го имаш користено обичниот чистач на Heimish, има некоја разлика од тој со мандарината освен мирисот?
Да ми предложите нешто за миење, чистење на лицето? Нешто за секојдневна употреба на утро и навечер. Пена, масло.. Било што. Но навистина да функционира.
Гелот за лице од Биодерма. Го користам розевиот (сенсибио) со години и за ништо не го менувам. Синиот (себиум) ти е за комбинирана/масна кожа, верувам и овој е исто толку добар колку розевиот.
Розовата пена на Балеа, прекрасно чисти лице од шминка и себум, супер е и за наутро и за навечер. Формулата ѝ е многу нежна, ќе одговара за секаков тип на кожа.
Како сте задоволни од CeraVe? Имам прочитано многу мислења каде што кажувале дека овие производи премногу ја иритирале кожата (доаѓање до појава на мозолчиња, чешање, сувост...). Сакам да си најдам добар cleanser што ќе можам да го користам постојано. Имам комбинирана кожа (мрсна само во т зоната), но не сакам производ кој ќе ми ја суши бидејќи некогаш после капење чуствувам и затегнување на кожата. Размислувам помеѓу CeraVe Hydrating Cleanserot, CeraVe Foaming Facial Cleanserot, Bioderma Sensibio Foaming gelot бидејќи имам слушнато дека за кожа како мојата добро било да се користи foaming gel. (pH вредност помеѓу 4.5 - 5.5 , да не биди алкален). Исто така размислувам и за некој од Garnier Cleanserite како поефтина верзија или пак Balea или други некои. Размислував и за Neutrogena Hydro Boost но има премногу pH вредност. Anua??? Моментално мозокот ми е хаос, ве молам за помоооооошш!!
Моја препорака, ни ме иритира на лицето, ни ме пече на очите, ни ме затега, го користам и сабајле и вечер
Да јас имам комбинирана, на периоди и масна, инаку од истиот бренд го користам и маслениот чистач, ја вади цела шминка, спф и не остава чувство на масно после користење
Јас ги имам користено двата чистачи од Heimish. Двата ми одговарат и убаво го чистат лицето. Јас давам предност на обичниот чистач затоа што има поблаг мирис кој мене повеќе ми одговара, ме смирува.
фала ти! супер ми е обичниот само ме интересираше да не има и некоја разлика во чистењето меѓу двата, ќе си продолжам тогаш со истиот