Слушнав имало некоја жена по име ДУШИЦА во Ваташа (кавадаречко) да не случајно некој бил на неа или знае број или како да ја најдам?
за кај Вики во Цаир не ви треба телефон, треба да се отиде и се цека ред. Мозе погодува со гледанје на карти, но понатака се ми изгледасе сто повеке пари да се извлеце од лугете. Лицно не ја препорацувам
Ве читам и се мислам зошто сакате да ви гледаат ?зошто ви е да знаете што ќе ви се случи во иднина и онака и да ви погоди некој вие неможете тоа да го смените а и само Господ ја знае вашата иднина и никој друг и да се случува да ви погодат ама вие не сте моќни тоа да го промените и зошто вие да знаете тогаш и онака тоа ќе се случи тоа што ви е пишано,јас разбирам дека некој имаат големи маки и спас бараат на сите страни ама да знаете дека само на погрешни места барате спас од маката знам дека сте заслепени и негледате каде одите но едно е вистинското место а тоа е Бог барајте спас во црквите и манастирите другото е се една голема лага сум доживеала лично на своја кожа и јас одев де ваму де таму но кога видов дека одам само надолу тогаш се освестив и сватив се ,зар не помислувате ли зошто ако се моќни тие гатачи и бајачи и ако ја имаат дарбата од Бог не ви помогнат еднаш засекогаш туку цело време се навраќате по некој период пак кај нив и проблемот никогаш не е решен само се вртите во тој магичен круг а чаре нема еден свештеник вака ми кажа и јас ви пренесувам дека тие не се од Бог и дека можеби ќе ви помогнат во моментот и извесен период ќе ви биде добро но после ќе ви биде полошо и од претходниот пат ,верувам во овие зборови затоа што го искусив сето тоа.
Ме интересира конкретно дали да се верува на овие гатачи и дали помагаат? Имам во фамилија стварно навлечени луѓе во оваа ствар, конкретно кај Јуле од Карамани. Одат постојано кај нејзе и помагаат во изградбата на манастирот и мислам дека се заслепени од нејзе. Мене ова ужасно ми смета,а од друга страна помислувам можеби и не сум во право, можеби стварно е од Господ пратена. Наводно била еднаш умрена, па оживела и дрн дрн, не знам понатаму како е, а не ни сум била. Конкретно за мене имам појдено во тинејџерските години со другарки кај една да ми гледа на кафе и секогаш ме гриже совеста за тоа што сум пошла, иако поминаа 6 години. Дури тој период кога бев кај гатачкава ми се чинеше дека се ми тргна надолу. Од тогаш па досега немам цапнато на такво место, а мои блиски еве константно одат кај Јуле. Дури ми доаѓа желба и јас да појдам да видам што е тоа што ги привлекува таму и само таа може да им помогне, иако никој не оде од убаво... сите одат од мака.
И јас си имам мака , и порано сум имала , сум била на бајачка порано и не ми помогнало туку ми одмогнало , јас си одам по цркви , колку толку ми дало духовно смирение , и не е се така црно и ако мислите дека некоја гатачка ке ви го реши проблемот се лажете , можеби има некој што знае да гледа но дека ке ви ги реши проблемите не верувам , помирете се со судбината и запомнете она што Бог ви напишал никој не може да го избрише ...
А да си појдевте сите утре в црква би било најдобро. Можете и да постите овие две недела и да се причестите.
Ve molam i mene ako moze broj od covekot sto kazuva po telefon. brojot na Viktorija za zakazuvanje bese 02/ 2612- 614