На ова си останав со години. Ставам на 2 дена на секое бањање, некад и отсабајле ако светам. После ова само салицилна и крема со хијал киселина
До која сума? Најевтини се мицеларните води. Гледај да биде двокомпонентна, односно да има слој масло горе.
Ова е како маслен балм и мене лично многу повеќе ми се допаѓа од маслата бидејќи не ми се растекува по лице. Вади и водоотпорна маскара и течен кармин.
Katastrofa.. pogrdoo nesto neam kupeno u zivotot. Mirisa na maslinov zejtin. I e bas zejtin ko go stavas na lice, lepi, nemozes da se izmies posle. Da nemav gel za cistenje obicen nemase sansi da ho izvadam od lice. Sum imala masleni cistaci stavas na suva koza masiras plaknes so edno mienje… ovoa nez koj ho pustu u prodazba
Фала ти , имаше едно на Балеа што кажуваа дека мириса на зејтин и дека не е добро, па претпоставував дека и на Алверде е нешто слично.
Тоа на Балеа јас го користам со години, обавезно после со пена, значи двојно чистење и немам проблем. Не лепи, има мирис баш на масло, на крајот секако не се осеќа, само додека се миеш. Маслен чистач каков и да е секако не би го користела само него, сепак е масло.
Маслен чистач секако не се користи сам. Потоа мора гел или пена да се користи. Јас само ги споредувам овие масла со други што сум ги користела (моментално го користам ова на face shop https://coslovemetics.mk/product/face-shop-cleansing-light-oil-150ml/ А баш сакав да го пробам на Алверде бидејќи е со поприродни состојки.
Istoto go koristam i pri kraj mi e, rekov nes poeftino da minat praznici ova realno skapicko mi e. Ama top e preubavo, dovolno masni za da izvadi mies wo voda i izmien si, baska posle si stavas gel. Ova alverde nema sansi da go izvades od lice bukvalno zejtin. Pak ke ai go poracam ova od coslovemetics super e Btw ako najdes nekoj dobar naslen cistac poeftina varijanta kazi mi
Имаше порано во стокомак, нив ги користев и беа супер. Беа мислам околу 200 ден максимум ама веќе ги нема.
Јас претходно го користев чистачот на Heimish со мандарината , и дека е балм не се троши толку брзо и тој многу добар беше. Овој ми е при крај па штом тој на Алверде е мрсен ептен, ќе го земам изгледа пак балмот.
Ако мислиш на Балеа маслото со виолетова пумпица, тоа е супер нема некој мирис. Мене ми беше солидно, за таа цена (200 денари) е можеби и повеќе од солидно. Нема лош состав, не мириса нешто многу тешко, што знам. Можеби е и до вкус, но јас бев задоволна.
Dobro ova ko za argan oil ne bi trebalo da mirisa loso, ovoa na averde nemozam.. pa i bojata mu e bas maslinov zejtin tolku leplivo tolku neprijatno na liceto..