Здраво ме интересира за мислење за Зоран од Битолско Бистрица, дали бил некој и има искуство за кај него или пак слушнал за таму !?
Некој да знае во Скопје кај може да се отиде да ни дадат клуч да отвориме црква или манастир? Сакаме да отклучиме.
Некој/а член/ка од Кратово и околината? Ми рекоа да прашам барем име од жената од Приковци , зедоа за обврска да ја најдат и да ми обезбедат број.
Ја искрено не верувам во нив, мајка ми и татко ми беа под притисок на мајка ми. Татко ми се изнасмеа рече си тропал некои глупости таму закопано потковица, тоа направено ова направено, мајка ми потврдува демек разбирал, па ја бараше потковицата, не ја најде... Глупости во боја.
Да знаат, сами ќе отидат да си го ископат. Баш на мајка ми ја праша дали татко ми се вика Љупче, а татко ми не се вика така ниту една буква од името има во неговото.
И ја исто кажувам дека се ѓаволи. Кај во библија пишува дека постојат? Имаат они моќ да си извлечат се од тебе што треба и да ти кажат што сакаш да слушнеш. Освен да ти помешат ум, друго и не знаат.