== значи дека нема мутација. Таму каде што имаш само еден знак = и ознаки некои значи дека имаш мутација во еден ген. Кај PAI-1 двата гени се мутирани. Пробај да стигнеш до Јани на трансфузиологија, ќе ти ги прочита резултатите и ќе ти каже што ќе примаш и од кога (клексани, аспирин, метилирана фолна).
2 спонтани зад мене, имам неколку генски мутации, како и pai4/5g.Се консултирав со др. МЕРИ Киријас рече нема простор за паника само да се продолжи со терапија б12 метилкобалмин, аспирин, и метилирана фолна...... Некој со слично искуство
Ти пишува на имуно да одиш со друг упат баш сега читав за тоа што ти е гликопротеин го има и во папочната врвка да не ти прави и тоа некој проблем? И мене паи ми беше малце покачено али со оваа терапија што ти ја дале и + клексан немав никаков проблем истерав до 38+
На имунологија викаат нема простор за паника, ама вредноста на афа е голема... Да земам уште еден упут и да се види пак, ама др вика само клексан плус на бременост
Како и што ти кажале клексан при прв позитивен тест и редовната терапија. Јас пиев аспитин преку еден ден и метилирана голна,б12 почнав кога имав позитивен тест али спорен мене пиј си ги и двете и аспиринот, мене ми се фатија два месеци бидејќи првиот месец не се фати тек вториот
Не вчера го земав, денес правев пат гинекологот вика ќе треба аспирин малку диета без глутен и ќе се среди. Ќе земам и упут за трансфузиолог
Devojki pred postapka so ivf sum, no nikade nema kleksani, a moram da gi pocnam pred postapka, dali vi davaat nesto za zamena?
Postaveno e i tamu, tuka go postaviv bidejki poveketo so genetski mutaci primat kleksani, jas imam mutacija isto
Zdravo na site...jas sum heterozigot na fgb 455, pai, mthfr c677, 1298 i mtrr a66g. Sega sum 6 ti mesec terapija pijam metyl folat 1 mg , metylcobalami 1000, aspirin preku eden den i clexane dadeno od transfuziolog. Pred ova imav eden spontan i edna biohemiska. Inaku pred 6 godini imam rodeno dete bez da znam za mutaciite bez nikakva terapija. Prasanjeto mi e dali cela bremenost pievte metylcobalamin 1000 mcg? Neli e toa jaka doza?