Добра вечер , за тие што ме прашувавте , Наталија се врати. На 06.12 има слободни термини. Услугата ја поскапела, 1000 ден пакет гледање на кафе и тарот карти. Така што размислете си. За број , инбокс.
Zdravo vo forumov. Mi treba pomos. Porano odev kaj Sneza vo Kumanovo. Zenata pogagjase se duri i raboti sto doprva ke se slucat. No taa pocina. Ako znaete nekoj sto navisitna go biva, ko Sneza, ve molam pisete mi poraka so kontakt. Sneza ne pravese marifeti i ne rasturase magii, ama za gledanje bese top. A ako imate nekoj sto pravi marifeti za da mi se trgnat blokadi, slobodno pisete. Izgubiv mnogu vreme so Enes, on e katastrofa. Zatoa mi treba preporaka za nekoj sto go biva. Blagodaram odnapred.
Zdravo vo forumov. Mi treba pomos. Porano odev kaj Sneza vo Kumanovo. Zenata pogagjase se duri i raboti sto doprva ke se slucat. No taa pocina. Ako znaete nekoj sto navisitna go biva, ko Sneza, ve molam pisete mi poraka so kontakt. Sneza ne pravese marifeti i ne rasturase magii, ama za gledanje bese top. A ako imate nekoj sto pravi marifeti za da mi se trgnat blokadi, slobodno pisete. Izgubiv mnogu vreme so Enes, on e katastrofa. Zatoa mi treba preporaka za nekoj sto go biva. Blagodaram odnapred.
Значи не одете ни на тарот, ни на кафе гледање, ни на ништо. Пребарајте на интернет што советуваат свештениците за истото. Грев се пороци, грев се и тетоважи, грев е неверство, гревови има многу. Значи 99% од тука сме грешни по некој основ, само некој повеќе, некој помалку. Тој што оди кај гатачи оди против Господ, и само ќе страда. Како обичен човек се дрзнува да ја измени судбината со помош на гатачи? Сакате децата да ви страдаат поради вашето одење по гатачи? И тие гатачи се само за пари. Пример, запознав две колешки постари од мајка ми што не се мажени, а убави жени, едната Македонка, другата Турчинка. И Турчинката ми раскажува дека била заљубена и заслепена во некој си Турчин исто како неа од Чаир, па цел век останала сама, затоа што верувала дека тој ја сака, дека ќе се разведе и ќе бидат заедно, ја лажел дека неговата мајка не ја сака, но женава си испуштила многу прилики, не дала шанса на никој и кога надминала 50 години, сфатила дека човекот не ја сакал, ја мамел и секако не се развел. Ме прашува женава дали знам за некој гатач по цркви и дали гледа на муслимани. И спомнав за една црква во едно село, каде една баба гледаше, женава ги нашла оти на профилот на црквата имаше оставено телефон од бабата, ај тоа, сакале двете колешки да одат, селото е далеку, треба и за превоз да мислат, се јавиле, жената им барала по 9.000 денари, Турчинката рекла многу е, по што бајачката вратила „ајде не сме на пазар, ќе се ценкаме ли?“. Баталете ги. Прифатете ги приблемите и гледајте да ги решите или живејте со нив. И како тоа се дозволува во црква некоја си бабетина да гледа? Што прави МПЦ? За истата бабетина монографија имаа напишано, не знам кој е авторот и во Центар за култура промоција правеа, па и пофалби зборови за жената. Во селото на мајка ми попот инаку локален жител е разведен, па си живее со втората жена, доста помлада, која гата, и на тој начин мамеа луѓе, дека тие пари ќе ги вложуваат во црквата. Тоест изградија црква, конаци, со спонзори, со донации, гатаа, се живо измешаа. Кај е МПЦ да го нарече расколник тој поп? Инаку, попот заврши во количка со ампутирана нога.
Ima lugje sho si ja znaat rabotata i ne zimaat pari a tie shto imaat tarifa se znaj..koj si ima maka segde kje otidi ne znaete shto i kako im e ne sudete samoo ako mozete da pomognete nekako pomognete ako ne odminete postov pozdrav
Никој не те суди. Се е тоа демонска работа. Луѓе одеа со децении по гатачи, не ги решија проблемите, се остана исто. Откако ја прочитав книгата на Мина Даниловска, која била видовита, се присетив на тетин ми од Србија, исто стана видовит откако се крстел како возрасен човек, почна да погодува дијагнози на луѓе, на баба ми и кажал дека има грев од младоста, тоест со пиење на пиво и квасец свесно предизвикала спонтан абортус, го исфрлила плодот, бебето било машко, а сакале машко дете, оти веќе имале 4 ќерки, и го нацртал чадорот на баба ми, каков чадор носела во младоста. И ништо добро не го снајде тетин ми. Брзо му открија дијабетес, потоа и тумор на главата, се измачи по болници и почина на 53 години. Деца немаат. Брат му е алкохоличар, исто без деца. Им се сотре лозата. Исто запознавме жена на која и подаривме нешто наше, случајно, таа да врати, свари кафе и сама почна да гледа. На мајка ми и кажа дека пред 7 години правела операција на дојка, дека дедо ми почина итн. Демони им кажуваат за минатото, никој не знае што ќе биде во иднината освен Господ. Како тинејџерки си превртувавме филџани, си гледавме, си трескавме глупости, значи сепак сме грешеле. Ѓаволот само дава погрешни информации за да ги скршне луѓето од патот, преку тие гатачи, бајачи. А луда работа, на јутјуб има некои Србинки снимале видеа за љубовни магии и други глупости. Тоа треба строго да се казнува.
Moeto semejstvo najde spas.Sestra mi beshe pred nerven slom. Dule i kaza koj i napravil i kade da odi da se iscisti-ja prati vo hram na sv.arhangel mihail.ottogash sestra mi zavrshi fakultet,se omazi i rodi bliznaci. sakate veruvajte sakajte ne veruvajte.a za negovoto ''odnesuvanje'' ima objasnuvanje.mi kazaa da ne go prekinuvash dodeka zboruva bidejki e vo trans.zboruva nepovrzano bidejki taka mu se prikazuva,ako uspeesh da razberesh dobro ako ne-toa e.zatoa majka mi i sestra mi vlegoa zaedno i edna edno zapamti drugata drugo.i ako ne veruvate vo nego ne odete voopshto bidejki ke ve izbrka
nekoi od nas shto veruvaat videle spas od odredeni luge,zatoa i veruvaat-ama ne na sekogo,posebno ne na tie so tarifa