Dali ima nekoj broj od covekot so gledal preku telefon. Site go zboruvame a nemame proj. Ve molam za broj. pozz
Денес бев кај Славе од Аеродром и буквално ме остави без зборови. Цело маало ми го опиша , домот и имињата на цела фамилија. Има икони и пари не бара , јас му оставив зашто ептен се ми изнакажа.
Пред 4-5 години со мајка ми почнавме да одиме кај една во Чаир, луѓе ако ми верувате внатре вриеше од народ, редици, редици на тие неколку пати што бевме. Арно ама престанавме да одиме и се тргна наопаку, не знам дали згрешивме што почнавме да одиме по такви работи или затоа што престанавме да одиме кај неа... Само едно знам, како господ никој не е.... како чкртнал тој така ќе биде. И веќе не сакам да слушнам за гатачи, бајачи и сл.
jas iskreno ne veruvam vo gatanje eve zosto ke vi kaze gatackata iljada raboti od koi 10 moze sigurno ke se slucat i ke receme eee vidis mi pogodi a tie 10 raboti ke se desat od cista slucajnost ili najgolema e verojatnosta da se slucat vo zivotot kako na primer ke fatis decko i so nego ke se omazis i ke imas deca ama svekrvata nema da te saka pa 60% da ne recam e taka do nekade.hahah se slozuvate?
a najmnogu mi e strav koga ke mi rece nekoj ama gatackata gleda pred ikoni.pa jas nemozam da pomislam ne pak da pojdam kaj takva prvo vo biblijata pisuva da ne se veruva vo takvi raboti deka toa se gjavolski raboti pa i baba Vanga bila pod vlijanie na gjavolot.
Аман де што се префркнувате ако гледа пред икони. Иконите не се дозволени во библијата, ниту се задолжителни. Исус а и апостолите се молеле на колена и на Бога, а не на икони од дрво, камен и платно. Не прави идол или слика на она што е горе на небото, што е долу на земјата, што е во водата и под земјата, не им се поклонувај и не им служи. или Спојлер: заповед 2. Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја. Не ќе им се поклонуваш ниту ќе им служиш, зашто Јас, Господ, твојот Бог, Сум ревнив Бог. Ја посетувам неправдата на татковците - на оние кои Ме мразат - на децата до третото и четвртото поколение, а покажувам милости на илјадници, кои Ме љубат и ги пазат Моите заповеди. А ние си цртаме облачиња, ангелчиња, дури и Тоше, Ванѓа и нез кој ги прогласуваме за светци. Некои од 20 век некои од 17 итн. И после тоа тие истите кажуваат дека бајачите или гатчите или исцелувачите се грев. Важи.