Zatoa i jas velam ne odete po bajaci tie se lazgovci i go kradat narodot , sve e do psihata , veruvajte samo vo Bog , postete , pricestvuvajte se , i toa vo drugo nisto da nemate verba !!!! Jas se cudam vo nasava tolku mala zemja a site gataci postanaja , gatanjeto e zabraneto vo Biblijata !! ( iako makata na covekot na sve ke go natera , ali ne veruvajte vo sve sto ke cuete ) pozz
Се сеќавам за случката во Велес кога се очекуваше големиот земјотрес кој го предвиде Дуле. Бевме на гости , со девојчињата и тоа за прв пат кај мојата тетка. Ние не знаеме ништо , а таа исплашена и плус незгодно и е од нас. Најпосле мораше да ни каже.Нормално бевме исплашени. Ноќта ја поминавме во страв и спиевме надвор. За среќа немаше никаков земјотрес, а после разбравме дека одговарал кривично пред власта, за паниката која ја предизвика .
Daj kazete kako da poznaeme deka bajacot e od Bozja strana a ne e od temnata strana?Dali ima takvi sto navistina se prateni od Gospod ili nema?Kazete ako nekoj takov poznavate.
за работите да бидат појасни: http://www.kurir.mk/magazin/zivot/178215-Baba-Vanga-ne-bila-pobozna-razgovarala-so-demoni
Добро, вие стварно верувате во вакви срања? Доста со тоа, гатање, баење и урочувања. Ваквите само знаат да ви земат пари и ништо повеќе. Остајте животот да ви тече, без да знаете за вашата иднина. Мислам поинтересно, и да ја знаете иднината, што фајде имате вие после? Чувајте си ги парите
јас имам идено знае ама не претерано, мене лично не ми помогна кој знае колку..и спреми се да чекаш со саати таму иако имаш закажано, ненормална гужва е
Некој си има мака и со причина оди на вакви работи, секој си има свое мислење, ако не сакаш не мора ти да одиш, не се плаќа, и не секој оди за да си ја дознае иднината
Ве молам погледнете го видеово и разберете, дека тоа што ја сметате работата на бајачите и гатачите за меродавна и за нормална, (барем вие, православните христијани што уште ги посетувате гатачите, бајачите и сличните на нив демоноопседнати луѓе) го отфрлате Христос и му откажувате секаква љубов, вашата вера е празна и вие не би требало истовремено да одите во црква и да одите кај бајачи и гатачи. Наместо кај нив, почнете да одите кај духовен отец и смирете се. Мнозинството од тие што оделе по гатачи и по бајачи, Слава на Бога, на крајот повторно се враќаат во црквата и сакале или не сакале пак трчаат по свештениците и по црквите... но дај Боже овој пат вистински а не суеверно како што не учеле постарите. Од блиско искуство ви кажувам дека одејќи кај гатачите и трудејќи се да ја видите иднината, го повикувате демонот да ви покаже многу повеќе од она што вие сте спремни да видите и да поднесете. Не влегувајте во канџите на рогатиот, зашто ризикувате сериозно да си ги разболите, душата и телото. Бог да е со вас.
Некогаш порано верував во овие работи, се мислев дека некој нешто ми направил за јас да бидам анксиозна и не срекна. Во мојот живот имам отидено неколку пати, но пред многу години, и никој ништо не ми помогна. Сега брзо бев преплашена и отидов кај една жена да ми баела од уплав и страв, но кога влегов кај нејзе мене ме фати уште поголема паника и уште поголем страв. Од тогаш си ветив дека веке никогаш нема да барам помош по такви работи. Верувам во бог, станувам и легнувам со молитва, и од тогаш сум колку толку по мирна. И онака се е во божји раце.
јас имам одено и жената не наплака ништо.мене лично ми погоди се што ми се има случено и што се случува.