Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    ti ke ni kazes dali pogoduva stom si bila kaj nea.

2. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    Jas bev Vo Petokot treba vreme da pomine pa da vi kazam :)

Eve Drugite sto kazuvaat ... 2 to e povazno citajte
    1 ) Прекрасен човек и навистина има што да каже. Навистина сум и благодарна за се што ми кажа, ме посоветува и ми помогна. А ако сакате за некој друг да гледа понесете си слика од таа особа...нема да згрешите дури и само ако од љубопитство отидете. позз

2) Благодарам за контактите од Жане. Потполно се согласувам со твоето мислење за неа. Инаку, Жане лично ја познавам уште од времето кога немаше три мобилни, туку само еден фиксен телефон обвиткан со слоеви селотејп како последица од деноноќните повици за помош. Уште тогаш Жане ми остави впечаток на стабилна и сериозна личност со исцрпни познавања на материјата и длабока емпатија за човечките страдања. За оние кои не ја познаваат, Жане е излезена од катедрата на далеку попрочуената госпожа Лепа од Драчево, која пак има специјализирано во Визбегово, кај доајенот на македонското гатање и јасновидност, госпожа Везирка. Се сеќавам дека Жане, уште како гатач-приправник имаше совршен однос со клиентите, многу темелна дијагностика и ултра-прецизна јасновидост. Уште неседнат, рутинирано ми ја погоди возраста и името (иако бев маскиран со капа и темни наочари), ми го погоди (и тоа во обратен редослед) матичниот број, како и имињата (и надимаците!) на моите комшии на двата спрата под мене. Тогаш не носев слика од особата за која барав мислење, ама се погоди да носам рентген снимка и крвна слика пошто се враќав од Државна. Жане не само што ѝ го погоди името и дијагнозата (имаше скршеница како последица од удес), туку до децимала го погоди бројот на леукоцити, еритроцити, липиди, како и нивото на прогестерон. Жената што стоеше зад мене, стаписана од ваквото ниво на прецизност, ја испушти живата кокошка од раце и кокошката го скрши вратот на прагот од чекалната. Мислам дека ова доволно зборува за каков голем талент станува збор.

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    A koja e taa zena od dracevo ? Kade potocno zivee vo dracevo ?

4. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Сум била до сега кај неколку, на кафе, на карти, на маици.. Ама не верувам во тоа само идам од забава интересно ми е..

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    Дали имате слушнато за некој славе од краварии и дали погодува доколку имате слушнато

6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Имам слушнато за Славе од кравари ама и тоа што го имам слушнато не е нешто посебно значи не некој пофалби.Јас имам одено кај една жена незнам како се вика во Буково и вистина се што ми кажа ми погоди немам збор.верувам во тие работи откако ми се случија некои настани отпосле.А пред 2години бев кај гледачката во Дедебалци со една пријателка ама ништо посебно ни мене ни неа не ни кажа а плус пријателката беше за да и кажи дали ке имаат дечиња ама сеуште ништо за жал,а и кажа дека ке биди...незнам

7. slatkamalaubava

slatkamalaubava Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Феминки да не има некој број или знае како можам да стигнам до човекот од велес што гледал и растрал магии?

8. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Јас искрено не верувам во баење и гатање. Но има некои луѓе кои точно кажуваат зависи ама има и некои кои гатаат само за да земат пари. Во наша близина има една жена која бае или гата нзм ама секогаш точно кажува и никогаш не бара пари вели дека тоа и дар од бога

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  9. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    52.126
    ^ Како тоа не веруваш, а сепак мислиш дека некои кажуваат точно?

10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.853
    Не ми е јасно едно - интелектуалки, високообразовани, начитани, некои се магистри и доктори на науки а овде баење и гатање.
    Де бе луѓе бе аман !!!
    Се е во главата и во мозокот.
    Ако веруваш во тоа, тогаш и потпаѓаш на влијанија.

На Sesil, ph.orhideja и crimson им се допаѓа ова.
  11. slatkamalaubava

slatkamalaubava Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2015
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    10
    Како да не веруваш???? Одеднаш ти снемува од дома нешто и никако неможеш да го најдеш , наоѓаш крв пред врата и сето тоа донесува до резултат да правиш нешто несвесно или да се расправаш со сопругот за ништо? Верувам и тоа како.. Дали има некој број од душко или некој друг што гата бае? moze i vo lp

Последна измена: 8 јуни 2015
    На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Majka mi nasle vo dvor na drvoto zakaceno nekoe crveno plasticno I vnatre jajce.
    Dali nekoja imala slicen slucaj ili mozebi znae nesto vo vrska so toa..

13. skorpija123

skorpija123 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    2.624
    И јас би сакала да добијам бр од Душко...може и мене бо лп

На slatkamalaubava му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Од љубопитност имам посетено вакви предвидувачи на иднина.

За Жане од Драчево сите што прашувате не сум задоволна лично јас воопшто.
    Тоа што го има цитирано Ана вториот дел е иронично кажан и преземен од друг форум и не е вистинито мислење.

Ме прими набрзина и едвај чекаше да заврши не се задржав ни 10 минути а имав закажано ниту ми дозволи да и поставам некое прашање. И тие две три(буквално) работи што ми ги кажа може секој обичен човек да ви ги каже.
    Дава ливчиња со молитва и си има тарифа 250 ден по човек( на луѓе со тарифи не верувам воопшто) а за амајлии од 1000-1500-3000. Не ми остави добар впечаток ниту како личност ниту како гледачка.

За Илија исто не кажува конкретни работи и си нагаѓа имиња за кои не ни кажува зошто ги спомнал а и пола може нема да имаат никаква врска со вас и ќе ви даде лист да си изназапишете работи што треба да ги правите т.е. да се молите и некои ритуали што дури и премногу ќе ви се видат за изведување. И тој не ги задоволи моите очекувања.
    Можеби вие нема да бидете толкав баксуз па ќе ви се погоди нешто :)

На TrinityNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Eceece

Eceece Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    a brojce od nego ?

На covek му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eceece

Eceece Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    brojce da mi dade nekoj od Vasil od Gorce

17. Eceece

Eceece Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1

a brojce od silvana ..kako da stigneme do nea ..blagodaram odnapred

18. Eceece

Eceece Нов член

Се зачлени на:
    9 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    sega zivee kaj Restoran Sime vo karpos ...vo edna nova zelena zgrada ..sum bila kaj nea megutoa odamna ..a i go izgubiv i brojceto..zenata e ekstra ..dokolku go imas brojceto pisi mi go ..fala

19. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    Gorgi Vojtex taka nesto kaj policijata i ambolantata

20. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на: