Погаѓа да,така всрце ке те погоди што вратата не ке можеш да ја најдеш ,и после ке се опоравиш на куковден.
Утрово идев накај Центар и покрај Веро Центар ми довика една жена што збори на Бугарски. Мислев ќе ме праша нешто такси, автобус или некој инаституција. Она Почна да ми кажува некои работи и извади икони вика ако сакаш повеќе остави 100 денари. Ја не верувам во тие работи и дадов 100 денари и тргнав да си одам знам дека за пари све се парви. Ама таа вика остани при мене. Па ми даде некој таласман растение демек ми било направено. ОК има ли некоја некое вакво искуство, се знае ли нешто за ова?
Драга detektivka.Јас живеав неколку години во Бугарија.Ми дојде една таква циганка и ми даде некое растение замотано во палома и кесенце.Ми побара 30Lv и рече да го носам 40 дена со мене и после да го фрлам од мост во река и да кажам некоја реченица,што ја заборавив. Јас и поверував,и така и сторив,го врлив тоа и откако го фрлив моментално ми настанаа сериозни проблеми во 5 годишната врска,по што и набргу засекогаш се заврши.Никогаш пред тоа со дечко ми не сум се карала,нити сме се изневерувале.Бевме како брачен пар. И потоа секако паднав огромнаво депресија,не размислувајки дека последицата е токму од тоа "магично" растение.Не знаев дали на психолог или на гатач да одам,бидејки секоја помош ми беше добредојдена. Се подраспрашав и отидов кај една манастирска сестра во Куманово,која е домаќинка на манастирот,и ми гледаше на кафе (а се договоривме да ми гледа на икона).Кога стигнав ми рече неможам да ти гледам на икона во манастирот,бидејки има камери,и владиката многу строго не држи,дозна дека гатам и ми рече дека ќе ме исфрли од манастирот ако ме фати уште еднаш,затоа ќерко дојди внатре во конакот ќе ти гледам на кафе,исто е.Малку се посомневав тука,но викам ајде.Ја зеде шољата и точно ми го опиша местото во Софија каде што циганката ми го даде тоа и рече со овие зборови дека сум газнала на нешто црно и тука ми се дели патот со убениот за кој тогаш страдав.Ми пребаја и ми режче дека сега сум ослободена од црната циганска магија.И ја бакнав раката и и дадов 500 ден (демек нели кој коллку сака толку остава). По некоја секунда ми рече дека мора да дадам ДАР на манастирот за оваа услуга.Рече што би сакала да дариш? Реков па не знам,(целата во транс бев) може некоја иконичка,зејтинче,било што.... Госпоѓата ми рече па дете икончиња имаме,ама ти ќе ми дадеш 400 евра да направам ФРЕСКА на еден светец,треба да го платиме уметникот.Сакаш во кеш,или на рати да плаќаш ? Си помислиВ ШТООООООООО??? 400 ЕВРА,оваа луда ли е или глуми лудило? Реков дека сум студентка и нема шанси да дадам толку пари....и знаете што ми одговори? -Ќерко,ќе се вратиш пак некој ден,и знам дека ќе ги дадеш парите.Јас ја запалив колата и си заминав целата збесната и побудалена од шок ! Помина скоро година од тогаш и уште ме мачи мислата што ми кажа таа дека пак ќе се вратам кај неа и ќе и платам 400 евра.Ми е страв да не ми направила некоја магија,не знам ни самата што да правам. Од циганка,на гатачка..,од г***а во л***а пропаднав.И сега ако земам трет чекор можеби само уште повеќе ќе заглавам.Некој да имал слично искуство,ве молам кажете ми...
Моментално отфрли ги сите мисли во главата, не размислувај повеќе за тоа и готово. Продолжи да си го живеш животот, ништо ти нема направено се е сплет на околности кои што ти си си ги поврзала со тие настани. Појди си во црква, запали си свеќа за зравје и помоли се на Бога се ќе исчезне. Мозокот ти е затруен.
Кај Стоја од Габреш беше? Сега трет чекор, да ја пријавиш бајачката кај владиката, односно кај Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Јосиф, сполај му и да му ја имаме молитвата. (Можеш да го најдеш и на фејсбук, има страница митрополит Јосиф). Да престанеш да одиш по бајачки, гатачки и сл, туку да си се покаеш и исповедаш пред православен поп и да почнеш да живееш Христијанско-православен живот. Е тогаш ни бајачи, ни гатачи, ни црните ѓаволи не ќе ти можат ништо.
Да,токму кај неа бев.... ти благодарам.Немојте да одите таму,освен ако немате вишок огромна сума на пари.
За таа жена зборуваат дека многу помагала,и стварно гледа одлично што се уверив и самата,но тоа што го бара од луѓето не е во ред.Божји лица не работат со бари,туку од Бога се испратени да помагаат на луѓето.
Божјите лица не гатаат и не гледаат на кафе, на грав, на зелка, карти и макарони. Божјите лица постат и се молат на Бога. И за да им помогни Бог на тој што бара од нив помош, бараат да дадат Богу нешто многу повредно, од парите. Тоа повредно нешто е да се подарат целите себе си. Односно, ако грешеле да престанат да грешат и да се покајат и исповедаат. Да ги постат редовно сите црковни пости. Редовно да ги посетуваат редовно светите богослужби и редовно да се молат во своите домови. Да живеат во полова чистота итн. Оние кои дури и ќе ви речат однеси вакви и такви дарови в црква, барај попот да ти чита ваква или таква молитва (а без притоа да побараат и некоја поголема жртва од вас, НЕ ПАРИ); знајте дека не се од Бога. Тие се лажни, фалсификат, помошници и Божји луѓе. А за секој фалсификат знаеме дека може да биде и наизглед подобар од оригиналот, ама џабе, нема никаква вредност. Црквите кои ги градат овие бајачи и гатачи, кој знае и дали може да се наречат цркви и уште да знаете дека ќе пропаднат. Иако црквата која што ја има изградено оваа гаталка, за жал е и осветена од покојниот владика дедо Кирил. Од друга страна оваа гатачка е позната и на владиката г. Иларион, кој во еден случај не сакал да ги причести верниците се дури Стоја не излегла од црквата во која служел. Да беше Божји човек, а не стански, ќе знаеше госпоѓава Стоја, дека Голем Петок (петокот по Велигден) не е посветен на никоја „мала света Петка“, туку на Живоносниот Извор Богородичен. Уште ова, лани во декември месец, гатачкава одржа промоција за монографијата посветена на “нејзиниот“ “манастир“. И знаете што? И покрај тоа што беше пост се служеа ордевери. И покрај тоа што се промовираше монографија за “манастир“ ниту еден свештеник не беше присутен. Толку за неа. На Вас останува да ја пријавите кај надлежниот владика, Митрополитот Јосиф Кумановско-осоговски (има двајца владици Јосиф).
Zdravo na site sakam da prasam posebno ako ima nekoj od Veles tuka ,slusnav za nekoja zena sto pomagala dali e bajacka ili ne neznam no odela vo manastir i pomagala ako znae nekoj neka pise tuka ili vo licna poraka.
Sasho i te kako pomaga jas kazuvam od iskustvo imam prateno poraka i se mi pogodi i licno bev kaj nego i togas se mi pogodi duri mi go kaza i datumot koga ja prativ porakata vo emisija edno ke kazam sto me uveri da veruvam pred da sednam on me prasa od kade e tatko ti gledam deka ne e od makedonija od kade bi znael on sto mi go postavi ova prasanje ....da tatko mi ne od makedonija toj e od srbija i e doselen tuka zivee druga rabota kako znaese da mi ja kaze zenata sto zivee do mene i mi ja opisa kako izgleda i kako se vika deka ni frlila negativna energija treto kako znaese da mi kaze deka kukjata ni e podelena na dva dela deka tuka ziveat drugi luge DA tuka ziveat bratot na svekor mi so familijata negova cetvrto kako mozese vo oci da mi kaze deka sum psihicki opsednata deka mnogu psihicki se optovaruvam da jas sum anksiozna i psihata me ubiva i peto vo eden moment sakav da prasam dali ke imam vtoro dete no prekutev ne go prasav i on me pogledna i mi rece sakase nesto da me prasas? jas rekov NE on na toa dodade te citam vo dusata ti sakase da me prasas dali ke imas vtoro dete DA ke imas i vtoro i treto a i uste nesto mi kaza deka ima maz mi nekakov pat za odenje vo stranstvo ama toj pat e preprecen i DA i toa se desi pred dva dena od rabota mu rekoa da odi vo francija na 15 dena i ne otide preprekata bese nema pasosh.TOLKU OD MENE PA SAKAL NEKOJ VERUVAL SAKA NE AMA OD MAKA KE POJDESH .NE E SEKOJ NADAREN DA GLEDA I POGODUVA IMA LUGE STO ZA PARI LAZAT AMA IMA NEKOJ STO I POGODUVAAT I POMAGAAT
Dali nekoj ima slusnato za predviduvacka na segasnosta i idninata, se vikala Snezana? Ako bilo koj znae ve molam da mi kazete od kade e
Значи многу ме нервира тука што има некои кои цело време осудуваат и се препукуваат за одењето по гатачи и бајачи,да се разбереме има луѓе кои одат од чиста радозналост да дознаат за иднината нешто повеќе ,но има луѓе што имаат мака и чарето си го бараат и под дрво и под камен,не за бадијала се рекло дека давеник и за сламка ќе се фати за да се спаси затоа ве молам не осудувајте ,можете да споделите само искуство од таму каде што сте биле и ви помогнале или одмогнале.
И мене ми се деси вакво нешто пред 3-4 месеци , таа беше со дете и почна да ми кажува некои работи. Ми рече да му дадам некој денар на детето нејзино. Ми остави и некои треви и ми побара пари за тие. Ми ја раскажуваше иднината... Ми рече да земам крстенаа вода и да попрскам се по дома . 40 дена да ги чувам тревите и после да ѓи фрлам и мед и млеко ќе ми тече... Аха сигурно!!!!!! .Немам забележано некоја разлика , али и поверував зашто тогаш ми беше претешко. Пред некој ден иста таква ме сретна пак , али друга беше. Почна да ми збори и ми рече да и дадам 100 денари за поише да ми каже, али и кажав дека не верувам во тоа и се извинив и си замина. Од таквите ко тие и да е вистина нема да поверувам , ради лажниве '' гатачки ''