имам сува кожа и склона на црвенило, каков и гел да ставам ми се појавуваат поткожни брукички со цврст врв, исто и од крема, а самата кожа има потреба од миење и потхранување, што би ми препорачале?
еуцерин пх5.5, еуцерин атопи контрол, биодерма, нивеа гел окси нешо беше, мицеларни води скоро сите до пола, авон гел за миење 3во 1, алое вера гел и гел крем од фармаи, што и да пробам недела дена добро и после се заситува некако кожата...
И ја сите овие ги имам пробано и сите ми имаат направено поткожни акни и долго време избегнував да купувам гел за миење лице, користев пена. Прво ја користев пената од OLIVAL и бев воодушевен што има толку малку состојки, потрошив може 3 шишенца. Потоа кратко време ја користев пената на Pyunkang Yul, имав чувство како со сапун да го мијам лицето и немаше некој мирис. Потоа по препорака на Магнолиа купив еден гел од Natura Siberica лилаво пакување, кој многу ми се допадна и ми траеше 5 месеци, има преубав мирис и многу убаво нежно го измива лицето. Сите овие не ми напраеа поткожни акни. А за креми никако немој да користиш од авон, нивеа, гарниер, биотен и слична дрогериска козметика, земи си некоја крема со што помалку состојки и поприродни. Јас сум бил задоволен од флуид со нане на Логона, кремиче со праска од Pulp de Vie и iUNIK кремата со центела.
Препорака за гел за миење на лице за нормална кожа со мрсна т зона? Моментално користам на нивеа за нормална кожа, ама сакам нешто што ќе ми ги чисти и мрсни делови на лицето.
Ја сакав да го порачам овој наредно да го пробам ради витамин Ц внатре. Исто сум задоволна од гелот со боровинки виолетовиот а веќе ми е при крај. Да, јас го користев. Ама некои се жалат не им одговарал. Исто така и на Ла роше плавиот ефаклар е одличен. Малку поефтина варијанта е виолетовиот на Натура Сиберика.
Знам, на некои им го пресушува лицето. Мене па ла роше така ми правеше. Сега биодермава ми е ептен погоден и не го менувам веќе 2 години.
Балеа гелот ултра сензитив е добитен за мојава кожа. Го користам можеби година дена, но често и го нема во локалниот ДМ, па ја земав пената од истата линија. Не знам што е разликата во состав, но пената многу ми го суши лицето, а според текстурата пена ми е секогаш прв избор пред гел. Штета што овој не ми се погоди.
Истото и мене ми се случи, дури и ситни бубулички ми се појавија, а друго во рутина немам сменето. Некако ми се стега лицето после неа и црвенило имам. Со гелот ваков проблем никогаш сум немала, одличен ми бил.
Мене многу ми одгоавра, а благ е не ми ја суши кожата, дека имам сува кожа. Сега на тополо, од фрези дерм факторот ми се затнаа малку порите само кај носот па ова ме среди. Полош крем со СПФ од тој на фрези дерм,немам користено.