Na koj mu treba pomos neka pise slobodno ke pomognam na sekoj zatoa sto znam kako e da bides na maka vo problemi i taka natamu
Не верував, ама се покажа дека е вистина. На форумов има луѓе што би отишле и кај најдемонизираните луѓе, само за да им „гледаат“. Овие несреќници живеат со некоја мака, но не бираат средства за одстранување на маката, ниту уклучуваат мозок, ниту марат за морал. Како давеници за сламка се фаќаат, макар и таа сламка била стапчето на ѓаволот со која тој сака да ги намами и кон 10 пати поголема мака од сегашната и погилеб на душата. Со таков став на срцето, можеби и затоа се нашле и во првата мака. Кога некоја би споделила дека има некоја жена од курогаштани што гледа на желудник од тазе откопан мртовец, наместо да се згадат од самата помисла, овие нереќници би побарале број од неа за да закажат. Дали ја сфаќате сериозноста со какви луѓе делиме воздух и се разминуваме на пешачки премин, по маркети, автобуси итн. Не знам како да им се помогне на овие луѓе. Мислам дека не е проблемот само во ниското IQ. Проблемот е многу поголем.
Немој да дојдеш на мака па да се покаеш за кажаното. Јас сум еден човек што зборел исто како тебе. Човек што верува дека се е од господ и дека се е во негови раце. Ама денот кога ставав темели на куќа најдов нешто што ни на најголемиот душман не би го посакала, и од тогаш животот ми стана хаос. Одам и на литургии и на молитви и на се. Но човек на мака секаде ќе го побара лекот. Некогаш само треба да си плукнеш во пазуви и да си речеш недај боже, а не да обвинуваш некој на мака.
Коментарот го пишав општо, а не лично до тебе @Natali*** Планетава Земја не е од вчера. На местата каде што градат куќи, згради порано имало други куќи, од османлиско време, од византиско време, од римско време итн. Воопшто не е чудно да се најдат секакви работи, од жива или нежива природа. Проблемот, поточно духовниот проблем е што ти си ПОВЕРУВАЛА дека поради тоа што си го нашла - животот ти станал хаос. Токму во тоа верување ти си паднала во стапицата на суеверијата кои Господ строго ги забранил. Тие литургии ги држи свештено лице така? Ајде поразговарај со тоа свештено лице дали е добро или погубително за тебе тоа што бараш гледачи? Ако не го веруваш или не те интересира што ќе каже свештеникот, тогаш што мајка бараш да му одиш на литургии? Кому се молиш кога идеш на молитви? На Господ ли? Па Тој истиот Господ строго забранил да одиме по луѓе што велат дека гаатаат, бајат, гледаат, прават магии итн. Тоа го забранил знаејќи колку овие пракси се погубителни за нашите животи и за нашата душа. Ако пак не те интересира што вели Господ, тогаш зошто му се молиш? Ја согледуваш ли контрадикторноста? Или си со Господ или си со ѓаволот. Помеѓу овие двајца нема ништо заедничко. Ако си со Господ, нема да правиш ништо од ѓаволските практики. Поточно, ти можеш да си правиш, ама потоа не го обвинувај Господ кога животот ќе ти стане во уште поголем хаос.
Проблемот е што јас тоа го најдов во куќата во која што моментално живеам, Додека цела церемониија се дешаваше надвор. И да зборував со свештено лице, но и тој ми рече дека за жал постојат такви работи. А одлуката дали ке одам да го барам чарето или не ја остава на мене,мојот духовен отец. И јас нема да одам за да направам магија. Него за ако стварно има луѓе што знаат да видат дали е нешто направено да видат. Може грешам не знам, може си се во право и тоа не викам не. Но сакам да кажам дека човек на мака се фаќа за сламка
2026-та година е, на цел свет животите им се тргнати наопаку. Уште ако живееш во Македонија, двојна загуба. Можеби доколку се побуните против властите, ќе дојдат подобри времиња, a магично решение нема.
Работите се далеку попрости отколку што изгледаат. Мора да го прифатиш следниов факт што сега ќе ти го пишам: Никој не може да ти направи што некако магиски ќе влијае на твојата добросостојба. Магии не постојат. Таман работа дека Господ би дозволил Универзумот да оперира на таков начин. Замисли колку би било глуп таквиот дизајн на Универзумот. Некој човек си е добар и добро си живее и некој зол човек става некаков предмет во неговата куќа и Господ го гледа тоа и си вели: Еххх, тоа е сега, шо да правиме. Бидјеќи овој предмет се наоѓа во таа куќа, ангели отстапете од тој човек, а вие демони ајде навалете и направете му го животот пекол. Жал ми е, ама сепак мора така, бидејќи ете тој предмет се наоѓа во таа куќа Значи магии не по-сто-јат. Постојат само луѓе што веруваат во магии, баксузи, самовили, вампири, уроци, суеверија, празноверија. Сите овие се сатански измислици за да го држат човекот подалеку од вистинската вера во Бог. И тука настанува проблемот. Не е дека „магијата“ им наштетува на луѓето. Туку она што им наштетува е нивната ВЕРА во таа работа.Тоа е убаво и многу пати објаснето во Библијата. Затоа земи набави си Библија, или барем Нов Завет (најглавниот дел од Библијата) и читај. Преку тоа Бог ќе ти го просветли умот и ќе те воведе во вистината. А вистината, како што рекол и самиот Господ Исус, вистината ослободува. Ќе те ослободи од сатанските мрежи на лагата и ќе имаш видливо подобрување во твојот живот. Твојата врска со Бог ќе се обнови и ќе биде втемелена на вистина. Ајде пробај, читај го Новиот завет и моли се директно на Бог. Моли се слободно и искрено, како да разговараш со близок пријател. Молитвата е нашата комуникација со Бог. Моли се како што ќе ти се открива Бог преку прочитаното. Ќе се молам и јас за тебе
Ooo bas lazenja SE prestavuvase edno vreme deka si od kumanovo posle vulgarnosti pisuvase a SE prestavuvase deka si gledacka a ovamu SE kriese ma begaj tamu kakva pomoc od tebe
Aбе нека почне полицијата да ги апси за кривично дело измама и даночно затајување, ќе видиш дали ќе има гатачи. Се богатат од туѓа мака.
Zdravo ako moze broj od toj odza od radovis i da mi kazete ime i dali zema pari ili? Vi blagodaram odnapred
Neli mi pisavte deka vi gledala odlucete sto lazete i zoshto koga ti kazala cena si prodolzila da zamaras ili i toa lazete ako ne ti odgovaralo zoshto si bila tamu ako si i bila de od kade ti znaes deka na drugarka ti ne i pogodila ili ti e krivo nesto
Јас и верував тогаш и плаќав да ми гледа да , ама сакам да кажам еве после 2 год од тоа што демек ми предвиде не е точно.
Ovoj ako ne ti pomoze nikoj nema. Mene ovoj covek mi pomogna mnogu i sum mnogu blagodarna. https://www.facebook.com/share/1ERNJvaXNV/