За помагање не помага, не растура , ама од сето тоа со точност што го погоди , ми ги отвори очите со имиња кои ги кажа , од кого да се припазам. Комплетно ги опиша од физикус до карактер.
Се оди и утре да одиш да ти закаже , ама не закажува лесно ќе ти рече после Петровден , а цена и тарифи нема.
Јас одам кај неа веќе подолг период. (Прват бев пред околу 10 години) Најчесто одма повторно – кога ќе најдам некоја глупост во двор/тераса.... Работи од 09:30 и мислам најдоцна до 16:30 часот(сепак ако одиш гледај да не си многу касно), секој понеделник, вторник, среда, четврток и сабота. Од мое искуство, многу точно погодува, а и ако некој ти има направено нешто – знае да помогне да се растури. А знае и работи и за понатаму да каже... (за онаа мака што ќе одиш посебно) Ако сакаш за некој домашен, работи на мајца. На краток – мислам дека нема да згрешиш ако одиш кај неа. Мое мислење е дека се ретки како неа.
Лани се обидов да закажам кај неа може повеќе од три пати. Два пати ја сретнував мајка ѝ, која ми рече да одам по Велигден, а еднаш и лично ја сретнав Душица (која пред мене имаше жена - и работела на амајлија за зажтита) кога ја прашав да ми закаже, пак без успех, со објаснување да се јавам по нз. колку недели . Од мое лично искуство – изгледа тешко да се закажи термин.