1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гел, пена, чистачи за секојдневно миење лице

Дискусија во 'Лице' започната од Rozich, 22 октомври 2011.

1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Мојата кожа е комбинирана, преку лето е масна ама кога е постудено носот и образите ми се суви. Носот особено, некогаш забележувам нешто како нежно перутање на кожата (ако може така да се дефинира). :?:Проблем се и комедоните и митисерите, така да кожата ми е комбинирана од секој можен аспект.

И мене @marama ми ја препорача, а таа има речиси ист тип на кожа како мене, па сега сум на мисла кој гел да го земам.

Еден од критериумите ми е да има пумпа, пакувања во туба не ми се практични. :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    81.104
    Ќе ти се допадне тогаш плавата пена од Балеа. За таа цена што ја има, нема ни да најдеш нешто поубаво. Убавка е многу, нежна ама супер чисти.

Мене целата плава линија од Балеа ми е супер, убав е и гелот ама е обично спакуван во туба.
    Не се воопшто скапи ни пената ни гелот, а се многу солидни.

На Avery и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  3. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.125
    @Mishela може ли слика од пената на хип? Благодарам

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.683
    Допаѓања:
    265.981
    Не, шминка се вади со посебен производ за вадење шминка, јас лично користам мицеларна вода.
    Лицето се мие со средства за да се измијат нечистотиите, а производите за тело и сапуните за раце не се погодни за лице.

Јас мијам лице само кога се бањам/туширам (навечер најчесто е тоа), затоа што водата во Скопје ми го иритира лицето и очите. Така што практично сабајлечки "мијам" лице со мицеларна и тоник, а навечер вадам шминка со мицеларна, мијам со гел, чистам со тоник.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    81.104
    Гел за лице е, нема пена од Хип.
    20181106_110711.jpg

На bela.m и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.417
    Обичниот сапун ја суши кожата.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Значи за онака миете со средство... ок..
    Јас не користам ништо освен вода за миење лице.
    Сапун, само кога се туширам.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.683
    Допаѓања:
    265.981
    Само вода не е баш доволна.
    Искрено, и откако ќе го измијам лицето, па го чистам со тоник, на памукчето знае некоја прљавштина да излезе.

Сапун на мојава и онака пресушена кожа, може без лице да останам :(

На Rose96, dayla и Ketchup им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Можеби има уште ѓубре, а и мртви клетки, ама не го мијам со ништо освен со вода.
    Сапун сум користела за вадење шминка.
    Еден период од 5-6 години се шминкав редовно... После и пред тоа, дали еднаш годишно.
    Така да.. :)

10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.683
    Допаѓања:
    265.981
    Абе и да не се шминкам иста ми е процедурата :)
    Освен вадење шминка нели :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.624
    Допаѓања:
    44.754
    Јас за летно време, кога кожата ми е комбинирана, сината пена од Балеа.
    А зимно време, за сува кожа, розевата пена Балеа или Хип гелот.
    Бидејќи не се шминкам секој ден, гелот го користам за миење кога сум носела шминка (секако претходно извадена) бидејќи некако подобро ми ги чисти остатоците, во споредба со Балеа.
    И така. Задоволна сум од овие 3 и си се држам до нив долг период веќе :D

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.357
    Допаѓања:
    200.690
    Мора да се мие нечистотијата. И да не користиш шминка, се што има во воздухов буквално се лепи на кожата. Затоа само вода не е доволна.

Иначе јас го користам гелот на Балеа со екстракт од лотос, супер ми е.

На dayla, Harper, Rose96 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.927
    @WildMk нежно "гребни" си го лицето пред да си легнеш, или помини го со туфнер. Ако не ти се згади слободно продолжи да не користиш ништо кога го миеш.

Инаку и јас го користев гелот со лотус на Балеа, и многу убаво го чисти лицето, а воопшто не затега.
    Сега еден со цитрус, со нежен пилинг земав, (пак е гел за миење, де) мислам дека поубаво ми е чувството на лицето после него, ама па не вади остатоци од шминка скоро ич...

На Rebecca_R и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Секој за себе.

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Шминката мора да се 'извади' со нешто, или влажни (иако не е препорачливо) или со мицеларна. Евентуално со тоник, ама не знам дали ке биде успешно. По вадење на шминката следи миење со гел/ пена и на крај нанесување крема за лице. Доколку не се шминкам, го прескокнувам делот со мицеларна вода, значи се мијам со гел и потоа ставам крема. Ептен ако не излезам од дома може да се измијам само со вода, ама ако одам некаде, по автоматизам на лицето ми се лепи прашина и што-уште-не, па мора да се измијам со нешто што пени.

Не се шминкам секој ден, но кога користам фул шминка најчесто правам пилинг и ставам маска, за да биде лицето целосно исчистено од слоевите шминка.

Зависна сум од хемија, па додека мојата кожа не почувствува пена, сметам дека не е чиста.

На Harper, Mishela, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.683
    Допаѓања:
    265.981
    Како себе да се читам :D
    Додека не видам совршено чисто туферче рибам :D

Сабајлечки освен на заби, на друго место по лице вода не ставам, пошто црвенило после ништо не смирува.
    Затоа делот со миење и пенење и пилинзи ми е секогаш пред спиење кога и се туширам/бањам, а сабајлечки само "за секој случај" и за гурелки миење користам мицеларна :)

До скоро после ова одма крема ставав, ама ме поучија дека е најарно на влажно лице да ставам малку масло од роза, па сега прскам со спрејот од роза на Алверде, ставам две капки масло од роза на Алверде, тапкам да се "пикне", па за 5 минути крема од роза на др. Хаушка.

До сега најуспешна рутина за мојава кожа пустинска :)

На dayla, Avery, Mishela и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Исто и јас. Професионален рибач, небитно дали станува збор за коса (@Mishela :lol:) или лице.

Jaс имам поинаква рутина. Сабајле лицето го мијам со вода а потоа ставам alverde sensitiv 24h creme и alverde augen-creme околу очи.

[​IMG] [​IMG]

Пред спиење лицето го мијам со hipp waschgel кој е постиран погоре, нежно го бришам лицето со пешкир и на влажна кожа ставам од alverde gesichts-öl (маслото од дива роза).

Доколку имам шминка, ја бришам со мицеларната вода на olival, a понатаму постапката е иста.

Ова е мојата најнова рутина, ке видам како ке функционира, со оглед на тоа што имам комбинирана кожа. :)

На CameliaMiller и Mishela им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.862
    Допаѓања:
    81.104
    Рибање ми е мидл нејм, ама добро е што не сум единствена, ќе се јават сите лека-полека. :rofl:

Мислам дека и на @CameliaMiller ќе и' одговара гелот Хип, многу е нежен и полн е со хранливи масла.
    Јас сум задоволна, а иако имам комбинирана кожа маслата се покажаа супер кај мене. Нема некое што не ми одговарало и најверојатно поради тоа ми се регулираше прекумерното лачење маснотии зашто мојата кожа претходно беше масна од дехидрираност и од форсирање мат изглед. :)

Е кога е топло не ми е по вкус, не ми го отстранува добро себумот и веројатно ми треба нешто појако, ама нема врска, ќе го потрошам до тогаш секако па ќе му ја мислам.

Мислам дека @Elence93 имаше некаде напишано коментар за пената од СебаМед, па ако сум разбрала добро, кога ќе може нека напише некој коментар.
    Малку ми се гледаат скапи нивните производи, па ме интересира состав, карактеристики на самата пена, нешто така подетално.

Ако добијам впечаток дека не ви се допаднала, па нема ни да ја купам и ќе си земам пак Балеа. Тоа бар ми е испитана територија веќе.

На Annath, Avery, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Марама пишала коментар во темата за омилени производи,

На Annath, Mishela и marama им се допаѓа ова.
  20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.382
    Допаѓања:
    90.972
    Мене оваа пена од Себамед ми е одлична иако не можам да кажам дека зелената од Зиаја ми е полоша. Двете се одлични пени, супер ја чистат кожата, не оставаат траги од шминка, јас шминка мијам со гел, пена, сапун и ретко кога имам на пешкир остатоци.

На Rebecca_R и Mishela им се допаѓа ова.