Јас во последно време користам сапун и презадоволна сум. Купувам од локално производство, има доста затоа што не се прават тешко. Имам купувано од Една Може, од Бела, од Ла Сој, од една мала фирма од Тетово што не ми текнува како се викаше, од Федор и сите ми биле добри. Не се загадува затоа што нема пластична амбалажа, а се поддржуваат мали производители кои од тоа живеат. Па и за кожата се убави, иако не можам да се пожалам ни од геловите.
Јас последнава година користам исклучиво сапун за тело од гелови се откажав скрос , користам бекутан од лаванда и бекутан од бадем и сум презадоволна преубаво мирисаат и одлично ја измиваат кожата.
Мислење за класичниот фелче азура? На попуст е во зур и доаѓа гратис пена за тело, цена 150 ден негде
Ne mozam bez gelovi za tisiranje, uzivam da gi mirisam i da imam 2 3 na policata vo kupatiloto, a i kerka mi gi oboziva pa zaedno si birame. Posledno na B.U kupiv ubavi, nivea i dove neizbezno mora po edno golemo pakovanje da se ima! Sapunite mi ja susat kozata, ne gi obozavam.
За прв пат си купив природен гел за туширање Organic Shop кој не содржи SLS и сум задоволен, има баш природен мирис и не прави пена што е доказ дека навистина не ја содржи таа состојка.
Единствениот сапун што го користам за туширање е Dove, најмногу ми одговара на кожата а мирисот се задржува и подолго од некои гелови за туширање. После тоа ставам малку повеќе од млекото за тело, сепак посува ја прави кожата... Инаку, обично ги користам геловите на Palmolive, Dove и Nivea, ги менувам од време на време, ми се допаѓаат скоро сите и кога ќе ми здосади некој мирис го менувам со друг.
Гел за туширање кој не ви ја суши кожата? Имам впечаток како од сите што сум ги пробала да ми е сува кожата
Моментално го користам овој. Од сите гелови од Авон сум задоволна. Кожата после секое туширање ми е нежна.
Задоволна сум од Frosch од алое вера кој е природен гел (не органски) убаво чисти, не ми ја суши дополнително кожата. Исто од Афродита Mystic Argan и со јојоба масло ми се допаѓаат и не ја сушат кожата, а посебно зимно време најмногу одговараат дека се слаткасти по мирис и баш се cozy.
Од сапун премногу ми се суши кожата, и покрај тоа што потоа се мачкам со масло или млеко, од геловите ги користам на Corine, и сум задоволна освен од од алое вера кој многу ми ја суши кожата.
Само гел за туширање, подобро ми е така, а и повеќе останува мирисот на кожата отколку кога користев сапун.