Дефинитивно не, дури и за масна кожа е преагресивен. Пробај го овој Balea med ultra sensitive waschgel, нежен е, наменет за чувствителна кожа, а добро го чисти лицето.
Сменив гел за миење лице бидејќи ми се потроши стариот и на левиот образ, челото и брадата сум нафрлена и имам црвенило. Дали некоја го користела овој е поточно.
Само пофални зборови за гелов! Ептен ми се погоди, многу е нежен, формира речиси незабележителна пена ама мене супер ми го чисти и хидрира лицето. Не знам дали е до гелов, ама ептен ми е смирено во последно(да не се почудам) иако сум под стрес.
Zdravo. Dali imate koristeno miceralen gel od nivea rose touch? I miceralnata voda od istata linija? i za kakva koza se?
200ml -780 https://www.annifarm.com.mk/product/effaclar-гел-за-чистење-лице-200-ml/ 400ml-1.202 https://zegin.com.mk/index.php/mk/la-roche-posay-effaclar-gel-za-chistene-lice-za-masna-kozha-400-ml
Здраво девојки, искуство со овој гел? Порано го користев синиот на Биодерма себиум, ама ми ја сушеше и затегаше многу кожата. Дали и овој е таков?
Јас го користам. Со двете раце потпишувам дека е одличен. Не прави пена ама чисти добро. Не ја суши кожата само има некој гаден мирис,ама ќе се навикнеш.
Го користев овој гел од јули до крајот на ноември. Супер ја чисти кожата, како што ти споменале мирисот е чуден но брзо ќе се навикнеш. Дали ради времево или оралната/локалната терапија за акни ептен почна да ми го суши лицето и да ми шкрипи кожата при миењето, а потоа изгледа безживотно. Ми го сменија со Ефаклар Х, хидратантната верзија од овој гел + со нијацинамид мислам е и презадоволна сум. Структурата е како крем/гел а подеднакво добро чисти како првиот. Кожата по миењето е мека и хидрирана. Со синиот ќе си продолжам кога ќе затопли Ми остана уште помалку од пола..пре споро се троши тој од 400мл со пумпица. П.с Ефаклар Х е 200мл
На мене ми ја сушеше кожата овој гел. Купи го помалото пакување од 200 ml за секој случај или Effaclar H што го предложи членката погоре.
Го користев до пред некое време,за комбинирана кожа е топ, барем кај мене така се покажа. Чисти убаво и не е агресивен, не се осеќа после кожата сува и затегната а и долго трае голема е амбалажата. Да ми се потроши тој сега што го користам на Лавера пак ке се вратам на овој некако најидеален ми беше за мојава кожа
На еуцерин гелот е со салицилна киселина па не ми одговара бидејќи користам ретинол паста..плус кожата веќе ми е доста исушена ради тоа, а овој гел само штета ќе ми направи.. Го користам Ефаклар Х што ми е при крај и ептен ми одговара ама скап ми е..200мл е 1000 денари. Мислење за овој? Дали можеби е сличен по структурата со ефаклар Х?