Леле се изнапишувавме сите. Јас па кога открив дека имам мутации мислев дека се реткост, и си викав како можеше. Откако се вклучив активно на форумот видов дека многу членки се соочуваат со слични проблеми. Благодарение на совети од паталци низ форумот научив многу работи. И јас сум со историја тука дури сите како да сме. Само да биде се како треба
Еве јас сум со мутации за тромбофилија и аспирин ми е буквално и пред бременост препишан секој втор ден откако дознав за мутациите... а клексани во бременост (ќе се од пред Ет и се до крај ... ) и тоа ми е терапија можам слободно да пишам од најдобриот трансфузиолог... др.Јани Пс.Со лесно во бременоста
Samo so gospod napred, dobar hematolog I sekoj problem ke se resi. Samo koj pominal I koj pominuva na svoja koza znae kako e. Blagodarenie na ovoj forum I na site koi bezrezervno delea informacii jas dobiv elan da gi napravam ovie ispituvanja I zatoa se nadevam I mene Sega nekoj ke ne procita I ke se ohrabri da napravi celosni ispituvanja. Za terapija site sme razlicni I zatoa najvazno e dobar hematolog. So sreka I stiskam palci sto pobrzo ubavi vesti
Девојки да ве прашам за витамин Е. Така читкајќи за витамини гледам витаминов Е бил добар кај коагулантни состојби, за подобра циркулација низ крвни садови. Е сега јас витаминиве сите одделно ги пијам, и сакам да си земам и витамин Е. Разгледав какви има некако многу голема ми е дозата. Препорачана доза е околу 15мг во бременост, и до 20 кај доилки. Дали пиете витамин Е? Ако да, на која фирма и колку мг? Би можело и на пола да ги делам, ама пак да не биде многу повеќе од препорачани дневни потреби
http://synevit.net/product/synergy-vitamin-e400/ Јас овие ги пиев али кога вежбав не во бременост.Се што е од Синерџи фирмата е супер . Е сега не знам колку доаѓа 400ие во милиграми.
Јас примав цитамин Е до 12та недела. После ми го исклучија. На health aid во форма на масло (една капка е 100 IE) околу 1000 денари е шишенце. Витамин е да, но сепак не земај на своја рака.
Да витаминот е одличен за коагулантни состојби, јас се консултирав и со гинеколог околу ова прашање. Пијам о, 400 од синерџи ми рекоа може и до крај да се пие
@Brpbrp 400ие е околу 270мг некако многу ми се гледа @brm_brm имаш ли мутација? една капка таман мислам дека би било на ден, може ли да наштети? Преку храна многу тешко да се внесе дневна потреба, предходно сум ги пиела вие витамини, баш се супер скоро се содржат имаат и 15мг Е вит, ама сега поради мутацијава одбрав одделно да зимам се, за да не внесувам 400мг обична фолна, и нз шо да правам
100 ie е многу мала доза. Јас го примав заради ендометриум и квалитет на ј.к. 800 ie ми беше дозата. Е сега за во бременост да си прашаш.
Сега пресметував нешто, една капка иде околу 67мг, не е многу тоа мислам да си земам, малце се скапи ама сигурно долго ке ги имам
Ова гледам дека има обична фолна и б12 така да не ги пиј.Јас во бременост не пиев ништо освен метилирана фолна и метилкобаламин б12 и еднаш сидерал форте ради железото али тоа беше 6или 7ми месец и толку.Мислам дека немаш потреба од додатно.Јас предходно знаев да настинам од нигде никаде од кога останав бремена цели 9 месеци ни нос не ми потече а не пиев никакви витамини освен тие два.
Брпбрп до кога пиеше метилирана фолна и б12 метилкобалмин,? А останатите како с, д, е... Еве ме веќе 12 недела е не ми кажале
Па ја кога зборев дека и за природно забременување требаат 5000 евра никој не верува клексаните се изгор,прегледи,витамини,пораѓај
Месечно околу 20.000 ми одат за клексани, витамини, прегледи, а плус сум на безглутенска храна. И бев сигурна дека ќе. Се проаѓам во Систина ама сега си викам Чаир не ми бега...
A prasajte ne nas sto so ivf imame zabremeneto kolku ne kostaat lekovite za podrska na bremenosta utrogestan progesteron kardiopirin femibion kleksan i plus pregledite na privatno