Ќе биде мора да биде. Зафатот трае некои си 15-20 мин толку време и ќе бидеш под анестезија гледаат што помалку да си успана. Болки немав туку како нелагодност и пецкање долу бидејки ќе имаш гази ставено, ќе ти ги извадат по извесно време. И со мокрење имав мака тој ден, немав силен млаз пополека одеше работата, но др ден веќе се беше како и пред тоа.. слободно пиши и прашај што ти треба, и извести како ќе поминеш.
Absolutno kleksan pred transfer za podobri rezultati, da ja normalizira krvta I protok do matkata I jajnicite I da ja napravi matkata receptivna a embrionite pokvalitetni. Si znae Jani Angelovski ne za dzabe pomognal na bezbroj semejstva
Jas primav kleksan od treti den od ciklusot pred IVF I imav uspesno ivf sega Imam 2 I pol Godisna kerka
Браво, мене ми требаа две години. Не сакав ни да размислувам од страв.. Сега гледам дека требало побрзо да се решам, ама и стресот и стравот околу пандемијата допринесоа. За среќа во меѓувреме ги испитав тромбофилните гени, па тераме успешна бременост веќе 20 недели.
Ти реков суппер мајка, одмарај, терапија,да не се напрегај не кревај тешко нема секс и ќе биде се во ред
Девојки,ги зедов резултатите термин кај доктор имам за 1 месец, ќе може ли да ми ги објасни некоја од вас ❤
E sega, utre ke me pustat ke si odam doma, moive ke mi odnesat otpusnoto pismo kaj maticnata za boleduvanje, ama treba da ispitam ddmeri i skrien seker, ddmeri na mesec, mesec dena ispituvam vo voena kaj ruse, mn ke mi bide do tamu da odam Za krv da mi zemat, pa pak da odam za da mi procita rezultati. Any suggestions?
Ќе гледаш да закажуваш во ист ден термин и за ддимери и други работи, ќе пратиш некој да ти ги земи резултатите и ако има потреба кај матичната за терапија нив ќе ги праќаш. Јас така правам за терапија мм го праќам, а јас патувам замисли секои 10дена скоро до Ск во систина.
Nisto strasno, factor 13 heterozygot I pai 4g/4g homozigot znaci kleksan terapija ke ti prepisat. Vidi si dobar transfuziolog I se ke bide dobro ke vidis
Хетерозиготност во F13, ITGB3, MTR, MTRR, и хомозиготност во PAI-1. Некое искуство за терапија за овие мутации?
Најдобро да разговараш со трансфузиолог зависно дали си бремена, планираш бременост итд. Мене за слични мутации и некои други ми препишаа терапијата со клексан, метилирана фолна и б12. Јас во моментов сум бремена. Поздрав
Благодарам, секако ќе се консултирам, само сакав да слушнам мислење, инаку и јас сум бремена полни 13 недели
Мене исто матичниот ми рече не можел да ми даде...па земав од трансфузиологот од мојот град , бидејќи не сум од Скопје...некако биле како пакет , ми пиша скоро се да испитам и за 2200 денари си завршив работа.После со резултатот матичниот општ лекар ми закажа за кај Јани ,ама и за тоа јас си следев термин