Nez ne sum zainteresirana za vakciniranje oti znam I oti i samite vakcini stvaráat trombovi I oti i pokraj vakcinite mozam pak da se zarazam i moja bliska rodnina ne ja vakciniraa vo stranstvo oti ima tromboza majka. mi isto so tromboza ne ja vakciniraa
Ох, од сите стравови што ги кркам 7 месеци бременост, само да се заразам и да кивнам 10пати или да изгубам мирис/вкус ми се омилените. Финтата е да не умреме, да не оставиме деца сирачиња- од тоа очекувам да ме заштити вакцина. Туку, темава за генетски мутации, да не прајме дополнителни гужви
Koga jas ne se zaraziv znaci koga gledav edna bolna zena sto bese vakcinirana so dvete dozi I pak se zarazi od korona i loso pomina nemozese ni da sede ni da jade jas ja hranev jas ja oblekuvav jas i menuvav infuzii a I covekot sto mi pomagase koga ja gledav zenata i on so dve primeni vakcini se zarazi od korona a jas nevakcinirana ne e Sega prasanjeto e sto sodrzat. sto Ima vo tie vakcini
Zdravo devojki, imav eden spontan po priroden pat pred 3 god. Veke ne ostanav bremena i pocnavme ivf prviot transfer biohemiska, vtoriot so spontan na 9 nedela, bev vcera kaj dr.Jani i mi rece najverojatno imam trombofilia no sekako cekame rez za posigurni da bideme, i koga i kazav deka primiv i kleksani od transfer no samo do 7 nedela posto dimerite mi bea 400 i doktorkata mi kaza prekini vednas so kleksani, i posle nedela dena mi se sluci spontan, dr.Jani koga go slusna ova se iznervira kako mozelo da ti prekinat samo so rez od dimeri, mi objasni nesto bogami ne pamtam bas dobro ama kao da nemale vrska samo dimerite...jas nedela dena bev bez nisto nitu kleksan nitu aspirin, e dali bi mozela ova da mi bide pricina sto go izgubiv plodot? Sekoe mislenje bi mi pomognalo fala.
Mila jas cela bremenost imav ok ddimeri I ok rez od hemostaza ddimerite se kacija po poragajot pa si primiv uste 20 fraksiparini i se simnaai najverojatno Dr e mislel na hemostaza pa pak primav fraksiparin ama najdov transfuziolog sto ima znaenje za trombofiliite za slednata ti bremenost moj sovet ti e ne go menuvaj Dr Jani
Многу ми е жал за твојата загуба се надевам нареден пат ќе завршиш со бебче во рацете а во врска со клексаните и јас примам Јас пред ивф бев кај Јани и поради мутации ми рече во бременост да ги примам до крај а кога го правев ивф докторот кај кого го правев ми рече до 12 недела никако да не го прекинувам клексаните а после тоа да се консултирам со трансфузиолог Мене димерите ми се околу 400-500 ама боцкам секој ден веќе 7 месеци
А дете кога ќе имаш нема да го вакцинираш зошто може да се зарази со стрептокока, заушки, морбили? Истото е и со ковид вакцината, помага за да не завршиш во болница на кислородна поддршка, а не дека воопшто нема да се заразиш, која вакцина штити 100% од зараза? Прво беше за МРП дека стварала аутизам зошто антиваксерска пропаганда си измислила и луѓево престанаа даги вакцинираат децава на крај што испадна епидемија и завшување во Козле со смртни исходи и посче мораа на 9 месеци да ги вакцинораат бебињата ради такви луѓе. Истото се случува и со ковид, вакцината предизвикувала тромби абе ајде нема проблем. Зошто јас и уште поголем број на бремени жени сеуште се живи ако предизвикуваат тромби. Јас сум жива мера дека тоа врска нема туку само е наметнато. Роднина моја се зарази 3 пати со корона последниот пат вакцинира но го пројде на нозе вирусот за разлика од предходни 2 пати. Што ќе правиш ако останеш трудна и се заразиш и не дај боже дојде до смртен исход т. е. спонтан или мисед?
Ne Ne mila ne go menuvam mnogu vnimatelen bese sprema mene si zboruvavme pola cas, no nekako nemozese da sfati kako mozelo da mi prekinat kleksan, no bidna veke toa e, zdravje sleden pat, a ti cela bremenost li primase kleksani?
Со оглед на тоа дека го губиш плодот т.е. се губи срцевата реакција на плодот во рана бременост (прв триместар) до клексаните е што ти ги прекинале за жал. Истото и мене ми се случи јас 10 дена од позитивен тест почнав но веќе беше доцна и во 6танедела по 2ор пат го изгубив плодот, но 3тата беше успешна зошто цела бременост примав клексани од прв ден до последен и се роди жив и здрав. Имаш тромбофилија и тоа придонесува да се закачи тромб во постелката и да нема доток на крв до бебето, за жал ова не може да се види толку рано на ехо тек во втор теиместар каде постелката е поголема и се следи протокот на крв. Мислам дека ти разјаснив зошто ти се случило.
Mene dimerite na pocetok mi stigna do 600 i primav kleksani, no koga mi padna na 400 mi prekina, dr.Jani misli deka toa e totalna greska, plodot nemalo veke cirkulacija i toa ke bide klucniot problem, iako ke gi napravam site ispituvanje, ovoj pat sakam da odam na posiguren pat mozebi i nema nekoj problem mozebi i ima, mojata doktorka mi bara kariotip posto misli deka nesto imam pr so geni, dr.Jani misli na trombofilia..
Bas takaa, plodot se razviva se kako sto treba no prestanuva so srcevata reakcija, dr.Jani misli toa e klucniot pr. A mojata dr misli samo na kariotip, dok Jani mi davase mnogu nadez da ne se sekiram posto ke se resi problemot samo treba da odredime dobra terapia so kleksani i ke bide, no ako imam nesto pr so genite tesko mene.
A sto ako se zarazis od samata vakcina ete jas ne sum vakcinirana me vratija nazad samite dr znaci bev I me vratija I oni go kazaa toa ne rekla kazla I kako umre Dr sega bas citav a vakcinirana bila dva pati I see zarazila I umre mlada Dr od kumanovo i kako jas ne se zaraziv a ne bev vakcinirana a imav non stop kontakti so bolni I na Rab I jatrvata mi bese bolna i so nea imav kontakti I posle bolnata sto ja gledav znaci nonstop Po 9,10 sati bev so nea se testirav poveke pati i ne I ne
Е добро де, не си се заразила, си имала контакти многу. Да си жива и здрава, терај невакцинирана. Само не ги убедувај другите да не се вакцинираат и тоа е тоа
Не се мисли на тоа, ама затоа секој втор експерт за тоа што има во вакцините и како сакаат да нѐ иструјат/намерно заразат/или недај боже чипираат. Таквите мозоци треба да ги лоботомираат, не да ги чипираат, ама толку им сече. Штета само ние што не смееме да се вакцинираме и малите деца/бебиња го дишиме истиот воздух со нив, и што, на крај, тие ќе ни го донесат дома вирусот. И нема да се чувствуваат одговорни ако некој заврши во болница, тоа се тие карактери. @Jetche мисли позитивно, што и да е ние мајките за мака и борба сме родени. Се надевам дека е тромбофилија, и јас ја имам и со боцкање терам еве 8ми месец. Со среќа.
Многу интересен поглед, ако сме се заразувале од вакцини сега ќе шетаа болни од туберколоза, тифус, рубеола, пертусис, заушки, тетанус, полио и еден куп (за среќа веќе во изумирање) болести. Секој ден во државава се имунизираат 1000ци деца, ако се заразуваа од вакцини можете да замислите во градинка/школо кога ќе почнат да шират туберколоза? Малку логично размислување, не мора доктори да сме и да знаеме да читаме научни студии да не тресеме зелени. И мене дур не ми се симнат димери не ризикуваат да ме боцкаат, така ми рече докторката на пункт, ама не се силам да се фалам дека сум одбегнала куршуми. Не сум се заразила до сега 20 месеци од почетокот на пандемијата, може имам некој стекнат имунитет на други вируси од корона семејството, може асимптоматски го имам поминато па имам нешто антитела, може некој друг вирус сум имала кога сум дошла во контакт со ковид па немало кај да се "закачи", може чиста среќа, АМА моментот кога ќе се симнат димерите од 5000 на 500 правец на вакцина. И тоа, додека дојам (се надевам ќе дојам), да го заштитам и бебето преку антитела.
Мораш да разбереш дека секој имунитет е различен и различно реагира на вируси. Затоа дел од вакцините се направени со синтетички/лабалаториски вирус, а другите по старски рецепти со умртвен па вбризган. Таа докторка што починала бог знае што криела како истите тие што кријат дека се вакцинирани и по различно ги третираат во болница и после умираат. Самиот народ си прави да си пати и што не сака да се заштити. Исто како што викаа дека вакцината правела не плодност и стерилитет абе ајде. Порано со еден пиштол ги вакцинирале сите да не кажам како кучиња само да се сопре пандемијата. Ти можеби ќе се заразиш од корона и нема ни да знаеш како многумина, а можеш и стомачен вирус да фатиш и да завршиш во болница од дехидратација тоа ти е имунитет.
Не ти треба сега кариотип верувај Јани е подобар од сите што глумат доктори. Да не беше он јас немаше да успеам исто се изнервира кога матичната ми и дала клексаните покасно знаејќи дека имам мутации и нормално веќе не ме виде матичната и ме водеше Јани и во систина Гордана и успешно заврши . Направени ти се тестови за мутација и види резултати али со димери 600 во таква рана недела се многу и хемостазата ти била скратена сигурно.
Ovie gi napraviv uste posle prviot spontan, maticnata ne mi kaza nesto konkretno togaa, sega pravam novi, sto mislite dali i am mutacii???
Da ama mojata dok ne saka da cuee veke bez kariotip, nisto ne mi bara drugo osven kariotip, a dr.Jani ima sosema poinakvo mislenje, jas ovie drugite analizi gi pravam na svoja glava, nemozam da trpam veke abortusi se upropastiv psihicki vervaj mi, posle sekoj abortus edvaj krevam glava nemozam, i veke ke se dogovaram so dr.Jani za sve on ke me vodi.