Дали можеби некој знае кај дедо Борче од Нагоричане дали може да се оди директно без да се запишуваш во список?
Кај него јас како разбрав се запишуваш во список рано наутро или преку ноќ па утредента кога завршува со закон во црквата почнува со гледање по ред на списокот на кој се запишани и ако стигнеш на ред да ако не тоа е...
Така е, нема гаранција, ќе висиш цела ноќ, на крај ќе рече уште една-две особи ќе примам и толку. А на страна тоа што бил дрзок, и се развикал на некоја жена:" Тај муку не сам ти га задаја ја" и рекол кога рекла дека од мака била дојдена. Епа за мои пари , некој да ме пизми пред еден куп луѓе, не Борче , Св Борче нека е.
Ako se otide porano kaj nego ke se stigne da ti gleda gi znae tocno lugjeto koj za što e dojden i sepak treba da imame za nego razbiranje bidejki godinite si go pravat svoeto
Зборувам за пред 20 и нешто години. Жената за која кажувам во 03:00 ноќта се запишала. На тој студ (јануари било) па извадиле и друг список, па иди и разбери се кој е вистинскиот . Факт е дека со луѓе да се работи, треба челични нерви човек да има, ако не може нека не работи тоа , нека фати земјоделие или друга физичка работа, тогаш дали ќе биде дрзок и арогантен .
Незнам дали ќе можам да се запишувам на список од вечер и да чекам цела ноќ но ќе се обидам некое утро порано да отидам таму па што биде тоа. Сите кои одат кај него од мака се отидени но ете сепак што вели @uno87 треба да го разбереме, многу стар бил веќе
Има еден Борис, кај железничка живее. Бев пред 2.5 години, ама се погоди човекот. Е сега за тарифа зависи... Мене негде околу 2000 мислам дека ми побара, не знам точно