Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    добро , еве јас имсм мака голема и немам друго решение и ај кажете гатач кој знае и може да ми помогне јас ке отидам и ке кажам на страницава дали вистински знае да гледа , иако имам лошо искуство (имам пишано за нив назад на странава) да видам стварно како може да решаваат проблеми :)

2. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    А за Славе од Аеродром или Цаци од Мичурин има слушнато некој? Ме посочија да идам кај нив , добри биле... Или па некој ако има искуство со некој нормални , зашто ми се смачи натаму-наваму лаги да слушам само и да се разочарувам секој пат...

3. Neongirl

Neongirl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    девојки знаете ли дали денес се врти кај дуле ?

4. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Posle postite barajte go , obicno takvite za praznici i posti ne gledaat...

5. Ivki

Ivki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    6
    Здраво, дали некој знае доколу сум бр.36 кај Дуле, во колку треба да сум кај него?

6. ангела1111111

ангела1111111 Нов член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали ќе може некој да ми го каже бројот на Зки од Делчево што што кажува преку телефон

7. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Бил ли некој кај Агим во Маџари? Ром е човекот,гледа на кафе.Бев многу одамна,може има 7 години,ама какви лоши работи ми изнакажа уште ме боли срце кога ќе ми текне :(

8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^Oди пaк зa и нaредните 7 гoдини мир дa немaш. Луди жени.

На Ane.a, elisabeta, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Дете бев,што знаев тогаш.

10. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Пријателке, батали гатачи, бајачи, гледачи и сл. Не постои добар гатач, бајач или гледач. Во Светото Писмо (Библијата) тие се ставени во ист кош со блудниците, убијците, идолопоклониците, лажговците и сл. Еве ти еден пример, а ги има десетина:

„А на страшливците и на неверните, и на гнасните и на убијците, и на блудниците и на гатачите, на идолопоклониците и на сите лажливци, делот им е во езерото што гори со оган и сулфур; тоа е втората смрт.“ (Откровение 21:8, Библијата)

На нашите баби дедовци кои едвај можеле да си припуштат образование до 4то одделение можеме да ги разбереме зашто верувале у вакви работи, затоа што толку им било знаењето и можноста за едукација. Ама денес во време кога скоро сите можат да си припуштат високо образование, во време кога може лесно да се прочита, види и провери што е вера, а што суеверие и паганштина, во време кога секоја информација ни е достапна со 2-3 клика на интернет, дајте ви се молам какви гатачи, бајачи, гледачи... се се тоа или луѓе што си нашле лесен начин на заработка (на сметка на суеверноста на луѓето) или пак уфилмани луѓе што мислат дека имаат супермоќи.
    Сепак има мал процент што се бават со спиритизам и комуницираат со духови и преку нив можат навистина да дознаат некои работи од далечина, но треба да бидеме свесни дека тие духови не се Божји ангели, туку отпаднати ангели (демони) кои ќе ви направат неизмерно многу штета и во овој живот, а нивна крајна цел е уништувањето на вашата душа. Значи овие работи не се ни малку наивини и не е добро да си играме со нив. Токму затоа Господ остро ги забранува овие постапки во Библијата.

На Eveline, cveke-, elisabeta и 3 други им се допаѓа ова.
  11. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Одамна не сум била тука, па еве да прашам има ли некои новости, бил ли некој некаде во скоро време па да сподели искуство? :mm:

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ако прашуваш за Дуле, пишано е повеќе од 100 пати. Врати неколку страни и ќе најдеш се што ти треба за него

13. detektivka

detektivka Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Доколку знаеш нешто повеќе те молам да ми кажеш.
    Благодарам

14. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    За Цаци ми кажаа дека си нема врска , а Славе моментално не бил во државава. Кога ќе завршат постите ќе се врати и ќе закажам кај него зашто сега не ми крева , инаку тој број е се консултирав и со една феминка и ми потврди. Кога ќе стапам во контакт со него ќе те информирам :)

15. detektivka

detektivka Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Ти благодарам многу

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    Slusnav za nekoj Dule deka pomagal i za nekoja Snezana od Skopje .Dali ste bile kaj nekoj od niv i dali ste zadovolni ve molam za odgovor itno mi e.pozdrav

17. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Дуле од Велес сите го фалат по форумов, јас лично не сум бил ама ете го фалат, а за Снежана не сум слушнала .... а за Славе од Битола викаат дека бил добар :| па ете кој има искуство може да каже :)

18. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    i jas imam slusano kade sto go falat ama sakam nekoj da spodeli iskustvo sto bil kaj nego i mu pomognal.

19. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    за кој Славе од Аеродром зборите? не сум слушнала за него?
    кај живее и на ѓто гледа

20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Здраво на сите. Ме интересира и би ви бил благодарен ако ми одговорите, колкумина од вас кои верувате во гатачи, бајачи, гледачи сте студенти или пак имате завршено факултет?

На Sesil, anina и crimson им се допаѓа ова.