Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    295
    Точно

2. prevarena

prevarena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, dali nekoj ima broj od Lence od crkvata Sv. Spas?

3. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    274
    Што е очигледно? Не ме ни познавате а ми реплицирате .

4. prevarena

prevarena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Zdravo dali kje moze da mi dadete broj?

5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    10.122
    Што вели Светото Писмо (Библијата) за гатачите и бајачите:

„Да не се најде меѓу вас човек кој го тера синот свој или ќерката своја да помине преку оган, заради исчистување, или да претскажува, да гата, или, пак, маѓесник, бајач, или што повикува духови, ниту, пак, волшебник, ниту таков што разговара со мртви; зашто секој кој го прави тоа, е гнасен пред Господ, и токму поради тие гнасотии Господ, твојот Бог, ги изгонува од пред тебе“
    (5 Мојсеева 18,10-12, Библијата)

„Немојте да се чудите на ова! И самиот сатана може да се преправа во ангел на светлината! Тогаш не е необично ако и неговите слуги се преправаат во службеници на праведноста
    (2 Коринтјаните 11,14-15, Библијата)

„А на… на вражачите, и на идолопоклониците и на сите лажливци, нивниот дел им е во езерото, кое гори со оган и сулфур
    (Откровение 21,8, Библијата)

На MeowMeow, LUCI 99 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.812
    Допаѓања:
    266.935
    Па не треба да познаваш некого за да бидат некои работи очигледни. Изборот си е твој што ќе правиш со својот живот, не може никој да ти каже.
    Во темава и за темава, може да си каже секој што сака и што мисли, а кој колку ќе прифати си е негово.
    Од тој аспект, кажав дека нема да ви помогнат (множина, не персирам) во мажење, женење, решавање на семејни проблеми. Тоа зависи од вас, не од натприродни сили.

На Anyshka, Mrs. right и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  7. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    274
    Не-вие ќе ни помогнете.

8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.158
    Допаѓања:
    125.028
    Можат. Бизнисот не им е ни признат, ни регистриран.
    Вршат измама, што е кривично дело.
    Ако и некои од полиција имаат викнато таков човек при истрага, тогаш тие имаат направено минимум две кривични дела.

На Anyshka и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  9. uno87

uno87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    46
    Moe mislenje e deka što go spomna maženje ženjenje i ostanati problemi što ni se slucuvaat ne se slučajnost tuku ima lugje što dosta dobro si ja znaat svojata rabota da im naštetat na drugi a potoa patilcite baraat lek no tesko se naogja bidejki mnogu bidnaa jasnovidci od interes i tuka e problemot ubava devojka ne moze da fati dečko a onaa ruzžna faka lepotan i so pari poln i toa e del od slučajnosti j mnogu drugi raboti no tuka dosta pisuvaat da ne se veruva vo ova bidejki da ne im se nasteti

10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.812
    Допаѓања:
    266.935
    Не понудив да ви помогнам. За овие работи освен сами на себе, нема кој да ви помогне.

Доста небулози во еден пост. Убавата не е мажена со лепотан со пари може пошо ѝ е грд карактерот, а не оти бабата на стрината на комшијата од љубомора шо е убава ѝ направила магија.
    Али ок, тоа реков, малце интроспектива, зошто не ми оди на тоа поле, зошто имам проблеми дома, кое е решението реално и искрено, очигледно не се става на маса. Мора да е магија, мора да ме мрази некој, јас не грешам никаде.

Не мора ништо да прифатите, си кажувам мислење :)

На potatoface, Anyshka, sino.o.oka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    13.013
    @CameliaMiller читам од вчера се трудиш да им нацрташ но на кого ти објаснуваш не знам? Луѓево не можат или неќат да разберат. Заслепени, инаетливи на своја штета и тоа, се ќе направат само не дај Боже да признаат дека грешат. После ти може да наебеш, да те напраат лом ко мене зашто сум се мешала и си кажувам мислење, не смеело, штом не веруваме, мрш од темава сите требало. И чекаше само прилика госпожата да се пожали од мене, уште и да ми става зборови кои не ги кажав. :)

Нивен живот, нивно право, слободно нека си веруваат, ако им се удри од глава еден ден се ова, они пак ќе си трпат, тоа е тоа. Жално е и не можам да поверувам дека и наводно едуцирани луѓе идат по вакви места. :|
    Под изговор дека маката ги терала на се..

На Anyshka, Adidas888 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  12. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.255
    Maж ми има швалерка дај направете нешто некоја бајачка,гатачка ...јатрвата Светлана ми направи магија сигурно од љубомора...
    Па дајте луѓе 21ви век,уште ли се верува во тие работи,на толку многу психолози,психијатри,поучни емисии,книги,достапен интернет ,отвори,гуглај ,едуцирај се .Постојат семејни терапевти .Решението е во нас самите ,не може никој да ви помогне може само да ве лажат и да ви земат пари и да ве влечат повторно и повторно да одите... па ќе ви викаат прскај со сол во дворот и околу куќата да исчезне магијата ..стварно ама :|

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    274
    Зошто мислите дека бара исклучиво некој со пари? Има жени кои заработуваат дупло од мажи .

14. VSkopje

VSkopje Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    274
    Едно е мислење, тоа беше грубо мешање во личниот живот со навреди, понижувања. Барем бидете реални. Вие и @Realist1 поготово .

15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    13.013
    Какво мешање беше тоа? И тоа грубо, навреди, понижувања? Ти наредив да не смееш да припариш по такви места, те истепав што? Не разбирам. После па ти ми се стави, цитираше таму без врска, сум била против, а сум идела и ја... Дури си прочитала мислење сум пишала кај што барам чаре. :drunk: Каде тоа, ај цитирај, ти реков и тогаш.

Ја си имам кажано но не на оваа тема, ме имаа однесено на бајачка како помала моиве и преглупо искуство беше, уште не знам со кој памет им текна али ај. Вкупно 2 пати замисли и толку беше од „помошта“.
    Може сум требала упорна да бидам нели?

Праи што сакаш, кој смее да ти брани.

Едит - ахам, збориш за мешањето у твојот џеб, што реков дека ве стрижат, ок, допуштајте им и понатаму.
    Ваши пари се. Нелегално нека се богатат тие ко што рекоа и другите погоре. Бизнисот да цути, само напред.

Последна измена: 9 август 2024
    На jacqueline.s, Adidas888 и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  16. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Сериозно уште одат на такви демонски места???

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.403
    Допаѓања:
    3.548

На eliesaab и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.812
    Допаѓања:
    266.935
    Па одговорив во однос на тоа што го цитирав, ова се зборови на членот/членката:

На Tea30, Anyshka и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  19. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    3.370
    Остај тие шо одат, па и деца влечат со себе... На душа ќе ги носат бре... Жално.

На jacqueline.s, MeowMeow, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Да поработеа поповине па и оџине на тоа и да им кажеа дека демоните покасно земаат данок во смисла на тешки несреќи, дечиња со вродени аномалии, болести итн...
    Знам за што одат: расипување/правење магии, за здравје, за ронка краткотрајни сласти, наместо да бараат помош од Бога бараат демони. Одат и за успеси во бизнисите, успеси во лобофта, во сѐ. Демонските струи ќе ги залажат со ситни дарови а на крај после 7-20-27 години ќе им наплатат толку јако што не ќе знаат зошто таква несреќа ги снашла. И уште ќе се исмеваат на Светото Писмо и на верски едуцираните луѓе.

На ImagineDragons, jacqueline.s, uno87 и 2 други им се допаѓа ова.