Sapunite na Teo gi koristam ili Palmolive Prvo sapun pa posle gel za tusiranje Omileni mi se sega zasega na Balea od dm
Леле не!!!!! Сеа дури видов, грешна слика, маслениов гел еднаш го мириснав, смрди корне, најодвратен Овој е правиот, чисто, свежо, бањато Спојлер Други преубави од Балеа Најубавиот Али незаменливото нешто коа збориме за гел, перверзииииии Не постои поубав мирис! Не знам дали уште е во продажба. Го обожавав. Гел си е гел
Мене тој маслениот ми корне а овој што си го постирала чудно ми мириса отпосле бањање. Истиот случај го имав и со маслена од арганово од Афродита. Сакам маслени заради кожата но реално чудно ми мирисаат поголем дел. Од Бекутан маслената исто на ќерка ми чудно мирисаше. На Биодерма е врв и не ми мириса лошо отпосле.
Порано се бањав со Dove синиот, го убив од користење, прави топ пена, на сунѓер особено, кремаст, не ми мирисаше како оние типични сапуни. Е сеа, долго време го немав купено, го земав пак пред месец, скроз друг мирис, не знам дали беше до маркетот, помислив дека е некој чкарт Dove, од Косово.Мирисаше како обичен сапун. Порано ги користев и оние од Авон, големине, од литар, особено јагода и шлаг.Не знам дали уште постојат. Сега само оние од Балеа, башка и топ се со цени, 59 денари. Овој го имам у моментов:
јас само тие од Балеа, преубави пакувања и мириси, постојано некој нов си земам. Не ми отвора сликата, ама мислам на оние со пеперутки, животни, фламинга, буба мари, цвечки...
Гел за туширање преферирам, балеа погоре споменатите маслениот и другиот. Но многу често знае да ми се иритира кожата од нешто, или претерано да ми биде сува, тогаш користам синдет (не сапун) изгледа како сапун на Еуцерин или на Uriage. На нив пишува soap free bar. Тоа некогаш и за лице ако ми се активира некој дерматит, воопшто не ја сушат кожата и многу смируваат.
Биодерма маслената купка е незаменлива. Поскапа е, ама траее многууу долго. Ја користам и за бебе и за мене, двете сме со сува кожа. Понекогаш прво со дав сапун, па гел.
Тврдите сапуни на Dove или оние ретро сапунчиња со мирис на бор, имаше жолт и зелен. Никогаш не се осеќам чисто после гел за туширање, дури ми останува чувство ко да не можам да го измијам од себе.