043 227 363 Ке звониш на 30ти од 9-17 часот. Биди упорна дека тешко се добива. Кога ке ти се јави, ке кажеш само име и град, а тој ке ти каже кој датум и кој број си по ред. Ти прво закажи кај него, па ке ти објасниме подетално за одењето.
Neznam za Slave, ama za Viki kako informacija mozam ova da go spodelam. Gleda na karti, tuka ima moznost da pogodi pa 200 den amajlija ako sakate, posle sekoj 9 dena nosite voda obavezno pari vo kesata , nareden den ja zimate vodata i toa moze da trae so godini da vlezete vo eden zacaran krug. I odite taka kako sto prasuvav luge sto cekaat tamu godini i da se nadevate deka nestovi se pomaga. Ova e moeto gledanje na celata situacija. Zaedno rabotat so mazot. POzzz
Што ми требаше да ја отворам темава. Ми се преврте желудникот. Каков Господ се осмелувате да го земете в уста воопшто покрај вакви работи? Тој е строго против гатање и баење, а ти го уште спомнуваш? Како воопшто можете да се нарекувате Христијани и да го правите овакво зло, најогавно. Тоа е толку спротивно едно од другото. На тој начин му служите на ѓаволот, а не на Господ. И никогаш нема да ми биде јасно што нација сме само во вуду работи веруваме? Демек млади, образовани, да трчам кај некој да ми ја бае судбината
Сите имале мака, само нели туѓата мака не боли, само својата. Сите на светов сме имале мака, не сте само вие, само човек може да си бара чаре и на поинаков начин. Најмногу мразам некои кога на таа карта играат... демек не знаете што е мака, мора чарето да си го бараме. Сме виделе мака, фала..... Кога не знаев одев бо бајачи, кога сфатив дека христијанството е против, тргнав по цркви,манастири, и со своја и Божја сила и верба се борам против маките. Значи сум видела, сум имала мака, и ЗНАМ!!!
Се е кажано.... не сакам да судам никому. Секој си одговара за своите постапки. Викаат како православна треба да ги поучам оние кои прават грев, како мене што ме поучиле. Пробуваш, не успеваш, се повлекуваш. Секој со своето.... поздрав!
Абе оди си ти кај сакаш ако така мислиш, ама не го мешај Господ! Како не ти е срам пред Него тогаш да кажуваш дека веруваш во Него а правиш работи против кои е Тој изричито против? Тоа ми е поента. Свесна си дека на Него му се омразени такви работи? Ама чувствувам дека си толку духовно плитка, те. заслепена да не можеш ни да разбереш за што ти се зборува. Поздрав
I se najde careto po ovie patista? Ne sum bila nitu sakam da odam po vakvi raboti. Ne ni veruvam. Za ova okolu makata. Imav edna bratucetka,za zal pocina na svoi 37godini.Mnogu mlada,ostavi zad sebe dve decinja. Znam deka osven po bolnici se zboruvase deka care baraa i po vakvi raboti. Ne najdoa,ama djebot si go olesnaa.Za sramota na site onie koi lazat luge ocajni.Luge koi do posleden zdiv na sekoj nacin se birat za svojot zivot.Soo posledni sretstva,mozebi i so pozajmeni kojznae. Zborot mi e deka,kako mirno spijat onie sto ziveat od makata na drugite koi se ocajni.Namesto tie sretstva da ostanat za nivnite decinjjja,ke gi jade nekoj izmamnik.
Маката ќе го натера човек на сите врати да тропне.И мене не ми е сјајно во животот,можам да кажам многу сум пропатила за моите години,но на ова не помислувам.Има јас каде да се молам и да барам прошка. Може стварно има луѓе кои што гледаат,не викам не,но што ако ми ја предвиди иднината?Што ќе се смени во мојот живот?Ако ми каже нешто лошо уште толку психички ќе пропаднам,нема да имам мира,ќе се измачувам.Мислам дека силната верба во Бог,може да победи се,па и најтешката болест.
Имам една пријателка и има амајлија од кај Вики од тие од 200ден.Вики и рекла дека од црква била таа амајлија и уште ја чува некако шубе и било да ја фрли
kako e mozno da se dobie Dule Veles. Povikot nemoze da se vospostavi, vcera vrtev nikoj ne se javuva a denes nemoze da se vospostavi vrska