Совпаѓање на 3 алеи од 12,, бремена 3 месеци, до сега сите ехо контроли се добри, но докторот ни рече заради овие совпаѓања да направиме NIFTY test за да се исклучи можноста за хромозонски аномали, но не фати паника со жена ми, колку се опасни овие совпаѓања за бебето
Pa zatoa se pravi testot da se vidi dali ima problem kaj deteto. A sovpaganjeto preku kariotip go najdoa ili kako?
Веројатно преку ХЛА типизација, не е страшно, ќе си направите тест преку крв и ќе знаете, ајде само позитивно размислување со среќа
Ok kako i da e, jas bi vi preporacala od prenatalnite sto se poveke varijanti na paketi, sekogas najobemniot paket da go pravite nezavisno za koj test ke se resite
После 2 спонтани денес се израдував со позитивен тест дали да се смеам дали да плачам... Имам и афа покачена, и еден куп мутации... Од каде да се почне... Еве денес се боцнав со клексан од одма посто др. Јани ми рече одма на позитивен.....
Само продужи со тоа метилирана фолна б12 метилкобаламин ако ти кажал и аспирин само за афа консултирај се со ревматолог или трансфузиолог
Продолжи да си се боцкаш како што ти кажалр и пиј си метилирана, еве јас се боцкам утро вечер.. ти посакувам се најј
Dali nekoj skoro bil da ispita antitela na imunologija i pod koja sifra vi e daden upat bidejki nema termini .
. Јас испитував со сопругот и ние имавме 3,. Се консултирав со имунолог и ми рече дека тоа е многу нормално дури до 6 е нормално..... Немате простор за паника
Секоја аптека ќе ја проверуваш, носат има зегин, еурофарм. Не ги барај на телефон директно оди по аптеки, јас така од цела Македонија успеав да си набавам за периодов, ако имаш луѓе ги има во Тетово, Гостивар, Кавадарци, Велес јас така се снајдов сега сум обезбедена за 2 месеца
Дали самоиницијативно можам да си проверам мутации пошто никој до сега не ми предложил.. Бремена 12та недела со 1 спонтан (blighted ovum) и 2 крварења до сега. Само димери ми дадоа, утре треба да испитам. Не сакам да закаснам малку сум контрол фрик и сакам се да испадни во ред овај пат пошто наназад читам спонтани и во поголеми недели па ме здрма малку. Од терапија ништо посебно земав аспирин на почеток ми го прекинаа ради крварењето, метилирана од 400 на своја рака, прегназон и магнезиум.
Ti blagodaram.Denes vo skopje gi projdov eurofarm,zegin nemat 2 nedeli pratki od bolnicite im gi zemale poradi zgolemen br na kovid, od pomalive sto mi izleze na pat proveriv, pa rekov vo nekoja od pomalive apteki da ne ima nekoj najdeno...prasav vo nekolku gradovi kade sto znaam luge samo 3 kleksani najdov, ke vidam i utre sto ke napravam...
Treba da ti dade upat maticen ako gi pravis privatno ke te kosta. Jas koga pravev pred ivf vo 2017g. plativ participacija okolu 2-3000 den a toa e 10% od iznosot.
Може оф топик - неповрзано со бременост, ама не знам дал има ген. мутации на друго место.. Неколку дена со фамата со вакцини и релативно блиската иднина за вакцинирање ме натера да размислувам на дветри прашања.. Има некаков ризик со тромбофилни гени да се прима одредена вакцина за КОВИД? Дали ние со мутираните (тромбофилии) гени поминуваме исто или потешко од останатата "здрава" популација со КОВИД? Имал некој искуство/препорака/информација за ова?