Mi vratija samo deka se gotovi I deka mozhe da se podignat, ako ne pishi si vo porakata prasaj si sig kje ti kazhat, toa bea rezultati za maz mi I jas bev so nego, taka da ne znam, trebase da popolnam eden list za tatko, majka, dedo, baba itn I togas ni go dadoa rezultatot
Здраво на сите. Имав спонтан абортус во 16та недела, ми пукна водењакот. Ми направија и киретажа. Ова се случи почеток на јули и по 2 циклуси решив да почнам со испитувања. Земав упат за торч, за хормони, направив ехо, пап, микробиолошки брисеви. Исто така имам и закажана хистероскопија во октомври заради сомневање за аномалија на матката (еднорога матка) што и се претпоставува дека е причина за спонтаниот. Во понеделник имам термин на институт за имунобиологија и генетика, и матичната ми напиша на упатот комплет генетски и имунолошки испитувања. Дали овие испитувања се тие за генетски мутации кои се прават и на ману или трансфузиологија? После тоа со резултатите освен кај гинеколог дали треба да се обратам и на трансфузиолог? Кога бев бремена направив нифти и се беше во ред, па сега сум на мисла дали да правам и кариотип или нема потреба. Ви благодарам од напред за секој совет, добредојден е.
Здраво, ме интересираат референтни вредности за д димери во бременост за бремени кој примаат клексан поради генетски мутации,ако имате испитувано споделете колку се нормално резултатите со терапија од 0.4 клексан
Мене ми беше акт. парцијално време 24 до 9ти месец со терапија 1 х 0.4 клексан. И д димери во нормални вредности за тоа тромесечие. Која недела си и колкави ти се димерите и хемостаза?
Секоја подобро снабдена аптека јас ги земав на Now. Читам тука и дека ги набавувале преку iherb за поефтино.
девојки некоја за брзо да земала резултат за мутации од клиника од имунологија? повеќе од 4 недели чекам абер немаат
Бев кај Јани, и ми препиша Асперин 100 секој ден и Метилирана фолна 1000, на позитивен тест клексани и Метилирана В12 1000. Само не напиша колкава доза на клексани треба
Добиј го позитивниот тест, па закажи во најбрзо време пак кај Јани. Во меѓувреме, јас би земала најмала доза клексан, додека не се направат анализи и да одреди доктор терапија. Со среќа
Мене димери и фактори на хемостаза. Прво сѐ беше нормално, ама најмала доза клексан и аспирин преку еден ден ми беа за превенција. После почнаа да се накачуваат ддимери, па ми ја зголемија дозата на клексаните.
Женски од кога ќе се земат резултатите од имунологија од црвената барака кај се носат точно во која зграда на факултетот за да ги видат докторите.