Препорака за добар гел што ќе ги држи веѓите на место моментално го имам есенс ама не сум баш задоволна
Не знам дали е за тука, ама според текстурата не ми оди во темата за моливи да го ставам. Многу интересна четка, како сунѓерче е и не се задржува многу боја на неа. Претходно добро го отстранувам вишокот и со мали остри движења доцртувам влакненца. Бојата не можеше повеќе да ми се погоди, прецизно е и скроз добро и природно изгледа. Конкретно за напред каде што ми се препреретки веѓите. Моливчето кога ќе го изблендам/исчешлам со четката толку ми се размачкува, катастрофа изгледа. Баш е очигледно. Од ова и бојата си ја погодив, таман е за моите ретки и светли веѓи.
Дали знае да се лупи и да остава бело околу и на веѓите? Јас имам од catrice и доста е лош треба ептен малку да стаиш па да не се лупи, сакам да го пробам овој.
Дали знаете каде можам низ Скопје да најдам ваков цврст гел за веѓи? Или во Сефора ако има со пристапна цена?
Make up Revolution имаат мислам таков гел во кутивче. Види во ДМ маркет. Конкретно јас го видов овој soap styler во ДМ во Капиштец пред скоро.
Има кај нас на Essence и Catrice, ефтини се и си вршат работа, не мораш да даваш толку пари за Бенефит не е ништо специјално Еве јас како некој што има природно премногу густи и немирни веѓи - овие двете ми ги држат на место цел ден. Што се однесува до тие течните гелови, многу се течни водлести некако - од нив не сум задоволна, ич не ми ги зацврстуваа веѓите и ми се размачкуваа некако.
Го имав течниот на есенс. Ама не ми вршеше работа. И сакав да пробам ваков цврст. Ама немав видено во ДМ. Ништо ќе побарам поубаво деновиве
Да, и јас го имав истиот и не ми вршеше работа воопшто. Сум пробала и од други брендови такви течни во гел и не ми ги држеле веѓите воопшто - ама еве на другарки со поретки веѓи им е супер. Како што реков, ако имаш густи веѓи дефинитивно сапун верзијата е многу подобра. Заборавив да ставам слики, еве ги: