1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Ve-Iv

Ve-Iv Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Zemi si upat za na transfuziologija ili ginekologot da ti dade prioritet i odi ponedelnik ili sreda koga e doktor Jani tamu posle 14h realno ne vraka trudnici ili upat od opst lekar no ke treba so druga dijagnoza. I posle transfuziologot ti zakazuva kontrola jas sum 26 ta nedela otprilika na 50 dena mi se kontrolite.

На princess5 и Meckicja им се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Opst maticen lekar mi dade ama toa bese pred dve God sega nez kako e

3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Ако ти рекле цела бременост ок си е, ќе се боцкаш до крај, така беше и кај мене два спонтани, хетерозигот на два гена и од позитивна бета до ден пред пораѓај се боцкав. Првата бременост што заврши со спонтан испитував двапати димери, хемостаза и се друго, во ред беа, сепак тромб го предизвикал спонтаниот

На Bjanki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ve-Iv

Ve-Iv Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Metyl b12 ti go prepraca ginekologot ili transfuziolog?

5. Bjanki

Bjanki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    23
    Transfuziolog mi preporaca i pijam iste pred da ostanam bremena

6. Ve-Iv

Ve-Iv Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Doktor Jani?

7. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    247
    Jas denes bev kaj maticnata nemozese nikako da zakazi nitu za varikozni veni,pa ginikologot mi dade uput za dd dimeri na 27 januari,pa taka da vlezam kaj dr.jani.mene mi treba izvestaj za kleksani,poradi kovidot dr transfuziolozi ne davale prioritet na trudnici osvrn dr jani taka mi kaza pred 2 meseci

8. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Истото и јас го прочитав и бев како полудена.Јас пиев скоро година дена метил фолат од 1000 и метил кобаламин само од 100 мцг.Кога направив испитување на клиничка биохемија пред инвитро, вредностите ми беа многу големи и тоа б12 од горна граница 505, кај мене 900 и нешто.Фолна до 20, кај мене над 20.Ја намалив дозата и за два месеци ми се спушти б12 до 600.После престанав да пихам воопшто, и сега ми се добри вредностите.Б12 ептен малку над горна граница, а фолна 14.Е сега почнав со фембион 2, моментално сум 17та недела.Но сеуште сум во паника со тоа што го прочитав за високите вредности.Имам и јас мутации и треба да пијам но од друга страна баш ме плаши тоа со вредностите.Колку е тоа точно, навистина не знам.

На Ivana 8, Anaksunamoon, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Ne se plasi moite vrednosti bea nad normala vo bremenost pa kerka mi se rodi ziva I zdrava

На Anaksunamoon, tina2018 и Маја Т им се допаѓа ова.
  10. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Фала ти мила, секогаш знаеш како да ме утешиш.Јас минатата недела испитував и во ред се вредностите, ама ете пак не можам да си го извадам тоа од глава со високите вредности.Дај Боже и мојата ќеркичка да се роди жива и здрава.А кажи ми дали памтиш колку ти беа вредностите и дали беа такви во текот на цела бременост? Се плашам пак да не ги покачам со фембионот, а од друга страна ми е страв па да не пијам ништо.

На Anaksunamoon и Meckicja им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    E odamna bese veke zaboraviv znam oti vo bremenost piev femibion I neofolik meta do 14,15 ned I tolku

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Ne se plasi kolku zeni Ima sto pijat femibion I ne merat vit b12 I folna kis I ragaat zivi I zdravi deca za autizamot seuste ne se znae pricinata

На Anaksunamoon и Маја Т им се допаѓа ова.
  13. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Фала ти најмногу, значи после 15 та недела не пиеше баш ништо? Дека од 13та недела се препорачува фембион 2.Значи и јас да не ги пијам или барем да ги пијам преку еден ден.

14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А зошто да не пиеш?

15. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Затоа што пиев метил фолат и метил кобаламин многу долго пред бременост и вредностите на фолна и б12 ми беа покачени многу над нормалните вредности.А како што пишав претходно, читав некоја студија дека таквите високи вредности можат да бидат штетни по плодот (колку е тоа веродостојно, не знам), но сепак ме испаничи.Сега ги намалив вредностите до нормални граници, (со паузирање од витамини), но се плашам пак да не ми се покачат со фембионот.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас долго пиев и пред и во бременост. Фемибион нема мнофѕ метилирана. Јас пињв пи 1мг цела бременост

17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    6.673
    Знам дека нема многу метилирана, повеќе се плашам за б12 (тој сеуште ми е над граница) а не можам да ја пресметам вредноста во фембион затоа што не е изразен во мг или мцг, односно дали тоа е малку или многу.Значи не сум само јас што сум пиела толку долго пред бременост, баш ме ослободи, ти благодарам.

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас никогаш не мерев вредности. На почеток митко и 2х1 ми имаше пишано и така примав прво тромесечие. Истово со двете бремености.

19. Ve-Iv

Ve-Iv Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Vo femibion 2 ima mnogu malku b12 4,5 mikrogrami a metylcobalamin se 1000. Jas edno vreme piev i femibion i metylcobalamin i ginekologot i transfuziologot vikaa nema gajle. Ne mozes da se predoziras so femibion ili b complex.

Последна измена: 19 јануари 2021
    На Маја Т и Autumn_ им се допаѓа ова.
  20. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.504
    Не се плаши од фемибион, има минимална доза на метилирана фолна а метилкобаламин кој ти бил висок не сум сигурна дека воопшто има во нивниот состав, високите вредности ти биле пред бременост, не се оптеретувај