Не, или со мицеларна отстрануваш шминка, или со маслен чистач. Јас го користам тој од Балеа, мене ми е супер. Сега новата верзија е непарфимирана. Го имам користено и балмот на Geek&Gorgeous, и тој е исто одличен. И Биодерма имаат маслен чистач, доста позитивни искуства читам и за него.
https://coslovemetics.mk/product/face-shop-cleansing-light-oil-150ml/ https://coslovemetics.mk/product/heimish-all-clean-balm-mandarin-120ml/ https://coslovemetics.mk/product/im-from-fig-cleansing-balm-100-ml/ Моја препорака од сите сум презадоволна.
Јас ја имав мицералната на Ла Рош Ефаклар и доволна ми беше таа за отстранување на шминка. Имам масна и чувствителна кожа и баш ми се погоди. Моментално ја имам мицералната на Биодема себиум и таа е добра, но послаба од Ла Рош
Дали некоја го има користено? Сега во лето кожата не ми е толку сува, ми треба некој полесен чистач само колку да тргнам нечистотии.
Може глупо прашање, ама можам да го користам за вадење шминка од очи? Пошо мене за тоа ми е најбитен. Има туш и римел од шминка, пудра секако не користам
од Балеа пената со салицилна супер чисти! исто балеа маслото жолто супер е, го имам користено во комбинација со пената
Пред некој ден се вртев како нетокму по рафтовите во ДМ, за да на крај КОНЕЧНО изберам гел за миење лице од линијата за мажи, бел, за осетлива кожа демек. И, кога дојдов дома и прочитав: за суво лице. А јас мрсно. Топ!
Немам акни ама гелот е супер, го имам користено, не ја пресушува кожата што е најбитно и убаво го чисти лицето.
Гел за миење лице за секој ден? Имам пробано белина, балеа, од корејскиве на heimish и искрено сите ми се исти, дури балеа најубаво ми пени и чисти. Се мислам дали да испробувам уште или да си се вратам на балеа сензитив. Реално не се евтини корејскиве ама за мене се ништо посебно. Кожата ми свети насабајле колку ми е мрсна. Гледам во зегин ги има на cerave. Какви се тие?
Здраво, Ве молам за совет како да го третирам лицето. На чело и образите сум исфрлена и лицето ми е мрсно во последно време. Користам аfrodita enzimska cistilna pena и ја почнав кремата на geek and gorgeous hydration station. Дали е потребно да земам некој чистач со салицилна или нешто друго? Ги гледав на eucerun dermopure, cerave blemish control и bioderma sebium gel moussant, кој е најдобар?
Моето искуство вели да пробаш со Биодерма-Себиум гел. Еуцерин ништо не ми помогна, а дадов прилично висока суима. Исто и CeraVe, дури од Америка ми го носеа пред неколку години, заедно со дневна и ноќна крема. Не сум задоволен, барем не толку колку што очекував/слушав колку е фален по интернет. Но, на крај, секоја кожа е различна и не мора да значи дека искуството мое ќе го доживееш и ти. Само препорака, од искуство. Edit: Многу е важно каква крема ќе ставаш отпосле. Јас ја користам од истата линија на Биодерма, т.е. имам две различни (хидра и керато+) па ги комбинирам, обично хидра денски а другата ноќе.
Не, јас мислев на сината верзија. Иста линија се, а ова се разликите: Sébium Gel Moussant Actif (тој зелениот) е активен чистач кој ги таргетира и третира акните. Се препорачува да се користи секој ден, додека да исчезнат акните а, потоа, еднаш неделно, за да се одржува кожата чиста. Sébium Gel Moussant (синиот, оној кој го користам јас) е за комбинирана и (особено) мрсна кожа. Се користи секојдневно за да се постигне ефект на хидрирано и мазно лице, преку одмастување/отворање на порите и „убивање“ на акните. Фактички, синиот е за секој ден, зелениот-по потреба или еднаш неделно. Ако имаш акни-земи го зелениот. Но, сепак, мое мислење е дека и со синиот ќе завршиш работа =) Не пени ич, нема мирис, ама одличен е! Штом јас го викам тоа-стварно има нешто ))))))) Не, не дека сум стручњак или нешто, ама имам користено десетици различни чистачи/пени/гелови и од овој сум баш баш задоволен. Пак ќе речам: многу важно е што ќе ставиш на лицето отпосле. Кремата е важна. Ако се одлучиш за ова, пиши ми приватна порака за да ти посочам од каде да го нарачаш (моментално е на попуст, гуглав ко луд, најдов и си земав залиха од гелот и крема).
На балеа мед сенситив пената за чистење на лице. После за серум можеш the ordinary прв серум niacinamide+zinc плус серум хијалуронска и витамин б5. За цераве мене ме печеше лицето така да не би препорачала, другиве ги немам пробано. Исто ако користиш било што од ова обавезно спф Балеа мед пената ми е најдобра за лето кога лицето се поти стварно најдобро чисти. Цераве имам пробано ама ме печеше лицето така да не би препорачала.