1. Твојот фемина акаунт е направен денес. 2. Сите два постови ти се на темава. 3. Фејсбук акаунтот на шарлатанот што го постираш е исто така направен денес. Сликата му е постирана пред пет часа. Има 0 following и 0 followers. Од 1, 2 и 3 следува дека станува збор за истата личност Ти си тој/таа што се замислува дека е пророк на иднината и си направил/а профил на фемина затоа што знаеш дека баш овде има несреќници кои ќе се фатат како давеници за сламка. Ова, покрај тоа што е смешно, е и трагично бидејќи станува збор за кризно профитерство. Ти, кој и да си, те мрзи да работиш нормална работа и начека тука несреќници што се надеваат дека некаков гледач, бајач, к*ротресач ќе им ги реши проблемите и ај си викаш ќе направам акаунт и ќе го рекламирам на фемина. Дно дна. Мизерија од човеченце си. Бог нека ти се смилува на твојата нискост и подлост.
Mnogu glupav komentar. Prvo covekot ne naplakja nisto. Dokolku moze ti pomaga a dokolku ne, ti kazuva vednas i ne te folira. Tvoe e da veruvas ili ne a gledam i za drugi pisuvas negativno.
Не му наштетувај на малите бизниси. Оваа се вика маркетинг стратегија. Секоја стратегија си е наменета за одредена публика, оваа си е таман на место за целната група. Е сеа ти што се мешаш...
Скоро сите бајачи, гатачи, врачари, гледачи, мистици, шарлатани, магионичари и слични циркузанти не наплаќаат ништо. Одамна помина времето кога наплаќаа со ценовници. Ама бидејќи овците почнаа да им бегаат кај оние кои не наплаќаат, сега исклучиво потенцираат дека не наплаќаат, или велат „Колку што ќе оставиш - толку“. И луѓето обично се распрашуваат пред да одат за да откријат колкав е тој „паушал“ што се очекува да го остават зашто не им се оди со празни раце. У принцип секој остава, што од незгодно, што од суеверие дека ако не остави пари, нема да фати магијата
Ако отворите на црквата Света Петка во село Габреш, таму има фотографии на некој празник, попот пее молитва, „мајка“ Стоја до него, значи поп и бајачка. Значи, таквите попови одамна требало да останат без работа, а гатачката со оглед на тоа што имала јаки тарифи, треба да е во затвор.
Човекот кој го познавам конкретно ми помогна за љубов но најпрвин виде дали може да ми се помогне не сакам никому ниту да давам ниту да ми дава лажна надеж
Koga neznaes nekoi raboti molci si Zenata nema taksa i nezima pari ja se poznavam licno so nea i mi ima pomognato od srce i dusa i ne bara pari Nekolku pati imam ideno i nesakase da zeme ni denar od mene ama jas od srce ostavav Kako kazal nasiot Gospod Isus Hristos ne sudete i nema da vi e sudeno
Црквата не дозволува гатање. Тоа е дело на сатаната, затоа што само Господ ја знае иднината, не некаква „мајка“. Самото гатање во црквата е сквернавење. Имаше по групи ја пишуваа, им барала 1.000 денари да остават на свеќи. Ако во една црква се гата, тоа не е црква, и за тоа си има полиција, има кривично дело „измама“, а има и распопување на попови. Ич да не зема, таа црква е на МПЦ, не на некоја баба со бркови. УЈП и полиција да ги подберат сите гатачи, бајачи, тарот читачи и слични беди што не им се работи, па сакаат да ќарат од наивни. И штом попови ја толерираат да гата по црква, тие попови се обични сатанисти, што поим немаат од професијата што ја работат.