И мене ми кажаа до последен ден, јас пијам метил фолат и метил б12, ај тие се 1500 и 1000 ама трајат 3 месеци, ама утрогестанов прашав и не ми го прекинуваат 2000ден ми е месечно, башка вит Ц пијам и тој ми е 800ден месечно, ампули и јас исто за железо почнав 900ден ги земав ФероЕв, а клексан боцкам по 2 на ден од 0.4. И врвот кога забременив ја затворија фирмата кај што работев. Башка пијам магнезиум цитрат на now исто, калциум, и омега 3. Матичната ми рече и од кога ке се породам да продолжам со метил фолат, ја имала истата мутација хомозигот на мтхфр, и од секогаш пиела. И да бременоста е многу скапа, заедно со прегледи е 200евра месечно, башка што рефундација кога има кога нема со ситуацијава сега. Но кога ке ми текне на ситуации далеку полоши од нашите не ми е пријатно да се жалам, што е тоа е, здрави и живи да бидат бебенцата
Не биди безобразна прво читај ја членката низ се што има поминато. И сега буквално секој преглед и е на приватно, исто и она прима подршки и дупли клексани од ние што сме примале. Таман работа да се мерите која како е останата бремена и колку платила. Да ни се живи и здрави децата тоа е најбитно.
Исто мислам, посебно ако имаш ризична бременост.. за себе немам ништо купено од ноември, а платата до 0.00 конто.... Поддршката за одржување на бременоста не е само за ин витро фертилизации...
Да мислев да порачам се од таму овој пат, и на се што ми требаше и на фолната, на б12 и магнезиумот out of stock пишува, а незнам за колку ке стигнат дали да почекам, сигурно пак ке има, ама да не потрае нз. А како 1000 за 6месеци поголемо е паковањето или? Може линк
Ti si po bezobrazna sekoj moj post go citirase I site te primetija a sto misles ti jasneli plakav se na privatno
Не вреди да се препукуваме, жени најважно е бремени сме ќе си имаме бебиња. Налет пари, секој издвојува од уста да купи се што е потребно која повеќе која помалце. Има ли поубаво нешто од ова.
Мила се се заборава верувај ми јас илјадници евра дадов за тие 13 год колку се боревме со неплодност но парите се печалат а таа среќа како што е детето нема цена
Na nikoj ne mu e lesno finansiski kaj I da sme, eve jas u stranstvo 10000 evra za edno invitro plakame, a nie kojznae kolku neuspesni imame ne sakam ni da brojam, samo a kaj se drugite troskovi, edna konsultacija so specijalist e 200 evra, inseminacii, 300 terapii, 10 godini samo za toa rabotevme AMA nalet neka se parite, sega sum bremena I samo gospod da ne cuva nisto drugo ne e vazno !
Mene tvoite rezultati ne mi izgledaat loso, samo factor 13 najverojatno ke ti prepisat kleksan no ne sum mnogu sigurna. Drugite mi licat na blagi mutacii Kakva e tvojata prikazna na kratko? Kolku godini se obiduvas?
Здраво И јас да се вклучам во темава. И јас сум со мутации хетерозигот РАИ 1, и хомозигот MTHFR 1298 и MTRR. Веќе имам една успешна бременост пред 8 години, спонтан пред 2 месеци но испадна синдром трисомиа 18. За следна бременост и мене ми кажаа дека ќе треба метил фолна, метил б12 и од позитивен тест клексани. Од Систина ме пратија и кариотип да испитам. Дали сите вие имате испитувано кариотип и дали треба во ист ден со сопругот или може во различно денови, бидејќи термините кои успеавме да ги фатиме за двајцата се различни
Moze I vo razlicno vreme na mojot soprug na gak mu ja izgubija epruvetata so krv pa mu zemaa po vtor pat krv za kariotip
Razlicni denovi e ok, nema potreba vo ist den dvajcata kariotip. Maz mi duri 1 godina posle mene napravi kariotip od sto bese plaslivec
Јас бев во ист ден, одете двајцата и замолете ги да ве боцнат. Се чека многу за резултати поради ковидов, јас чекав 4 месеци, им се јавував секој ден им досаѓав
Јас имам ама кај мене паи е 4g/5g е сега не знам кој е разликата а 1298 сум хомозигот, ако треба нешто прашувај