Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гел за туширање или обичен сапун за тело?

Дискусија во 'Тело' започната од AzSxDc, 25 јули 2011.

1. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Јас користам гел за туширање оти сапунот ми се лизга од раце .Сега го користам Дискавер Санторини на Орифлејм и супер ми е ! :lol:

2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Гел за туширање единствено сум користела од Авон:

и премногу ми се допаѓа. Кога ќе се потроши користам сапун за тело, најчесто нешто со сличен мирис, или мед и млеко.

Прикачени фајлови:

3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    17.174
    Со сапун :D Најчесто Фа .. баш ми се убави и убаво ми ја прават кожата (башка тоа имам и јас сува кожа :!: ) после си се намачкам бакутан млеко за тело и си неам гајле :D Имам користено гелови ама не сум задовлона :)

4. Frozex

Frozex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    9
    Сапун си е сапун !!!!!!!!!!!!

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Гел за туширање. Моментално користам еден од Афродита. :)

6. Sweety55

Sweety55 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    414
    Гел за туширање..Најубаво ;) :)

7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Користам гел за туширање..бидејќи кожата на телото ми е премногу сува и доколку се туширам со сапун мн ќе почне да ми пука..Исто така да напоменам дека сум мн задоволна од геловите од Авон.

8. miracle

miracle Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    15
    Секогаш користам гел за туширање затоа што ми е похигиенски и полесно за употреба.Најчесто ги користам геловите на нивеа (и многу сум задоволна),а често знам да си купам и некој друг-за промена :)

9. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    гел за туширање користам веќе со години,со сапунот сум скарана :D имам претерано сува кожа уште сапун и фали

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Сапун користам само за миење раце и тоа задолжително Neutro Roberts или Asso Derm. За тело веќе со години користам гел за туширање. Почнав со Fa, продолжив со Nivea, користев и Palmolive, а сега моментално ги користам геловите на Avon.

11. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Геловите за туширање ми ги затвораат порите и ми создаваат мозолчиња..користам сапун за тело Teo Aroma Therapy или Dove, и обавезно сунѓер т.е тоа како топче мрежа, што знам како се вика??? :?:

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Кај мене пак, обратно е - сапуните ми ја сушат кожата многу и редовно си користам гел/купка за туширање.
    Моментално имам една на Орифлејм, со маслинки и бамбус (повеќе е како пилинг, со грутчиња) и ми врши работа, инаку ги обожавам оние од колекцијата naturals на Авон, темјанушка, праска и роза (штета што го нема веќе), јаготка и најомилен ми е гелот од црешка и оревче - ептен е интензивен мирисот и во комбинација со млекото за тело е ароматична бомба! :D

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Сапуните ми ја сушат кожата (а и од тие Тео на пр алергија некоја фатив)па затоа јас си користам гелови за туширање.Користев Палмолајв со калинка убав беше убаво мирисаше,потоа имам користено од тие геловите со портокал и чоколадо (што има и со колачиња Оpen мислам се викаа,не сум сигурна)исто многу се убави и ефтини.Сега моментално користам од Рефан лаванда и роза,преубаво нешто.

14. Ivah

Ivah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    198
    јас користам сапун, сум пробала разни гелови али не ми одат некако во математиката баш :D
    веќе неколку години сум со dove сапунот и сум презадоволна ;)

15. Queen-b

Queen-b Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    Јас сум повеке за гел...од сапуните ми се суши кожата премногу освен од dove. а гел моментално користам нивеа и многу убаво мириса

16. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Бев доста залетана по сапун за тело но по некое време приметив дека премногу ми ја суши кожата. Не ми помагаше ниту млеко за тело ниту бекутан кремата..
    Па сакала или не сакала си се вратив на гел(от) за туширање. :)

17. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Немам сува кожа т.е нормална накај сува ми е ама сепак,сапуните ми ја сушат кожата,па морам да се бањам со гел за туширање.А и не само тоа што сушат туку и геловите полесно пенат а можеш и со сунгерче да се бањаш.Омилени гелови за туширање ми се Dove и тоа
    Тој од краставица летно време,како освежува :inlove: и тој од праска,прекрасно мириса :inlove:
    Сега земав Палмолив и се заљубив во него :inlove: Прекрасно мириса,мирисот е баш есенски.Добра пена прави а откога ќе се избањам кожата мириса ли мириса..
    Тој од десно,црвениот :)

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Исто и мене тоа сапуните ми ја сушат кожава, а и поинтересно и пубаво ми е да си се капам со гел за туширање.
    Го користам овој[​IMG] на Нивеа заедно со млекото за тело од истово хепи тајм.
    Презадоволна сум сега за сега. Излегуваш милизлив и нежен од бања :)

19. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    користам млеко за туширање, сапун само под пазуви бидејќи помалку се потам и има подолготраен мирис.

најзадоволна сум од купките на ФА, Паломолајв и Клео, моментално го користам овој и ми е убав [​IMG].

20. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Моментално користам гел за туширање од орифлејм- еве овој,
    и сум прилично задоволна. Ми се допаѓа мирисот, потежок е, зимски, ме потсеќа на колачиња штотуку извадени од рерна :D

Прикачени фајлови:

На Beauchamp и Rozich им се допаѓа ова.