Прв пат слушам за таква жива. Изгледа со злато е прскана Моите еднаш ме однесоа на бајачка и толку. Не ми помогна @Realist1 ти имаше искуство со жива?
Многу конкуренција има, ќе успееме викаш? Со каква жива, со Hg елементот или со оваа волшебната? Кој ќе крши топломери или кој ќе иде сеа за Турција? Па да завршиме работа. А топломери иам што не работат, еве место да ги фрлам може вака? И јас првпат слушам. Шала на страна ама не е за шалење ова више..
Не сум ни помислил ако не е жива да имам искуство, бог да чува да си плукнам у пазуви. Труден сум 14 месец еве веќе, слонче, сурлата излезе другото неќе за жива глава незнам шо да праам
Не се ситам Бизниси ќе сме праеле.. најпоштено си кажавме јавно како стојат работите Видов иам 4-5 и еден од стариот апарат за притисок живиниот, доста е колку за почеток После некој друг ќе донира Абе поарно да се зезаа луѓево, ама не се зезаат Разбирам мака дека имаат, ама не разбираат они дека ги искористуваат овие, и вака проблеми не се решаваат.
За жива оделе во Турција да купуваат а Македонија ги има најтоксичните минерали. Сулфидот на жива што се наоѓа во термометрите, барометри, електроника и сл кога ќе оксидира се добива метил и диметил жива. Е тие две се екстремно опасно особено за мозокот кај децата. Ова "гатачиве" или си играат со отровот или се тотално ненормални и прости. Треба да се соберат и да се запалат јавно.
Да има и такви по форумов кои само се фалат а не споделуваат . Тогаш која е поентата на твојот пост? Немаш број, одамна беше, па сигурно се сеќаваш каде те однела или барем како се вика, млада, возрасна.
Основно познавање на хемија вели дека кога нешто оксидира, станува оксид, не станува алкил или во случајов метил и диметил жива, за да стане метил или диметил жива треба да реагира со метил група, која не е слободно достапна во доволни количини во воздухот. Жива изложена на воздух, останува во елементарен облик како елементарна жива, таа има свои испарувања кои може да се токсични, ама во големи количини и низ подолг временски период. Не зборувајте напамет во иднина. И јас сум против гатачките глупости, ама вака само им правите полесно да измамуваат.
Ima zena vo kumanovo Rajna se vika. Nesto site ja falat postara zenicka nema tarifa kolko ostavis tolku
Раскинав со дечкото. Читам Ќамиле од Чаир помагала за љубовни маки. Може ли да споделите дали сте биле кај неа и како сте поминале? Не мора вака јавно може и во ЛП
Zdravo. Po preporaka od edna osoba bevme kaj nea za drugarka mi. Veruvaj vrska nema baska uste poloso i bese na drugarka mi pomodre cela okolu oci ziva katastrofa. Ne se lazi ne si trosi vreme ova najdobronamerno od iskustvo ti kazuvam. Poz
Читав неколку на форумот пишаа дека се задоволни од неа им кажала точно се од А до Ш и плус тоа им помогнала да се смират. Секој со своето искуство изгледа. Во дилема сум.