Здраво, имам 2 спонтани и ги имам следниве 4 мутации FH20210 G/A- и MTRR 66 A/G -хетерозигот. PAI-1 675 5G/4G и MTHFR 1298 A/C- хомозигот.
Здраво, ти препорачувам да се консултираш со д-р Јани. јас сум МТХФР 1298 хомозигот . имав еден спонтан, сега сум од почеток со клексани, терам 23та недела фала богу се си е во ред
Имам закажано преглед кај него за 1 месец, па ме интересира при посета на трансфузиолог дали носите некои други резултати освен овие од генетските мутации и резултати од тромбинско време,и дали правете некои други испитувања, бидејќи тромбинското време малку ми е покачено?
само тоа, иначе скратените времиња прават проблем. како и да е мислам дека ќе имаш потреба од клексан при наредна бременост
Барај термин кај др Јани врв е човекот. За следна бременост ќе мора клексан, да ти вклучи. Со генетски мутации без клексан тешко да се успее или ќе се случи спонтан или како кај мене ќе застане во развој.
Nisto strasno, kojznae kolku ne ima so slicni mutacii I uspeh samo so kleksan. I jas sum Factor 2 heterozygot plus PAI homozigot I uste nekolku I uspeh samo so kleksan. Moses da Pocnis so metilirana folna sega od odma I koga ke go vidis Jani sigurno ke ti prepisat kleksan I so terapija cuda se slucuvaat eve jas nosam 2 vo mene!! Fala mu na gospod sto gi pravat ovie ispituvanja kaj nas I davaat terapii, vo stranstvo nemaat vrska od nisto !!
Денес бев за испитување мутации на трансфузиологија. Ми рекоа резултати по 10 дена. Ме интересира дали резултатите ги подигате од таму или стасуваат на мој термин кај матичен?
За мутации ми рекоа дека мора од кај нив, хемостаза и ддимери праќале кај матична а за останато мора кај нив.
После спонтаниот колку време почнавте да се обидувате за бременост и после колку месеци остана бремена?
Nie imavme spontan pred tocno 10 godini prirodna bremenost (missed abortus bez nikakvo krvarenje ili simptomi deka nesto ne e vo red 12 nedela go izgubiv) odma zapocnavme so obiduvanje za nova bremenost koja nikako da se sluci , imavme bezbroj tretmani, inseminacii, invitra, bukvalno najskapi I sovremeni I nisto ne uspea. Posle 10 godini prv transfer so kleksan (blagodarenie na Koco dimitrovski) uspesna bliznacka bremenost do sega da ne cuva samo gospod uste nekolku meseca..nie bevme vo neobjasneta neplodnost kategorija (13 godini so maz mi zaedno) 11 godini aktivno obiduvanje so 300 cuda vo Avstralija I Makedonija dodeka ne dobiv vo hemolab Skopje dijagnoza vrodena trombofilija I terapija kleksan
А јас малце попозитивна приказна. И јас имав мисед без никакви симптоми природна бременост. Благодарение на форум дознав за овие генетски мутации и побарав да ги испитам затоа што сите други резулатати ми беа добри. Мене ми рекоа да чекаме 3 месеци пред да почнеме пак да пробуваме, јас не се чувствував спремна (западнав во тешка депресија) после 6 месеци пробавме само еднаш уште ми беше страв. за среќа останав одма бремена, сега сум 6ти месец.мислам дека покрај физичкото заздравување многу е важно да си дадете време за психички да бидете спремни. без секирации и ти посакувам нареден пат да си имаш успешна бременост
Женски јас вчера бев кај Јани со резултати -испитани генетски мутации , ми остави многуууу убав впечаток...ми препиша клексан 15 дена пред трансфер и аспирин секој ден ,метилирана фолна и б12 ( тие веќе ги пијам )...малку ме збуни зошто пред трансфер клексан , по форумот читам обично од денот на трансфер примаат,плус докторот кај што ќе правам ин витро кога го виде извештајот реакцијата му беше ,, машала терапија,, .Дали има уште некоја членка што примала клексан пред трансфер
И мене ми напиша извештај за клексани 15 дена пред трансфер и тоа по 2. Уживај и слушај што ти кажуваат докторите. Со лесно и со успех!
Zenski 26 nedela, so skrateno grlo 2cm i funeling 14mm me primija vo sistina za serklaz utre ke stavat, 3ta bremenost prvite 2 spontani, so genetski mutacii sum i primam kleksani. Denes i utre mi rekoa da ne se bockam radi operacijava da ne krvaram… moze li za ovie 2 dena nesto da se sluci sto ke gi prekinam kleksanite??? Prvata bremenost se ubiv od krvarenje, nemav ispitano ddmeri, neznaev sto treba da napravam i zavrsi tragicno. Ovaa bremenost na pocetokot prokrvarev ama ne primav kleksani otkoga pocnav da gi primam den nemmam promaseno i se si e vo red nitu krvarev nitu nisto… iskreno mn mi e strav sto gi prekinivam…
Мораш заради операцијата, исто и јас за серклажот во 25гн не се боцкав 2 дена така ми кажаа, па фала богу добри сме досега еве, исто во систина правев да напоменам. Со среќа и со лесно не се плаши се ќе биде во ред