Видов дека за повекето градови во Македонија има отворено тема.. па ајде да видиме нешто и за Гевгелија, дали сте биле и како сте поминале
Мене лично градот не ми се допаѓа, некако пусто ми е, нема ништо интересно незнам... Да, има бутици, продавници итн итн. ама мене не ми се допаѓа.
А колку е повратн втобуска Ск - Гевлегија, за колку се стига и дали може во еден ден да се отиде и врати назад?
Повратна карта за Гвг сега е 570ден. Може да се отиде сабајле, а последниот автобус за Ск е во 18ч. Патот трае 2,5ч
Во право си за тоа дека нема нешто на што да го потрошиш времето и нема каде да прошеташ за 1час ке го поминеш цел град и можеш да сретнеш повеке грци посебно во четврток отколку гевгеличани
Сум бил многу пати, имам многу роднини исто така таму, но некако пуст ми е градот и преку ден и навечер. За навечер нема некоја шема. Затоа кога сум во тој крај одам највеќе во Валандово во бившо Егзит (сега Плеј мислам дека се вика). Според мене и најдобра дискотека во Мкд.
Не сум била, ама ептен би сакала да одам. Не знам зошто, ама уште од мала имам желба да ја посетам Гевгелија и околината (селата Миравци, Марвинци и Удово).
Бев еднаш на натпревар по физика во Гевгелија и поминав таму некое време додека чекавме резултати, поминав набрзинка низ неколку улички близу школото кај шо бевме (јосиф јосифовски) ама некако во сеќавање не ми останала некоја убава слика, влеговме во неколку бутици ама некако не ни ги фати око... Иии да мислам дека бевме во еден интересен музеј нека ме потсети некоја гевгеличанка мислам дека беше уште од времето на античките македонци имаш доста интересна приказна околу тоа како тие артефакти дошле до музејот, мислам дека некој локален жител ги собирал и ги предал на музејот, сепак не се сеќавам најубаво одамна тоа беше
Гевгелија како Гевгелија, нема што да се види. Има 2-3 добри ресторанчиња, преку зимата работат само диската во казината. Сум бил во диското во Фламинго. И не ми се допадна. Многу гужва и многу загушливо. Закон против пушење нема. А јас мразам цигари. За кафичи само два има добро што работат. Друго пусто е се. Нема што да се прави во Гевгелија. Досаден град е малку. Инаку е еден од најчистите во Македонија.
Moram da priznam deka sum od onie licnosti koj sekogas dusevniot mir go naogam vo gvg. Go sakam cel juzen del gvg, osobeno edno selo vo toj kraj mi budi najubavi spomeni,spokoj mir radost i solzi. Ja sakam taa mediteranska klima utroto koe mirisa na more cistiot vozduh smireniot zivot. Ne sum bila vo noken zivot odamna tamu no od vremeto pametam ubavi zurki ... I da bidam iskrena stalno mu vikam na mm da ideme da ziveeme vo gvg namesto vo sk. I za gvg i cel toj kraj mozam da zboram i zboram no ete koj nebil neka pomine go sakam toa parce zemja
Предлог за лаунџ бар, кафич со храна во Гевгелија? @Bubce38 мислам ти си од Гевгелија, извини ако грешам
Убав град, предност е што е погранично место, блиску до Грција, има убави ресторанчиња, а најубав хотел дефинитивно ми е Рамада.