Упат за на Гинекологија од матичната уште утре за во амбуланта 36ка и они таму ќе ти препишат терапија. Приоритетни за на трансфузиологија не даваат, и упати од гинекологија не даваат. Само од општ матичен лекар со друга шифра. Сега терапијата за клексани ја даваат на Гинекологија.
Во Македонија не прават ама ги испраќаат во друга држава на испитување, распрашајте се по приватниве болници околу тестовите. На српски форуми фалат една клиника во Чешка со српски кординатор, да видите таму да се обратите да си прашате за вашиот проблем. Се најдобро
Na mojot kariotip ispadna nesto so prviot hromozom, bese nepravilen i bas pisuvase vooceno e izrazen heterohromatin pod centromerata na q krakot na hromozom 1...mi kaza togas sestrata ke imas problem so spontani i me raspameti, mi vleze vo psiha, od togas navamu konsultirav mnogu doktori, geneticari i nikoj nisto konkretno ne mi kaza, site mi vikaa nisto strasno milion kako tebe gi ima pa rodile deca bez problem ( toa e odgovor shto najmnogu go mrazam) prvoto ivf imav prekin na srceva akcija no poradi tarnerov sindrom, go ispitav plodot vo manu, vtoroto bese neuspesno, eve tretoto vo stransrvo go pravev 14 nedela sum fala mu na Boga, im go pokazav toa tuka na doktorite mi rekoa shto vi e na vas vo Makedonija koj vi kazuva se ova da ispitate i zosto??? Nishto konkretno ne prevzemaa, osven shto uste 2 nedeli pred transfer me pocnaa so fraxiparine, jas im kazav deka ddimerite mi se x6 posle transfer i im pokazav rezultatite od genetskite ispituvanja, e sega dali sekako ke mi dadea ili mi dadoa radi toa shto im go kazav neznam ni nikogas ne mi proverija kolku mi se i mi rekoa deka kolku i da se pokriena sum so terapija i toa e toa, da gi stavam do kraj i 3 nedeli posle poragaj, sega pravev nifty test za 10 dena ke imam rezultati ako sakate pishete mi potsetete me ke vi kazam kakov e rezultatot, daj boze da e dobar! Srekjno!
Девојки, Дали упатот до МАНУ за мутации е со термин? После ќе одам кај матичната да извадам упат ама она воопшто не е запознаена со ова испитување,па да соберам информации од вас се што е потребно! Фала ви
Дај боже да е добар Бебче. Верувам најискрено дека ќе си биде ок. Ама убаво ти рекле. Во Мкд се претерува со мн испитувања, девојките се препоптоварени со триста информации. Уште не знам дали е подобро така или како во странство, и јас сум на истата мисла ако дојде до ивф, зошто имам можност да правам во странство или во Мкд. Некои работи повеќе ми се допаѓаат кај нас, некои во странство. Како и да е, сметам дека сме преоптеретени сите во Мкд со милјарда испитувања и со толкувања на резултати.
Jas bi ti preporacala vo stranstvo, mnooogu iskustvo imam so nashite bolnici i doktori i veruvaj nema sporedba, parite gore dolu tie se ako odis na privatno, iako jas i so vaucer odev pa me kostase 3000 evra krajot bidejki si plakjav operacija od vanmatericno a nivna bese greskata, nitu mi napravija kontrolno bhcg posle cistenjeto na toa od matka nitu vidoa po kanali taka da daj boze da uspeete prirodno a ako ne probajte nadvor ako imate shansa ima golema razlika vo kvalitet, daj boze da uspeam do kraj ke raskazam se ubavo, detalno
Ke ti prepise kleksan. Slicni geni kako moite ( pai homozigot) I eve konacno uspeh so kleksan. Jas placev of radost koga me dijagnosticiraa so vrodena trombofilija konecno imav dijagnoza I eve prv obid so kleksan bremena
Da ve prasam tie sto koristevte mety L b12 i metylfolat posle poragaj dali gi pievte za vreme na doenje?
Исти матични имаме, и на сите изгледа различно кажува. Мене ми кажа ако најдеш пиј ама немораш пиј фемибион уште во бременост. А за после немаш потреба веќе. Среќа не одам кај нејзе на прегледи.
@ivani30 И мене мие ок ама за водење бременост и одредување терапија не. А за испитувања сегде ќе те упати, она ми откри се ама ете как секој различно кажува а проблемот кај сите е ист.
Мене за сега добро ме тера не се жалам, ама генерално повеќе со јани она само витамини што како, за упут до сега никаков проблем, јас секако одам и на второ мислење скрининзи и слично, да се излезе малава па после отом потом, за пораѓај најверојатно чаир ептен Исмаили ни е куќен