Кадра од село Пепелиште (Неготинско) . За растурање магии ја бивало . Ако треба да дојде дома , треба пат да и платите , оброк и кафе, а башка за тоа што ќе ви растури. Кажуваа луѓе дека магијата ја лоцирала, исто како со рака да ви ја ставила.
Begaj od tie prevaranti I maz I kerka I site od kukjata gledaat po 12 casa se Ceka I treskaat gluposti cuvaj boze ova vazi za bracniot par od kumanovo od rajkova kukja
A Dali taa Zena ti gleda prvo na ikoni ti kazuva Sto Kako ili samo ti kazuva dali Imas magii po kukja
Јас не сум била . Број немам , кого и да прашате во селото ќе ве упати . На икони да гледа Кадра е како Дуле од Велес или Вики од Чаир да гледаат на Куран. Прашајте некој што бил .
Of lele sum idela kaj Dule kakov gledac toj nema veze od gledanje za viki neznam nemam ideno a Dali taa Kadra ima taksa koi denovi gleda nemozes taka da odis bar ja taka mislam ako ima nekoj broj neka pise I iskustvo dokolku nekoj ima ideno.pozdravce pisete mi
Коментарот се однесува на тоа муслиманка е, апсурд е да гледа на икони . Прашајте некој од Неготино и околината за повеќе инфо .
Јас кај Дуле еднаш имам одено, ми погоди како ми изгледа куќата шо имам у дворот итн, но од тоа што го кажа дека ќе се случи во следниот период не се оствари, дур ми кажа и маж кој ќе ми биде со име и презиме .
Искрено не верувам во гатање, баење. И не би трнала никогаш по тој пат, мислам дека не се убави тие работи , се што ти се случува е од Бога и едино тој знае сѐ
Не сум била. Не знам веќе по кој пат го кажувам истото. Прашајте во групава, или на фб на ЖДМ или некој ако имате во Неготино или околината.
Zdravo imam golema maka, ve molam br od toj zoki na tel so gleda i lence argulica i kadra i sekako preporaka od nekoj proveren Mu zvonev na toj robert iscelitel mk, mi vika deka moralo doma da dosol nx so da prael ritual nekoj sveki temjani i da sum se slikala na dlniot del od stomakot da visol dali imam magija vo matkata (imam problem so zabremenuvanje 2 god a lekarski sve e ok doktorite krevaat race) zatoa baram pomos a posle svadbata se naopaku ni trgna kavgi rasravii problemi od nigde se nazad i nazad (postam se pricestuvam odam na crkva mi citaa molitva za zli sili itn popovite no nema efekt) se nazad i nazad ve molam za pomos bilo koj dw znaete siguren pisete mi brojce