Ако е на долна облека, после ми се жалат дека имаат проблем со сексот, па треба кај друг бајач да одат, да им ја тргне магијата за пак да имаат секс, па после пак ги фаќа маката што сум ја тргнала и се така во круг. Кога има вакви тешки случаи, јас луѓето ги праќам кај Иван, оти е постручен и има повисока школа од мене.

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Јас мислам ако гаќите не се носени т.е. нови, баеното ќе премине на продавачката која најдолго била во контакт со гаќите. Затоа треба да бидат носени а на Иван не му смета и носени, така му се одврзува јазикот.
    Иван бае и преку телефон, исклучиво мобилен од вип, кој фаќа сигнал и преку океани. Зошто мора да се мачите да летате океани, кога може по брза постапка.
    Имам пишано веќе дека матичен бајач/гатач ми е Иван Исцелител, само што не работи со плави картони.

На Elissa, Cka и Orthophill им се допаѓа ова.
  10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Добро бе луѓе!
    Детето има 4 години и незбори А ВИЕ СО БААЧК СЕ ЗАНИМАВАТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ние цел свет го превртевме од доктори и лекари и спихолози и логопеди и дефектолози кога внукот имаше две и пол години, и зборуваше многу малку.
    Па уште и преку океани се губела МАГИЈАТА!
    Детето не му требаат бајачки и дрн дрн јариња, туку стручно лице!

На elisabeta, Iviste и makedonkamak им се допаѓа ова.
  11. Orthophill

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.586
    Се гледа дека си неискусна! Ме збунивте со Абеја, па морав да се консултирам со поискусни бајачи! Се јавив директно кај најголемиот и најискусниот бајач на Балканот (не можев да чекам до утре за кај Дуле од Велес, а Иван не можев да го добијам) - Милан Тарот, а Милан има и диплома за бајач и тоа од Тајланд, со кинеско писмо. Тој ми рече дека басмата ќе фатела ако и само ако гаќите се носат 3 дена наопаку (не го сфатив баш најдобро, како наопаку) и имаат барем една жолта и една кафена флека. И да, требало да се стават на глава, но и од тој што оди на бајач, ги врти 4 пати (строго на полна месечина), и од бајачот ги врти 3 пати (на млада месечина).
    ПС: Фала што ми го пиша во пп бројчето од Иван. Ама навистина не можев да го добијам.

12. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308

Неможеш да го добиеш Иван затоа што строго бае на полутанга црвена...Не си купила таква гаќа, па затоа и не кревал...
    (Баените работи од Сабина се пренесуваат преку сите океани...)

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.090
    Допаѓања:
    135.029
    Сабина?! Не е точно. Јас бев у Америка, и тоа со брод, и ми падна баеното. Ај да бев со авион, ајде де, ама со брод, и ми се изгуби баеното, а бродоти бавен беше. А ми баеа за дечко да си фанам, и коа стасав Америка, дечко ми се фана со моја другарка, значи се прфрлило кајнеа баеното, оти на друг крај на светот беше океанот. Не знам што ке се прави, ама Сабина да не ми ја спомнуеш веќе.

14. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.304
    Допаѓања:
    22.594
    Хахахаххаа лелелеле ќе паднам од смеа, кај ве прочитав цела ноќ ќе се смеам...
    Кај Иван кој ќе оди ќе се аири :lol: :lol:
    а кај Сабина имате неке документе, неки проблеме у куќу, неке нервозе итн итн.

15. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    се мислев многу пати дали да прокоментирам на оваа тема , незнам што е точно што не е. боје и да незнам само знам дека силно верувам во Господовата Правда и затоа често се молам, имам јас пример на многу блиска личност ова е болно и тешко за мене да го пишувам , таа блиска личност беше многу мирна тешко правеше грешки и гревови на никој лошо не мислеше и тешко правеше гршки како озборувања , дволичност намено да повреди некој , беше ведра насмеана , одлична личност но од еднаш се се смени се затвори стана огорчена ,тажна со нејзините постапки сама себе се повредуваше никој друг нејзините верувајте секаде ја однесоа и на доктори и на бајачи каде слушнешеа нешто таму одеше само да се насмеее незнаете дека последен денар за неа дадоа како секој родител но за жал таа не се оправи падна во депресија и е нестабилана... секој вечер се молам за неа на Господ како за мојто семејство многу е болно да гледате како пропага некоја личност а немате мок да спасите колку зборенје убедуванје теранје да мисли позитивно ништо не успева епа ај сега кажете ми како , на што да се верува, освен на Господ на кој вие неверувате колку помина таа такви и уверуваа дека ке и помогнат , нејзините ми имат одамно казено дека починатата баба и имала баено од упла нешто такви работи се си мислам да не карма ,туги грвови секогаш децата плакат незнам само еден е Господ и на сите да ни е на помош, и ве молам луге без разлика што верувате мислете на другите добро , бидете добри луге ве молам :|

16. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Неможеш да го добиеш Иван затоа што строго бае на полутанга црвена...Не си купила таква гаќа, па затоа и не кревал...
    (Баените работи од Сабина се пренесуваат преку сите океани...)[/quote]
    Сабина?! Не е точно. Јас бев у Америка, и тоа со брод, и ми падна баеното. Ај да бев со авион, ајде де, ама со брод, и ми се изгуби баеното, а бродоти бавен беше. А ми баеа за дечко да си фанам, и коа стасав Америка, дечко ми се фана со моја другарка, значи се прфрлило кајнеа баеното, оти на друг крај на светот беше океанот. Не знам што ке се прави, ама Сабина да не ми ја спомнуеш веќе.[/quote]

Што збориш за Сабина???Па јас се крстам во неа...ама ете гледаш...ЦЦЦЦЦЦ....Ај јанасана...
    Ама и со брод да не одиш веќе...Баено кога пренесуваш, само со авион, и скриено во прслук...Оти насетуваат другите патници, па маѓии праат...

17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Човек си прашува од мака, а вие мајтап му удирате.. :x

Да не сте во негова кожа бе луѓе...секој за себе си знае. :!:

Што е човечното во вас ? Не сте биле изгледа во тешка ситуација, па да видете на што се се спремни луѓето. Ако можете помогнете, ако не можете што се исмејувате на туѓото страдање ??? :x :o

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danielka0507

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308

Затоа што помош од такви нема...ете затоа...Затоа што истите тие лажат, земаат пари и те тонат што повеќе во веќе надвисениот мрак и депресија...
    Спас има во вербата во господ, во разговор со просветлено лице, во разговор со стручно лице...
    Не си го губете времето со вакви преваранти...

На Orthophill му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Orthophill

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.586
    Ја кажуваш вистината со целото срце свое! И уште едно не напиша, дека кој оди кај гатачи и бајачи, со една мака оди со 7 се враќа, еден ѓавол го носи, 7 ѓаволи го враќаат!

20. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    danielka0507 ти ова од искуство м? |( па ако е така дај кажи кај си била,колку пари те ошуриле,каде се' си била,па да им биде поука на тие што имаат мака,да не веруваат слепо во нив и залудно да не си ги трошат времето,парите и трудот барајќи ги и да паѓаат во се поголема бездна. :hai: :emo:

На Silver.E и Glasna им се допаѓа ова.