1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.944
    Допаѓања:
    34.428
    Пред короната Да...сега веќе не би знаела ни со приоритетен дали би можела макар да чекаш па да те прими

2. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Фала ти.
    Баш ако успеам со приоритетен да ме прими, ќе споделам со вас! :)

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ve-Iv

Ve-Iv Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    11
    Ke te primi...samo odi pokasno okolu 13:30-14h zasto na vrata ke te pustat koga ke zavrsi so drugite pacienti.

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    Женски дали некој на трансфизиологија испитувал генетски мутации...со приоритетен упат , ми е страв да не ме вратат зашто не е на мој тремин

5. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Поздрав од мене, дотуркав до 12 недела со аспирин, да се стигне до трансфузиолог е потешко отколку да се стигне на Марс!
    Имам едно прашање за "соборките" со мутирани гени, гиникологот ми дава Фемибион 2, ги купив и видов дека освен метилирана имаат и обична фолна (200+200). До сега си пиев само метилирана, да менувам пошо нели брз раст-повеќе витамини или да терам само со фолна? А двајца доктори кажаа дека обична фолна не само што не се преработува, туку прави и штета на организмот.. страв ми е од моментот штета и тоа што "организмот" не сум веќе само јас

6. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Јас си порачувам од iherb пренатални во кои има метилирана. Инаку некои пијат фемибион плус метилфолат од 1000

7. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Sakav da spodelam moe iskustvo/strucnost/rezultati so metilirana folna I obicna folna. Prvo doktorot mi Kaza metilirana e podobra I jas piev nekolku meseci ( bukvalno jazikot mi otece, mi se napravija brazdi) togas pravev celosen genetski ispituvanja nad 100 geni I togas utvrdivme deka jas nemam nikakvi mthfr mutacii sto znaci metilirana folna mi pravese steta a ne korist. Metilirana folna e ako imate mutacii na mthfr, a ako nemate kako mene togas vi treba obicna folna. Eve bremena sum recisi 20 nedeli so bliznacinja I pijam obicna folna ( elevit) so clexane sekoj den sekako . Pozdrav I ve Molam napravete pravilni ispituvanja za da imate pravilna terapija ne nagagajte vaka taka ne eksperementirajte !!!

На tina2018, Anaksunamoon и princess5 им се допаѓа ова.
  8. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381

Da sega gi vidov tvoite rezultati , da tebe ti treba metilirana definitivno, jas mislev bez ispituvanja se resi da zimas metilirana ama sega gi vidov tvoite rezultati I I definitivno vo tvoj slucaj treba metilirana! Se najdobro I samo so lesno:))

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Хаха, истражувачи сме сите тука на форумот :D паталци и цепидлаки, мене цело време ми викаат дека копам кај што нема потреба, ама цело време излегува дека сум во право 8-|

На Lolipop1983 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381

I mene mi vikaa 10 godini, se e vo red , da se opustam bla bla nema nikakov problem ama ete imalo I go najdov problemot ( vrodena trombofilija) I eve fala mu na koco dimitrovski I kleksan stignav do tuka, Daj boze se da ide kako Sega do kraj najtopli pozdravi I samo so pravilna terapija se e mozno

На tina2018, Anaksunamoon и Damjana5 им се допаѓа ова.
  11. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Za factor 13 mutacija ti prepisaa kleksan???

12. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.609
    Допаѓања:
    2.645
    In
    За скоро сите мутации препишуваат клексан

13. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Не, тераме со аспирин секојдневно и метилирана фолна. Нема кој да ми препише клексани, трансфузиологот од мојот град и гинекологот тврдат дека е доволно аспирин. Мислев да одам во Систина, ама со мачнините тешко некако, и онака Нинослав (за кој од тука дознав дека е добар) само би ми дал мислење-нема да може да ми ги препише..

14. Анета125

Анета125 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки. Дали некоја рефундирала клексани сега брзо? Даден е извештај од трансфузиолог за 90 клексани за 3 месеци. Може ли пред да истечат тие 3 месеци да се поднесе барање за рефундирање па потоа уште едно или две барања или мора да истечат 3 месеци па да се поднесе барање за рефундација на сите 90 клексани заедно? Прашањето е поставено и во друга тема.

15. Lolipop1983

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381

Znam deka nekoi clenki ne bi go preporacale Dr Koco Dimitrovski hematolog od hemolab Skopje no za nas toj e heroj , blagodarenie na Koco Dimitrovski eve bremena so bliznacinja posle poveke od 10 godini golgota, ako sakas javi se vo hemolab (vidi go Koco za vtoro mislenje) ke ti kaze najubavo Dali treba clexane za factor 13. Se najdobro so celo srce ❤

На Anaksunamoon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    5.228
    Не мора да чекаш 90 да примаш па да поднесеш.
    Истиот извештај подели си го како ти одговара. Не е проблем.

Значи при секое доставување на барање ќе го поднесуваш истиот извештај.

Пример: по 30, по 40, 45 како ќе ти одговара.

17. Anaksunamoon

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Благодарам на советот, се намалија малку температурите па може и ќе отпатувам 300 КМ во две насоки за мислење.. Ми сметаат и патувањето и жештините, ама изгледа ќе морам

На Lolipop1983 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Како ги испита овие мутации? Имам 2 спонтани и не знам од каде да почнам со тестови

19. myau

myau Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    44
    Ако може вашето мислење помеѓу др. Татјана Гуржанова и др. Владимир Трајковски (и двајцата од New born)? До сега имам 2 спонтани абортуси и сакам да пронајдам што е причината и решението...

20. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    За кај Јани има пуштено еден термин за денес во 10 часот...кој може нека го закажува