За генетски мутации хетерозигот фактор V, mthfr i pai ...во рана бременост и пред бременост пиев метил фолат и аспирин и б12 , ме интересира за клексан дали проверивте д димери и ако се високи даваат клексан или и со нормална вредност на д димери пак ви дадоа клексан?
Na transfuziologija vo drzavna bolnica Skopje gi imaat site ispituvanja so uput Bidejki sakav da se uveram vo tocnosta proveriv i vo Avicena tamu e so skraten panel ispituvanja a vo drzavna mi gi napravija site
не проверував димери, од sedma nedela, do kraj na bremenost primav Clexane. Imam mutacija na faktor 5, hetero
можеби не ми е за тука прашањево но, заради мутациите: dali некоја od вас so мутација na faktor V ima примено вакцина za Covid? Trebashe da se вакцинирам vchera strav mi e od Sinovak. VE molam za iskustvo, dokolku nekoja se vakcinirala
Женски , доколку има некоја членка која пие мерилирана фолна и б12 донесени од Германија , дали може да ми сликне паковките...да ми донесат од таму , имам што доаѓаат неделава
Го испратив маж ми денес да ми земе метилирана фолна и б 12...му дале ова во Германија во аптека...дали се овие тие
Да различни метилирана и неметилирана форма на б12 Метил фолат треба за фолната мислам тие од фотографијата не се ...
Dali e istata terapija i za heterozigot , clexane 40mg , methylfolat + b12, jas po sovet od sistina piev i aspirin ,no sinoka imav nekolku rozevi tocki sekret ,znam deka e malku no jas krenav panika i prekinav aspirin i clexane vcera ne primiv nisto ,denes planiram da primam samo clexane a aspirin poveke da ne pijam mislam
EMI objasni mi heterozygot na koi mutacii si ? Imas li vrodena ili steknata trombofilija? Pusti mi rezultati vo privatna poraka . Ako imas rozev iscedok jas bi stopirala aspirin a bi prodolzila so kleksan
Methylcobalamin aktivna forma na vitamin b12 I mnogu pobrgu se absorbira I Koristi vo organizmot dodeka cyanocobalamin ne e dobar I e eftina forma koja prva izleze na farmacevtskiot market pred mnogu godini zatoa sto e eftina. Pri prerabotkata vo organizmot se razlozuva na cianidi koi se I toksicni. Obavezno zimajte metilirana b12 a ne cyanocobalamin