Секогаш гел за туширање! Сапуните, без разлика колку и да се нежни и хидратантни, премногу ми ја сушат и иритираат кожата
Овие сите што пишале дека користат гел наместо сапун,навистина да користеле гелови,ќе пропаднеше до сега сапунската индустрија. И да,сега не користам гел,туку купката,поточно снегулките за теле од авон што се виолетовите,ама се како купка и многу ја омекнуваат и негуваат кожата.
Освен Dove сапун друг не би користела, ни за лице ни за тело.Единствените сапуни после кои кожата ја чувствувам...измиена.Од другите, вклучувајќи ги антибактериските ( со кои сум имала непосредно искуство заради тетоважи, пирсови и слично ) или пак бебешките.Некој слој како да останал а кожата воопшто не ја чувствувам хидритирана или миризлива.Зашто барем јас, сакам да ми мириса убаво после капење.Во глобала користам гелови за туширање.На пати знам да се измијам со сапун, ама тоа е ретко.Сепак во последно време користам пенливи купки од Авон и Орифлејм како замена за гел за туширање.Зошто ?! Па ... пенливи се.И убаво мирисаат плус.
Користев нивеа сапун но многу ми ја сушеше кожата. Сега користам фелче азура ритуалиа од лаванда и многу ми одговара,посебно па како мириса мммм.
Си користам само азура, морам да кажам дека сум презадоволна. Некогаш и прво со сапун и после со азура но ретко тоа.
Од сапуни само Dove,ми ја прави кожата мека.Ама поретко користам сапун,повеќе сум на гелови за туширање,на Нивеа или Dove,а знам да порачам и тие од Авон многу убаво мирисаат и неколку часа по туширањето уште ми мириса кожата. Оффтопик:Користев порано еден гел за туширање на Dove,со бадемово млеко мислам беше, кремаво шише.Кога го потрошив го барав низ маркети,продавници,абе буквално насекаде и го немаше.Имаше слични,ама тој преубав беше,незаменлив,прекрасно мирисаше.Така да ако сте сретнале некој таков,кажете каде може да се најде.
Користам и сапун и гел. Сапун секогаш Dove, а геловите ги менувам имав од Dove,Felce Azzura Classico па од Oriflame и од Авон сега во последно време...
Гел за туширање B.U. навикната сум на гелови и со сапун се осеќам како нечиста ,а и миризбата ми останува доооолго време
Користам гел за туширање темјанушка и личи од Авон,а понекогаш и медицински сапун Асодерм на местата каде што имам масна кожа.
Користам гелови за тело, поубаво ми е, и на секое наредно купување стално купувам различни од предходниот.