1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Генетски мутации

Дискусија во 'Бременост' започната од kikin, 27 јули 2016.

1. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Fala

2. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Здраво дрвојки имав неупешно ивф па сакам одма да се консултирам за мутацииве,кој транзфузиолог ќе ми го препорачате за читање на резултативе?дали ако идам на лице место на клиника некој ке може да ми ги прочита и како точно се презива др. Горјан на имунологија?

Прикачени фајлови:

3. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Sakav samo da ti spomnam da obavezno ispitas steknata trombofilija ispituvanja!!! Ova mutaciive ti se vrodena trombofilija. Nemoj na sledno invitro dodeka ne ispitas se a ako sakas mozes vo privatna poraka da mi objasnis sto kako istorija I I ispituvanja do sega pa kolku mozeme ke pomagame! A za ovaa prasanja tvoe neznam jas na privatno bev vo mk

4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Srcko ke treba da ispitas homocistein i vitamin B12 I folna kiselina posto imas kombiniran mthfr heterozigot I jas gi imam tie mutatii I posle ke pocnes so metilirana folna kiselina I vitamin B12 metilkobalomin I vitamin B6 I ke go prasas Dr za aspirin 100 ova ke treba da go pies barem tri meseci pred IVF I ke treba da ispitas antitpo i antitg I ke treba da napraves ogtt test so insulinemija oti mthfr se povrzuva so insulinska rezistencija I hasimotov síndrom I vitamin d da ispitas oti mnogu ivf postapki se neuspesni bas radi nedostatok na vitamin d I da pocnes so detox na organizmot da pies spirulina ili hlorela i da jades borovinki aronija po 10 zrna nautro na gladno i da gi smenes amalgamnite plombi pred slednoto ivf da gi sredes zabite oti kaj nas so mthfr potesko se ciste organizamot od otrovi

На Мишел* и Lolipop1983 им се допаѓа ова.
  5. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.747
    Здраво девојки, по колку време излегуваат резултатите од трансфузиологија за генетските испитувања? На 01.10 ми зедоа крв, денес звонам не ми креваат, бидеќи не сум од Скопје да не одам напразно..

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.200
    Za okolu dve ned izleguvaat ama sepak zvoni i prasaj dali ti se gotovi rez

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.747
    Ве молам за мислење на резултативе?

Прикачени фајлови:

8. Lolipop1983

Lolipop1983 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    381
    Nisto strasno, heterozygot na F13 I homozigot na PAI znaci terapija so kleksan na Sledna bremenost Ise nadevam site drugi ispituvanja se vo red I nema drugi problemi. zdravje pobrzo da pises ubavi vesti! Ne ima mnogu ovde koi so kleksan stanale ili pak ke stanat majki

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.747
    Ти благодарам на одговорот, со еден јајцевод сум, спермограмот ни е добар и пролактинот баш не ми е во добра граница за бременост, се надевам со терапија на крај ќе испадне добар резултат.

10. Emi1988

Emi1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    67
    Јас бев на терапија со бромергон 1/2 навечер се симна на 8 пролактинот, пиев аспирин и пред бременост, тогаш забременив и во бременост не се прекинува бромергон се пие до 13 недела, а клексаните ги почнав веднаш кога ми задоцни циклусот , кога почнав клексан прекинав аспирин, метилирана фолна , б12 , б6 земи си уште од сега таа се пие и пред бременост
    Со среќа

На dromka и Lolipop1983 им се допаѓа ова.
  11. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.747
    :inlove::inlove::inlove::inlove:
    Првиот пат пролактинот ми беше 94, пиев достинекс го симнав под граница и после сам ми се врати во нормала на 18, предходниот циклус ми беше 22 но сега не примам терапија бидеќи сменив матична треба одново да измерам, инаку метрилна фолна и метилкобаламин б12 веќе пијам, во среда сум кај др.Јани да ми препише терапија со резултативе од генетскиве, затоа ме интересираше мислење предвреме… ти благодарам за споделеното искуство:inlove:

12. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    247
    Dali nekoj yspeal da zakaze (stigne) kaj dr jani na transfuziologija?

13. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.747
    Јас преку пријател успеав да стигнам до него, термини воопшто не постојат ми рече матичната исто и приоритетни упати не можат да се издадат.. според тоа што прочитав од членките треба да следиш на мој термин кога ќе се ослободи термин веднаш матичниот да го закажи.

На simplegirll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.872
    Допаѓања:
    19.477
    Се закажува, ама треба да следиш кога ќе пуштат термин и одма да ти закаже матична. Јас закажав уште почеток на Октомври за 15ти Ноември.

15. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    92
    Ве молам да ми кажете тие што земата Аспирин 100, Метилирана фолна и Метилирана Б12 и Дидрогестерон, дали кога ќе почнете со боцкање на Клексани(откако ќе останете бремени) го прекинувате Аспиринот или земате Аспирин насабајле и навечер се боцкаше со Клексани?
    Бидејќи мојот матичнен гинеколог ми кажа да земам и Асперин и Клексани (исто така ни Јани не ми кажа да прекинам со Аспирин кога ќе почнам да се боцкам со Клексани).

16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.872
    Допаѓања:
    19.477
    Немам искуство, ама мислам дека треба да тераш така како што ти кажува Јани.

На Lolipop1983 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Се пие и аспирин и да се боцкаш само гледај да има размак 12 часа од аспирин до боцкање. Во случај да ти се јави било какво крварење ќе се консултираш со гинекологот и Јани.

На Lolipop1983 и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  18. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    247
    Vo oktomvri imase za noemvri termini so zolto ne so crveno , maticnata mi rece nemozam da te zakazam isven samo itni slucai koi se pod terapija, me zbuni … fala ke sledam da vidsm sto ke napravam

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    6.872
    Допаѓања:
    19.477
    Следи на мој термин и следен пат кога ќе пуштат кажи и на матичната да ти закаже со шифра ‘варикозни вени’.

20. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.781
    Женски здраво , ми рекоа да испитам PAI , другите мутации ми се испитани ј е во ред се ова ми го кажаа како дополнително ? Дали некаде може да се испита со упат преку матичен гинеколог или ќе мора приватно?